Hari ini.

Thursday, 27 September 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Setelah dua tiga kali test pakai dan buka, akhirnya pertama kali pada hari ini aku pakai juga dress labuh yang berharga RM60 sahaja daripada IZ Fashionista. Uish, macam rasa hendak beli lagi sehelai je gamaknya. Selesa dan nyaman dan rasa cantik je perasaannya. Hikhikhik.

Tiba-tiba makcik rasa nak interframe, terima kasih Auni sebab tolong snapkan gambar umi ni, walaupun sedikit bergoyang, but nice. Umi pun bila diminta ambil gambar, ibarat orang yang ada parkinson, confirm gegar.


Pada hari ini juga, pertama kali Adli menyambut ulangtahun kelahirannya. Bila-bila nanti kita minta abi belikan kek ya. Teringat kejadian petang semalam, setelah stres dengan kesesakkan lalulintas, sampai-sampai sahaja rumah kakAna, Auni berlari.

Dan dibelakangnya Adli yang masih menyusun langkah mengimbang badan, itu ok lagi. Part paling aku tidak boleh tahan untuk ketawa ialah, Adli tidak berbaju tetapi memakai skirt kakakAuni. Memang daripada rumah kakAna sehingga rumah sendiri aku gelakkan Adli.

Mamat tu ketawa je dia, baru elok cirit-biritnya tapi masih ada lagi. Orang hendak membesar katakan. Aku bekalkan tiga pasang setiap seorang di rumah kakAna, habis semua Adli sarung sehingga terpaksa di sarung baju Auni, muat pula tu... aduhaiii. Sampai rumah main bakul, macam rasa ada dua orang anak perempuan.


Budak kena buli... kihkihkih!

Nota hijau: Makin nebes lak rasa. Terima kasih di atas semua komen kawan-kawan di entry semalam. Sangat membantu empunya bloghijau ini membuat keputusan. Terima kasih dan sangat-sangat dihargai.

17 pasang kaki:

chenta dan cermin hati said...

cha.. awak memang cantek gan dress tu.. love it.. adli, ahaksss nampak sweet dgn baju itu hehehe

@e_da said...

cantikla baju cha.. anggun gitu...

Nad @ MamaZN said...

Hepi bday adli..!!! Adli dah 1thn! Cepatnye masa berlalu..

Wa,umi pakai dress tu nampak lagi ayu la ;)

mamalieyna said...

hahaha... lawak la... boleh terbayang2kan adli memakai skirt =P

ohho adli dh setahun.. happy besday... dah nak dpt kaki dah ye.. best la main kejar2 dgn kakak auni nanti..

*hope semua berjalan lancar ye ch@..Aminn

Zura@Iwan said...

amboi...lawa dress tu...ada tingin gk nk beli dress tu..x beli2 ag..hehe..

slmt ulangthn kelahiran adli..

Noli@Ibu Wafa said...

cute nyeee adli..umi dia pon cute gak..kecik molekk jer ;)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

mmg chantek la awak!!!!
sy pun nk cuci mata gak la situ..
hahah, tq share link yer.. =)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Cantik dress tu sesuai ngan Cha..:)
org slim mmg cantik pakai dress..

Eppy Bday Adli..
cepat betul masa berlalukan, setahun sedah Adli..Moga jadi anak yg soleh & Abg yg penyayang..:))

Masya said...

warne purple ke baju ni?? x berapa nak nampak corak²nya....

selamat hari lahir adli.. moga menjadi anak yg soleh...

RieNa said...

salam ziarah,comel blog ni.auni dan adli mcm sebaya dgn anak2 saya, aisyah dan adli.slmt berkenalan!

Nazayiena said...

Hepi besday adli....

Yantisa said...

you loook beautiful Cha . Happy Birthday Adli .

Hanim said...

comel jer cha...:)

selamat hari jadi adli...

ch@ said...

Chenta, kak@Eda:
oh cantik ke? anak masuk tiga dh ni.

kakNad:
kan? kjp je skrg ni.
ayu? adeih...

kakIeyna:
Adli dah jln pun kak, tinggal tak brapa nak kukuh ja lg. tapi ok la... nk pergi cuci yak, mandi dia jln sendiri. mmg pun dh main kjr2, tak dpt lari laju2 dia merangkak.

Zura@Iwan, Leily:
jom beli. best dan berbaloi ;)

Noli, kakYanti, kakHanim:
ahaks... blushing ni.

Eija:
tang mana slim tu, perut terkedepan ni. byk je aunty eija ni doakan adl :D

Yana:
warna hitam la syg, warna lain cpt benor sold out.

Riena:
salam perkenalan. hiks...

Nazayiena:
:)

sal ya said...

alahai... kesiannya adli. tapi tetap maintain hensem.

Orked said...

selamat ulangtahun adli

anti doakan adli akan jd abg yg baik..jg baby dan umi nnti..

wahh!! da pndai jalan yer, afiqah blom lg..kalu bjalan sbelah tngan pegang tangan ibunya..

letih melayan, asyik nk berpinpin je..

doakan afiqah dapt jalan cepat mcm adli ye...

ch@ said...

kakSal:
adli is still buah hati emak. ensem emak forever.

Orked:
dh nk jln la tu kak cuma dia blm konfiden lg. adli berdikari sendiri. kakak asyik ajak dia mnjt je lama2 berjalan dia.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in