Puas

Monday, 17 August 2009

MySpace
Puas, tu le istilah sesuai aku bole katakan, apabila duit aku susut gara2 shopping. Mama ajak aku ngn adeq Is b’jln b’sama dak auni. Auni, pantang naik kreta, kena plak air-cond, matanya tak seketika pun celik, drpd pergi sehingga habis Bandar Kota dipusing dan balik, matanya macam kena gam. Tutup. Tido.

comel tak saya ni?

alamak! saya ngantuklah!

Aku, nampak je gaun cecomel, terus je tgn ni gatal membeli, aku belikan mama 3 helai baju dan 3 helai gaun tuk dak auni. Wow! Terasa best nya b’jalan ni kan? Lagi-lagi bila b’duit, ambik apa aje. Bayar!

cute tak =)

*eh dah nak start pose ye? Selamat Berpuasa kekawan.
MySpace


Tomato Girl

Wednesday, 12 August 2009

MySpace
Mr.Abi balik hari tu, pantas aje aku mengajak dia gi beli baju tok dak auni ni, kesian dia asyik pakai baju lengan panjang je, dah la orang datang melawat dok main teka-teki 'lelaki ke perempuan?' nama pun auni sah la pempuan kan? orang!! tak bley la nak salahkan kan?

apa lagi ni cik auni?-teknik meragam auni

Gi pharmacy beli 2 kotak susu tok auni, senang nanti tak payah beli2 lagi. Pastu naik je kat pasaraya 'Kini' aku terus aje rambang mata memilih gaun2 tuk Auni. 5 pasang gaun berbagai kale aku pilih, pentingnya hijau, biru, ungu, oren ngan pink-1st time beli. Setiap baju aku sertakan sekali dgn sarung kaki dan sarung tangan-meriah!

kita minum dulu =)

Balik drpd bandar, aku ngn mr.abi amik dak auni ni tuk gi melawat geng baru-Aqil Ar Rayyan, anak kepada Bakyah ngn Aqim. Heh! kalo korang ingat aku pernah buat n3 kawan baik aku ni, kawen sebelah menyebelah, prgnt pun sama, last sekali bersalin pun sama bulan-ish! ish!

kan comel-senyum kenyang

Interframe n3

Aku suka tol tengok aksi ganas dak auni ni, tgk la aksi lasaknya apabila perkataan mandi keluar drpd tok mamanya.

MySpace

Dak Sekolah

Thursday, 6 August 2009

Aku suka betul tengok dak auni pakai baju pemberian aunty Aqies, lagi kalo dia pakai baju ni dgn sarung kaki putih sejibik mcm dak skolah =) cute je! so aunty Aqies, auni pakai baju aunty Aqies nih. Dulu longgar sekarang dah muat2 je, esok lusa takut dah tak muat je.

>> pipi auni dah macam buah tomato <<

Esok mr.abi balik mesti dia terperanjat tgk auni =) so boley la ajak mr.abi g jalan beli baju gaun tuk auni, tok mama ngn tok papa nak beli kale oren, umi nak belikan auni kale purple ngn hijau. comey! Pastu umi nak cukupkan lagi barang2 auni, sng nnt bila dah kena tinggal ngn tok mama&tok papa.

*tak sabar aku nak tggu mr.abi balik =)

Auni

Tuesday, 4 August 2009

MySpace
Buat pertama kalinya aku nak tayang anak dara aku kat blog nih, dak Auni yg dah menjangkau sebulan, pipi dah tembam dan makin tinggi. Aku, mama ngn PokSu dia bwk gi jejalan, makan angin, siap beli kek lagi-aku yg makan sudahnya. Sepanjang jalan, dak Auni ni langsung tak buka mata. Tido.

dak Auni 2 Julai 2009

dak Auni 2 Ogos 2009

Semalam, aku dgn mama bawak Auni gi check up di Klinik Kesihatan Bukit Waha, nasib baik dtg awal, so org masih belum ramai.

1st time bawak dak Auni ni buat check up so berserah je la apa yg disuruh dek nurse tu, macam biasa amek tekanan darah aku-normal, check air kencing aku-normal, berat aku-44.56kg, muahahah-berat aku dah naik la.

Pastu, turn dak Auni lak, berat badan-2.96kg, tinggi-48cm ke? ok la tu, semakin semangat dan meninggi. Dak ni kena inject, nangis skejap je, meraung sekali dgn sgt kuat then dia tido, huhuhu! senang hati aku. Dah sebulan ni, dak Auni tak mor tido sangat, nak main je kejanya, yg tak bape best tu time dia nak main tu, pukul 1pg, huhuhu! haru btl la....

Tak kisahlah, janji dia sihat kan? hehehe! see ya...
MySpace

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in