Papan kenyataan.

Monday, 8 November 2010

Salam satu Malaysia ;) sihat ke? maklumla, cuti Deepavali sama-sama beraya juga. Makan maruku banyak.

Hari cuti blog aku pun cuti, bukan apa aku habiskan masa dengan membelek blog cikOni, dengan blogwalking. Serius, aku bosan gila. mrABi tak bawak pergi jalan. Kitorang pergi pasar malam dua hari berturut-turut.

So tiadala cerita menarik melainkan yang biasa-biasa aja.

Sejak PA baru, Jeanne ambil alih tampuk pemerintahan, papan penyataan yang tergantung di dinding menjadi penuh warna-warni. Bagus, dia menjalankan tugas dengan sebaiknya. Cakap je apa permasalahan yang bersangkut paut dengan kerja, gerenti. Anda mendapat layanan 1st class.

Bukan itu yang aku nak cerita, akan tetapi dengan rasa bestnya, gambar aku masa annual-dinner tempoh hari sudah terpampang di situ buat julung-julung kalinya.

Makcik dah start gila glamour lak ni, hihihi. Sekali sekala.

Selama ini, hanya memendam perasaan aje la tengok gambar diorang lekat kat situ, gambar bos pun di situ dan akhirnya gambar makcik juga sudah naik di situ. Weee... suka-suka.

Gambar aku bersama dengan pemenang pakaian terbaik pada malam tersebut, Chua Kim Fai. Satu department dengan makcik. Kami datang secara bersama dengan tidak sengaja.

Menunjukkan sangat gembira pada malam tersebut. Ada iras kakak ngan adik tak? kakAtie, nama anak dia sama dengan cikOni ;)

Makcik menang moto, eh? eh?

Muda tak? Remaja tak? percayala kakJie pregnant 5 bulan anak nombor 7.

~)@ Kesimpulannya, tak sumbang pun bila menjadi sebahagian keluarga kaum lain ni, berkerja di bawah satu bumbung yang sama. Diorang sangat pedulikan kita yang butuh pertolongan. Kitakan satu Malaysia.

15 pasang kaki:

sarah-najwan said...

salam cha...nape ek..sejak dulu akak xle tinggal jejak kat msjbox awak..huh

chanteeekkkk baju awak...terpegun saya..sama2 kaler nge blog..mengancam..

[-suziey-] said...

waaa bestler klu org tu jln kn tugas..ceria la notis board tu ek..heehe..bru ade mood nk baca notis:p

waaa untung dia..pakai sempoi giler mcm nk g bendang bole menang best attire..heh..

@e_da said...

cunnya ummi oni.. senyum lebor dapat hadiah ek...

sarah-najwan said...

xbole jugak cha..

akak da taip
{sarahnajwan}
http://sarah-najwan.blogspot.com
meset...
gtu je akak type..nape xle ek..huhu

Cik Shiqa said...

wah wah mengancam ny akak.hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

dapat hadiah ape tu...wah sonotnya meriah majlis...hijau lagik...so sweet je

mummysyafie said...

selamba je dier pakai macam tu kan..unik!!

cantik ngan kaler hijau tu..

Zaidah said...

cha menang moto ker....bestnyer...tahniah cha..baju cantik tu..

rasp said...

wah cha dah glamer ek...
autograph skit...u look gorjes sis!

Farra Dhelina said...

wah gi bendang pon leh menang..kelasss..1 malaysiaaa...

mak aiii nak ke7?? dasatnyaaa..taniahhh..

cha said...

kakSarah:
semua cara dah tak boleh, tandanya akak kena tinggal komen kat entry la jawabnya, hihi.

ini je warna baju yg ada kak.

[-suziey-]:
kita pun tak faham, ada ke pakaian kebangsaan kita macam ni? TAHNiAH jugala atas usaha keras dia.

kakEda:
kan best kalau mrABi yg puji macam ni, hahaha.

shiQa:
mengancam tapiii dah ada anak satu ye.

anje:
dpt tmpt masak, saje dia nk soh try skill masak i, baju lama la anje.

mummySyafie
temanya 1 Malaysia, dia try pakai konon ala-ala P.Ramlee la tu.

kakZai:
adeh, takla kak. Kompeni cenonet ni, untung sangat nak bagi moto, kita pun takde lesen.

rasp:
blushing-blushing.

kakFarra:
kami yg malayu ni smua cakap macam tu, ye kak anak ke tujuh 2 kali gugur ;)

kita baru je teringat akak, dah lama akak tak jalan², tiba² akak muncul.

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

cenyum2 je cik cha ni.. happy je rupanya.. gediks je ble bergambar.. kihkihkihkih so suwet lah cha..

*luv Syahnia* said...

comeyyy lah akak
tak nmpk cam suda ada anak 1 ;P

heppy bkerja dlm suasana
tmpat keje yg best =)

Mommy Pinky said...

cantiknya bju cha, klau pink msti lg cntik :p

sje je, mmg cntik sgt, padan dgn orgnya..hehe :))

cha said...

ibuAQiL:
pantang nampak kamera, mmg sgt gedik.kita mmg suka ketawa tak kena tempat kak.

ain:
akak rasa byk² tmpt yg akak pnh kerja, ini paling best. tenang, tak rushing, pergi blk ikut time, gaji pun ok.

Jana:
kalau pink kerawang kena kasi up warna lain, baru berseri. ala baju tunang la Jana. sayang tak pakai.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in