Berhimpit-himpitan.

Sunday, 28 April 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Buat masa ini sebiji almari novel aku terpaksa dikorbankan untuk meletak komik abi, gara-gara sebiji almari komik telah dikuarantinkan. Almari kedua komik abi pun bagaikan sudah berjangkit dengan kehidupan anai-anai sebagaimana almari pertama. Waaaaaa...

Aku sentiasa berpada-pada dan berusaha untuk menjauhkan almari novel aku dengan almari komik abi. Aku tidak rela mereka memakan koleksi kesayangan dan kesukaan aku pada masa lapang ini. Tiiidaaak.

Sebelum ini.

Yang tinggal hanya dua rak tiga tingkat. Sempit.

Aku menyusun mengikut penulis buku secara membaring.

 Zaman ke'best'an. Bilala hendak dapat yang baru ni. Ahahaha...

Nota hijau: Belum nampak bayangan untuk pergi ke PBAKL 2013. Maaakkk...nak pergi.

14 pasang kaki:

Tihara said...

macam library dah, ni kalau boring, syiok lah lepak situ..hihi :)

Fizah said...

wahh banyaknya kenderaan parking situ..hihi

btw..sungguh kemas dan tersusunnya buku2 itu..SUKA tgk...!!

gmbr first tu, atas rak belah kanan tu apa cha? bekas akuarium eh..?

mama lieyna said...

Huwaaa sesak sungguh dh tu, kalau btmbh lg, harus ler kena crik lemari baru ni.. :-)

Syok tengok, mcm library..

Nad MamaZN said...

Bagus btul anak anak..
Pandai dorg x mengusik ;)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

bestnya tengok rak buku cha ...penuh

syawalsimpsons said...

macam kedai buku la..sue punyer novel pon tak banyak gini...still boleh kongsi ngan en asbeen rak letak komik dier..

eima said...

rumah hang yg ade anai2 ke almari tu yg ade ??

kena call control pest la klu tak abis satu rumah kang

Masya said...

bgsnya kumpul susun ikut nama penulis.. kt main masukkan jer dalam almari kikikiki....

just azura! said...

waaa. kolek ni memang hebat!!!

ch@ said...

Tihara:
syok, sampai xtau nak baca apa dah. mostly jln cerita dh hafal.

Fizah:
yups, akuarium. bila tah nak bela ikan dlm tu. hari jadi tmpt ltk piala.

kakIeyna:
tu la, nak kena cari rak besi kot.

kakNad:
blm sentuh, emak dah tggu dgn senduk. sentuh juga kak, emakla gigih susun blk. abi bising komik dia rosak.

kakJue, Sue:
sikit2 lama2 jd bkt. ada lg tu, dua kotak lg xbersusun. tak muat.

Eima:
rumah ni mmg ada anai2, sbulan skali panggil pest control. nak munggah kuar masuk tu mls. letih.

Yana:
ha'a, kita tak suka main beli ja. biasanya beli drpd penulis yg kita suka atau bc org punya novel dulu, kalo best baru beli.

Azura:
hiks, u too can follow...

.Lydia. said...

tersusun rapi hah..
sukanya!!~
salam kenal kamu..
jom ke blog saya
iturumahkecilku.blogspot.com

ch@ said...

Lydia:
;) ok nnt dtg.

Shiqa Nawar said...

tengok rak akak rindu pada novel2 kat kg.huuu~

ch@ said...

Shiqa:
ada lagi kat kampung, mana tah mama letak kotaknya sbb pindah hari tu. :( sedih.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in