Dapat juga.

Tuesday, 21 December 2010

Salam satu Malaysia... wiii... dah pun Selasa, sekejapan masa berlalukan? kan? kan?

Dah lama aku nak penyangkut tudung, nak kemaskan shawl-shawl aku yang semakin banyak. Akhirnya, masa futsal samba hari tu, pnUmmi bawa. Beli dengan dia je la.

Mulanya aku tengok di blognya Mama Q Store. Nak suruh dia pesan pada husbandnya, untuk dikirim kepada mrABi, asyikla terlupa. Sudahnya, dia bawa juga. Harganya RM25 disebabkan promosi Krismas jadi RM15.

Kalau nak order pam susu ke, or yang berkait-kait dengan breastfeed, bolehla ke Mama Q Store. Segalanya di sana.

Penyangkut shawl dan telekung travel.

Keduanya, aku kepingin telekung travel biasanya ada di Indonesia. Ada dua orang yang selalu pakai kat surau opis aku, warna purple dengan coklat. Cantik, ringan, kecik, simple dan mudah. Sesuai dengan namanya telekung travel.

Sering kali aku jengah ke Itsy Bitsy Secrets dikendalikan sendiri oleh kakNani aka mama kembar3. Murah wok, cuma RM29 termasuk penghantaran.

Akhirnya, hijau menjadi milikku jua. Aku rasa aku nak beli lagi 3 la. Hahaha... tunggu gaji akan datang, aku borong. Murah sesangat.

Hihiii mestila warna kegemaran menjadi pujaan. Seronok bila dah dapat, takla aku cemburu tengok di blog-blog orang lain. Wiii...

~)@ Hijaucantik =)

17 pasang kaki:

Cik Jue said...

telekung nampak comel n cuteje....tahniah keinginan sudah tercapai..

Cik Shiqa said...

waaa.. chantek ny hijau.. teringin la nk beli. comel sgt tlkung tu

Mama Kembar 3 said...

wahhh cha, siap buat n3 nih... TQ, TQ sbb tolong bg free publisiti hehehe :-D

hmm...semuanya mesti hijau ye cha? hehehe

rasp said...

i pun suka both the items...
sbb dua2 memang praktikal...

Hezesuze said...

cantiknye...

mamalieyna said...

sama kaler la pilihan kita..ijau krim! cunlah...hehe..akak beli rm12 jer, kt jom heboh ...banyaaaaaaaaaaaaak pilihan smpai taktau nk ambik kaler apa..huhu..esoknya ahad, dia jual rm10 dah 1..huhu..

@e_da said...

wahhh shopping sakan ko ye cha.. hijau lg.. cantikla telekung tu...

EiJa ZaQuaN said...

wah nak borong sampai 3 tu..ohh telekung travel ni la ye yg cha nak kirim dulu..igtkan nak telekung yg ade bag tu bkn yg camni..

masa eija g indon dulu mmg ade jual..tp kain dia mcm satin yg x serap peluh jerk..itu yg ragu2 nak belikan utk org..utk eija pun eija x beli..huk3..

*luv Syahnia* said...

salam kak...
lama gler tak dtg cini mlawat
kak ch@ n oni...rinduuuu =)

kak, thanks gift okt yea..
sgt tharu dear ;P

yonna said...

yonna pun tgh dalam misi cari tempat bulat2 sangkut shawl tu -___- semak tgk shawl merata2 haha

mzhany said...

yer ijau itu cantik...stujuuuu...cha penggantung tudung tuh sejibik sama ngn hany..ater kater minat ijo kan kite nih hehhee

Cery said...

wah...mmg faveret hijau ye.sume hijau ni..hehe

Ogy said...

wah2....serba hijau....telekung tu warna hijo jugak ke? nnti tak kusyuk lak org sebelah menyebelah, belakang...sembahyang duk jeling2 kat telekung tu.... :)

ch@ said...

cikJue:
kecik aja saiznya, tapiii kena pandai lipat, kot tak tak masuk dalam beg dia tu. campak je dalam bagasi nanti. hehe. suka2.

shiQa:
tak payah teringin2, beli aja. tak rugi pun simpan telekung banyak2. hobi akak ni =)

kakNani:
benda2 yg melibatkan kita, harus hijau kak. hantu hijau. kalau barang rumah kena konsider. kot tak jemu orang tengok nanti. hahaaa tolong pomot blog akak.

rasp:
yups, beli utk digunakan, buat apa beli jika hanya disimpan, tapiii kita ada je, beli utk suka2. heheee.

kakHeze:
mana yg cantik tu kak?

kakIena:
really? kita nak pergi jom heboh tu, tapiii mrABi buat2 tak dengar je. ceh! jadiii mencari alternatif lain utk membelinya. hijaucantik ;)

kakEda:
bukan selalu, time duit banyak je. hihiii.

eija:
ha'a telekung ni. tapiii kalau eija nak belikan pun, kita tak kisah time tu. sebab kita akan bayarkannya. bukan kita nak pakai sepajang hari pun, pakai tuk 15minit solat je sayang. hihiii. hijaucantik =)

ain:
komen ka laut dak ni. salam kembali ain. pergi mana. rindu betul akak pada ain, akak sibuk dgn GA ni, tak sempat jengah ain di sana.

yonna:
akak rasakan yonna, patutnya utk shawl beli yg mcm hanger baju tu. sebab guna yg ni ok tapiii tak nampak shawl2 yg belah2 bawah nanti.

hany:
kan-kan-kan?, hijaucantik. ermmm kalau tak, kita dapat hijau oren, dah habis kot. jadila penyokong Kedah.

cery:
hihiii. betul-betul-betl.

mamaGee:
hahahaaa, takpe. kita buat derk je la, yg penting kita jaga solat kita. hihiii.

honeyvsbee said...

hihi nak hangger tuh.....

♥sYiLaSyiRa♥ said...

cantiknya...tringin nak beli jugala.

ch@ said...

bee:
sila beli.

syila:
sila beli. hahaaa. hanger tu kat pasar malam murah.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in