Kontraksi ke ni?

Tuesday, 27 September 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahaaa tu la kan, aku di opis ni. Bila duduk rumah, macam biasa la tak reti duduk diam. Doktor suruh berehat, tapi aktif mengalahkan macam duduk di opis. Better duduk opis mengadap pc sampai waktu balik. 

Still bleeding tapi aku dah malas nak mikir ke hospital lagi. Karang dikata, jalan belum lagi buka. Coro still aktif macam biasa, cuma lately agak malas dia nak bergerak sebab ruang semakin sempit. Tapi, malam tadi aku kerap sangat sakit mengikut selang masa 15 minit sekali. 

Sampai tidur aku tak lena, kontraksi ke tu? atau, akibat daripada makan tak berhenti daripada hari Sabtu lepas atau akibat daripada makan pisang terlalu banyak? muahaha, teringin gila nak makan pisang dengan buah mangga. Semalam, gigih ikut abi pergi beli di pasar malam. Habis setengah sisir aku ngejakan pisang tu, muahaha.

Ni pun aku breakfast dengan pisang, akibat makan daripada hari Sabtu (masak sendiri), Ahad (kenduri rumah mertua) tu pun, mungkin juga. Mana tidaknya, aku belum dapat membuang isi perut dengan sepuas-puasnya. Hanya dapat buang sikit-sikit berbanding dengan apa yang aku makan. Bila dah macam tu perut pun rasa sempit dengan Coro yang makin menggebu.

1st time pakai sama dengan Oni, baju raya daripada tokMama.

Aiii, still rasa macam nak patah pinggang ni, sakit siut. Tapi bila alih kedudukan rasa ok sikit. Karang nak berjalan, macam rasa nak bercinta. Huuu, rasa Coro betul-betul dah nak keluar. So, nak tunggu ketuban pecah ke eh? waaaa... tolong-tolong.

Abi memang dah prepare je, aku kata hospital je dia terus hantar. Pokoknya, aku ni. Haih! Payah pula rasa nak buat keputusan. Si Oni dah di rumah pengasuh, so biar je la dia kat sana tu. Tunggu je la lagi kan? Aku dah siap mimpi-mimpi si Coro ni keluar minggu ni. Hahaha! Adoiiila.

14 pasang kaki:

♥SyilaSyira♥ said...

alahai cha...takut plk kita mendengarnya..bek g je spital..utk kebaikan cha ngan coro tu...dah start kontraksi lah tu...klo menjadi² lagi..terus pergi tau...mudah²an semuanya selamat...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

rasanya compom kotraksi la tu cha, kalau dh rasa sakit selang 15 minit sekali tu

dulu eija pun x tau mcm mane rasa sakit kontraksi tu, tp bila lahirkan ziqry br tau, kita mmg akan rasa x selesa n rasa sakit selang beberapa minit, kalau dh rasa x selesa sgt, better terus g hospital jerk cha

PUANSTOBERI said...

Cha,
Kekda doakan selamat semenya ya.
Peluk cium dari Kekda utk kakak Oni and baby Coro :D

eima said...

wahhh ...
takut plak aku...
aku masih menunggu hari ni ... takut...

cam ko aku tatau la...sbb ko bleeding...
kang klu kate nk tgu turun tanda ... tkt turun tanda tp konpius ngan bleeding tu ... nk tgu ketuban pecah tkt cam kes aku dulu ... doc yg pecah kan ...sbb aku turun drh dulu....

better pegi klinik suruh check bukaan dulu mana tau dah ade bukaan leh bajet tu sakit kontraksi ke x....

Ch@ aku doakan ko ngan baby selamat ye dear ...

Bond@ While@ said...

tak lama lagi lah tu baby coro nak keluar.. bape bgtau tau.. akak speed terus ke spital. Yeay..

mzhany said...

cha, ishhh riso pulak..uuu...tapi xsabau nak tgk coro jugak ;)

zaidah said...

klu dah berselang 15 minit sekali dah mula kontraksi tu...jangan berlengah...dah bleh gie spital...

Salina@IbuAqil said...

cha, gud luck dik.. akak doa selamat semuanya & dipermudahkan.. Amin!! Cha, kasi no phone.. ;) email akak erk kat inbox FB pun bleh..

Diyana said...

dh ptg ni?dah bersalin ke cha?gud luck dear..;)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tue tanda2 awal tue..sekarang kena lebih berhati2 sebab tunggu masa je tue..

Salina@IbuAqil said...

FINALY!!! TODAY IS THE DAY!! TAHNIAH CHA!!! Nanti msk picca baby coro & akak oni erk.. Abg Aqil nak tgk.. ;) Take care sis..

mamalieyna said...

ish ch@ suspen je, kalau dh sakit selang minit ni...better g spitallah...

takde experience lak psl bleeding, jadi taktau nak suggest, tp kalau akak dh g spital tu..huu~ hope semuanya baik2 je ye..

take care~

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tahniah cha....kak jue rasa mcm dunia kak jue yang punya..hahaha tumpang happy cha dah bersalin...coro tunggu acik jue nak jumpa awak..

ch@ said...

eija:
kan eija kan, lain org lain pengalaman. btl2 sama ngn eija, dua mggu awal.

kekda:
thanks akak, dah peluk dan cium dua2 wangi.

eima:
thanks eima, ye betul mmg dh terbuka pun. hehe.

bonda:
beres, t/kasih bonda.

hany:
ngehehehe. sabo2.

kak zaidah:
ahaa tu la. btl tu kak jgn berlengah. tapi petang gak lapergi spitalnya.

ibu aqil:
thanks for entry, thank for ur wish, thanks for ur support. i'm really2 love u ibu.

kak diyana:
ehehe tu la kan, dh bersalin pun.

kak ieyna:
ahaaa tu la pasal kak.

cik jue:
ehehe thanks cik jue. tgh berhati-hati la ni.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in