aku ni

Wednesday, 26 May 2010


Tentang aku sendiri secara ekslusif, pnIzma, kakMidah, pnHanem, umiIman & ibuAjeem. Limo (versi jawo) orang tersebut, sila-silala ye, aku mau kaji tentang korang dgn lebih mendalam. Siapla korang, hahaha! Lotih aku baling dadu.

(a) Taip 23 perkara tentang diri awak secara rawak (wak~wak), tak kisahla luar dalam opsss, apa² aje. ~ ngape 23 ye? ngape tak 25, takpun 20? sibuk je aku ni.

Fakta tentang aku dan orang tersayang.

1- Ini aku, dikenali dgn Syasya atau Ch@, bukan nama dalam ic :)

2- Aku adalah ANAK pertama, sulong-bongsu kepada pnSaloma Basar & enAb Latib Tohalus.

3- KAKAK kepada enNazrul Shah Ab Latib yg juga sulong-bongsu dalam keluarga. Abaikan orang belakang tu ye, sibuk je interframe.

4- iSTERi kepada tnErwandi Sumardi, orangnya besar dan serius.

5- UMi, emak, ibu, mama, mummy kepada si kecik ni, Oni. ooo...belagak eh, dah ada gigi. Takpe².

Fakta lagi, aku sangat gemar dan suka kepada:
6- Warna hijau, akukan pencinta alam sekitar. hehehehe! tapi mula berjinak dengan warna turQouis.
7- Coklat, tak kisahlah brand apa pun, janji sodap. Lelebih black-forest Cadbury, nak satu!
8- Melipat baju, hahaha! lagiii banyak, lagiii aku suka.
9- Asam pedas mama. Adei makan pulak dgn kicap Kipas Udang, huiii! mau balik kampung ah!
10- Blog aku, hahaha! aku ingat tahun ni nak buat 12 n3 sebulan, takleh la. Tak menjadi.

Fakta lagi sekali, aku cemburu bila:
11- Nampak kapel menghantar buah hati ke opis. Alaaa...romantiknya.
12- Baca mesej pempuan lain dalam handphone laki aku. Waaa...rasa mau bawak diri.
13- Orang lain main game setenang²nya, aku bergelumang dgn kije. Caittt! benci tau.
14- Aku pulun kemas rumah tunggang terbalik, mrAbi layan tido. Adeei, kesabaran yg tercabar.
15- Blog jiran tetangga sentiasa berupdate.

Ini baru angan² aku tapi fakta juga.
16- Duduk rumah jaga anak.
17- Ada driver hantar&amek aku gi balik kije, gi pasar beli lauk, amek&hantar anak ke sekolah.
18- Ada maid, buat kije rumah. Aku start malas bila dah kena jaga anak.
19- Ada laptop ssendiri.
20- Blog aku dinaik taraf seiring dengan blogger² lain. hehehe!

Impian aku, angan² yang akan dicapai, pun fakta juga.
21- Belajar memasak, sebijik masakkan mama.
22- Memberi adik kepada Oni, sebanyak 3 orang lagi - insya-Allah bergantung kepada ekonomi.
23- Blog aku bertukar ke warna lain, hehehehe! kalo aku rajin eh! sebab aku suka hijau.

Sekian sahaja persembahan aku. Ye semuanya tentang aku ye. Apa yang aku tak suka? hehehe! simpan je la dalam hati, kite kena suka pada semua benda yg mendatangkan manfaat pada kite. ye tak? membebel pulak dah. Chow!

(b) Tag kepada kawan awak yang rajin² ye. Dah setel kat atas tu...

(c) kalau tak ikut peraturan , di mana keseronokkan 'TAG-TAGGED-TAGGING' ni. Ikut dah, cuma nombor je tak ikut turn. Sekali sekala.

Cop mohor dari pnSha. Setel dah ni, upah?

~)@ sejak akhir² ni cam rajin je nak terjah blog :), sebab FB takleh main masa waktu kije. Kalo blog pun di block juga, mau aku resign @(~



10 pasang kaki:

Ibu Kimie & Balqis said...

aiyooo....nama akak ada lah...nnt2 akak buat yer...

IMAN'S UMI said...

Hahaha...smpi nk resign tu klu blog kena sekat...TQ mengetag saya, nti esok ke bila2 sy wat sbb tenet tehegeh2 je arini...pesalla, berukben lg x leh harap arini, nape tah.

-hazen said...

wahaha. dah ada gigi.

saya dentistnya nanti.

ekekeke.

ch@ said...

kakHanem -> sila² jgn sesegan ye, nak tiru pun buleh, tapi nak ikut stail sendiri, lagiii buleh :)

ch@ said...

umiIman -> ramai sangat guna tenet, camtu la, jammed. hahaha! saje, tak bagi dorg block blogspot :p

ch@ said...

-hazen -> tolong tampal gigi saya wak. gigi saya berlubang ni :)

AKO @ retna said...

amboiiii rajin nya dia hehehhe

dkama said...

angan angan ko lebih kurang aku je... hahaha... PEACE...

ch@ said...

kakRetna -> rajiiin sangat tau :)

ch@ said...

dkama -> namapun angan² mestilah org mau yg senang², smua benda dpn mata :D

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in