Hanya di Zalora!

Wednesday, 12 October 2016

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Macam biasa, sebaik sahaja Auni dan Adli ke sekolah, si Erwandi ke tempat kerja, rumah menjadi sunyi. Arrizqi busy dengan bantal dan tilamnya hanya kedengaran suara daripada tv sahaja. Pada waktu ini, rumah sudah pun di sapu dan bahan untuk menu tengah hari sudah dinyahbeku. Aku mengadap laptop, membelek mana-mana drama Korea yang sudah terlepas sambil buat art. Seperti hari ini, art akan ditutup disebabkan aku update blog. 

Beberapa minggu yang sudah berlalu. Balik kepada tajuk...

Setiap kali aku klik link Korean Drama kegemaran, makanya akan keluar jugalah penggoda-penggoda yang memaksa mata untuk tergoda. I hate it! the end, tangan pun klik jugalah. Memang sudah lama berangan hendak berbelanja di laman sesawang yang satu ini, entah daripada mana datangnya kekuatan maka beli sahajalah. Buat hadiah diri sendiri, ye dak? hendak minta orang sudah segan, bajet sudah over. Sebelum ini, Zalora sendiri offer baucer, dapatlah rm200 buat beli handbag (yang talinya sudah putus) dan jubah masih boleh dipakai.

Jadi, bila mata terpandangkan COD, ok la meh kita try test tengok dan beli. Makin klik, makin lawa. Argh! ini memerlukan pengecilan skop pencarian. Bajet bawah rm100 dan lebih rm75 untuk free delivery. Eh! masih lagi banyak yang menggoda, sila kecilkan skop pencarian sekali lagi, kali ini buat pilihan dengan warna, black or grey or cream. Aduhaiii pening-pening-pening. The end, teringatkan beg sandang ala-ala Korean girl, more too young katanya. Jom pilih, muahaha. Pengaruh kuat sangat!

Mula panik bila dapat email penghantaran sedang dalam perjalanan sedangkan sudah bersiap untuk keluar mengambil anak-anak pulang daripada sekolah. Jika sudah tersurat itu rezeki kita, dengan rasa rendah dirinya meminta siErwandi tunggukan sebentar siap disertakan dengan wang belian.

Dengan rasa tidak sabarnya, sampai sahaja di rumah, surprise!!! ehehehe, mestilah suka. Sebuah kotak berbalut exclusive Zalora, diletakkan di almari buku. Mata ini terjeling-jeling dengan perasaan tidak sabar. Kena hantar sekalian bala tentera ke sekolah dahulu baru boleh buka, jika tidak... keadaan bertambah huruhara apabila masing-masing sudah pandai request beg sekolah baru, masaklah emak canni. Baru pertama kali mencuba COD, baru pertama kali mengguna wang simpanan, aaaahaih!

Masuk sahaja ke rumah, the line is clear, kotak Zalora di buka dengan penuh kasih dan sayang, amboiii Korean sangat ni, comelnya-comelnya beg titew... tangkap gambar kasi interframe send ke geng-geng Korea, hahaaa menunjuk tidak hagak-hagak. Puas hati. Tersangat. Dan pertama kalinya VinceBag di bawa pulang ke Selangor. Sukaaa sangat. Selesaaa sangat. Bila impian jadi kenyataan, happy! Terima kasih Zalora. 

 The present to myself...

 Tadaaa...

Being happy is fun.
Dengan tidak adilnya, Zalora bagaikan sengaja menghantar email, web, iklan akan item-item yang hots bikin poket rabak dan bikin mata penasaran, mencik-mencik. Bila sudah terjebak, tunggu dan lihat sahajalah apa akan jadi selepas ini. Wiii! alaaaa, saje menghargai diri sendiri - klise, nyampah!

Ok, back to reality. Aku mahu pergi hantar bala tentera ke sekolah, ok babai. See you next time, annyeong gheseyo!

5 pasang kaki:

eima said...

cantik dan comey .....

Ida Puanstoberi said...

haha.. terhibur akk baca. dan membayangkan life surirumah sbb tu ari merasa jd part time hw 4 bulan. hihi.

by d way..dah anggun blog awak ni.. akak baru masuk ari ni..hihihi ;D

fiza lokman said...

Shopping aja ummi. kita dah lama tak shopping tau, tah mana hilang napsu tu. Hahaa

ch@ said...

Manje:
try test feeling young! choih!

kekDa:
rindu nak aktif blk mcm dedulu.

fiza:
hehehe...

Ziela Zie said...

Nice blog…saya singgah sini…nanti singgah saya punya blog lak http://zielazie.blogspot.my

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in