Entry terakhir.

Friday, 28 September 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Entry terakhir beroperasi daripada tempat kerja, selepas ni akan adalah entry yang sekejap ada sekejap tiada, ataupun tiada-tiada-tiada ataupun, dua hari satu entry, hiii... bersiaran daripada rumah sahaja, entah sempat entah tidak untuk mengarang, memerah idea dan menaip dengan penuh ketenangan.



Inilah gambar anak perempuan aku yang kedua. Hahaaa... seronok emak dapat ketawakan sang anak dengan penuh perasaan. Adli buat muka selamba je, dia bukan peduli pun. Sehingga waktu tidur, barulah aku tukarkan baju tidur sepatutnya. Adli kena cirit-birit, then baju yang aku bekalkan pada kakAna semua sudah habis dipakai, itu yang terpaksa menyarung baju si kakak. Sabar je la.


Mujur abi balik dan sudi beli Big Apple yang cecomel ni. Sampai naik mengantuk Adli dengan Auni menanti. Hiksss. Lebih kepada emak sebenarnya. Teruja hendak melihat reaksi Adli pertama kali menyambut ulangtahun kelahirannya. Auni pula asyik bertanya abi-abi-abi, sampai naik letih emak hendak menjawabnya.


Kek comel ini, milik Auni dan Adli. Yummy-yummy, emakla yang sudahnya habiskan. Hohohooo. Auni tukang makan ceri dan stoberi sahaja. Adli makan sikit sebab sudah mengantuk tahap dewa. Tapi bila abi pasangkan lilin, kaki dia menggetik-getik berdiri atas kerusi. Tangan sibuk hendak memegang api. Hrmmm... memang serupa dengan kakak juga.


Here my little boy, sudah setahun pun. TokMama pun terlupa beday Adli. Emak buatkan pulut kuning dan rendang untuk Adli, lebih kepada emakAdli juga sebenarnya, hahahaaa... terima kasih kakAna. 

Adli sudah pun menapak jauh, mengenal orang-orang sekeliling, mempunyai 6 batang gigi, suka mengajuk, suka senyum, suka menyakat kakak, suka berangan, suka termenung dan suka dengan kartun. Dia juga sudah pandai mengemas. Hiks...

Hari ini, hari terakhir aku bergelar seseorang yang makan gaji, selepas ini aku memegang gelaran menghabiskan gaji abi. Hahaaa... 

Nota hijau: Ahad ni masuk rumah baru, hopefully semuanya berjalan dengan lancar. InsyaALLAH.

16 pasang kaki:

Noli@Ibu Wafa said...

epi beday abg adli..bak wafa sikit kek tuh..hihi.
.
gud luck ch@..mnjadi surirumah dan berpindah rumah baru
.
owhh adli sgt comey dgn baju kakak auni..hihi

chenta dan cermin hati said...

cha... selamat masuk ke rumah baru, nanti akak g kL, akak jumpe cha ye.. teringin nak jumpe cha

Nad @ MamaZN said...

Oo, arini last day ye :)
Pasni jgn stop menulis ye..
Gune bloggerdroid je..bleh menulis di mana2 bila2 masa :)

Nak pindah umah baru!! Bestnye! Ada housewarming mcm kak ida.pnstoberi x? Hehee

JaSSNaNi said...

Hepi Besday to adli.. :) comel kek.. sedap nampak tu.. kecil2 molek pun yang penting tak membazir kan.. :) saya pun suka bih apple.. baru makan last 2 weeks... :)
Selamat masuk rumah baru ya.. :) dapat jiran baru.. kehidupan baru.. dan mula dengan azam baru.. :)

@e_da said...

heheh comel adli.. kakak pun dpt skali.. emaknya yg pasti nak mengidam semua tu kan...

selamat berhijrah ke dunia baru cha.. hope everything will be ok...

Imaan09 said...

selamat datang ke dunia baru cha.. ku doakan semuanya baik2 sahaja..

Zura@Iwan said...

kejap je adli dh sthn ye....dh bleh bjln pon....kita duk tggu irfan bila nk jln plak...hihi..

hari terakhir la hari ni bsiaran dr opis ye...sonok plak rasanya jd surirumah ni...nak gk..hehe..

#bestnya big apple tu..

sitiebby said...

askum,

Happy birthday adli. xlm la bkl da adik. jd abg yg baik k.

selamt menjadi surirumah. moga cha mampu harunginya. saya pun mungkin satu hari nanti.

selamat masuk rumah baru ye.

Rasp said...

terkedu jap akak tgk pics memula tu...
bila dipakaikan baju gegirl terus nampak iras muka kakaknya :)

hepi besday adli....

Masya said...

selamat hari lahir adli.. comel jer keknya.. sesuai dgn adli, muke adli macam perempuanlah.. nak dapat adik perempuan kah??? eh² kan...

hujung minggu ni masuk rumah baru yer... selamat sambung kemas lagi, selamat jadi suri dihati abi hihihihi...

mamalieyna said...

waaaaaaaaaaaaaaaa bestnyer..... terasa bahang ke'best'an... sangat tak sabar nk tunggu turn diri sendiri merasa hari terakhir bergelar pemakan gaji..hee~ tahniah n all the best utk alam baru..

hahahaha... lawak sungguh la adli, comel pun ye..cam gegel jer..ekeke..

selamat berkemas2x..jgn lupa jemput nnti tau.. housewarming..hehe

tcare~

Gieyana said...

1st pics tue igkan siapa..ekekeke.
Cepat ms blalu kan..dh 1 thn dh si comey..:-)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Selamat menjadi suri rumah sepenuh masa Cha, Insyaallah kena pandai peruntukkan masa sikit utk berblog..hehhe...time anak2 tido boleh la curi2 masa berblog kan..

Adli yg comell..teruja tgk lilin ye.., sedapnye tgk big apple tu cha, lama rasnye x mkn big apple..

Syoknye dh nak duduk di rumah baru n yg penting rumah sndiri kan..selamat mengemas..compom penat nnti ..Take Care ye..

ch@ said...

Noli:
Tq. Dah mcm btl2 ge'girl'kan?

Chenta:
Nnt anak rodger ek. Cari je spital sg buloh tu. tmn desa bkt indah.

KakNad:
Kena blaja guna iPad. Hiks!!

JassNani, Lea:
Tu la smuanya serba baru. Kena struggle.

Kak@eda:
Pls pray for me kak. Tu la...tekak lori kontena.

Zura@iwan:
Zurakan selalu outing dgn hubby, leh je singgah big apple.

SitiEbby:
Wa'alaikumussalam.
Tu la...bergelumang dgn rmh lps ni.

Rasp, Gieyana:
Hehee :)

Yana, Eija:
Hiks...rasa lelah dan letih mengenangnya.

KakIeyna:
InsyaALLAH satu hari nnt tiba giliran akk pula. Nnt kita jmpt mmg berniat nk buat.

sal ya said...

selamat jadik housewife dan selamat pindah rumah.

p/s: adli sayang happy belated ye...

ch@ said...

kakSal:
insyaAllah harap smuanya berjalan dgn lancar.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in