Lawatan Rawak.

Wednesday, 3 August 2016

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Dear diary... hari ini, aku hanya mampu melekat gambar bersama sedikit caption sahaja, berikutan aku yang kebuntuan idea. Janganla marah, untung jugaklah aku lekat gambar me and family ni kan, semua kisah jadi satu. Nanti kita jumpa lagi ea, daaa...

1st... Kali ini, kita beraya dengan kereta raya tuan Erwandi, eh jap! tobotW pun kereta tuan Erwandi juga, hehehe... Disebabkan tobotW mengalami sedikit masalah, makanya kita naik tobotZ. TobotZ sudah bertukar rupa lagi, aku memanggilnya kereta raya. Aku bolehla selesa sebab duduk depan sesolo, yang tigaaskar, asyikla membebel disebabkan ruang yang minima dan kepanasan yang maksima.


Ianya sangat cantik dan comel bukan...? Yeah! that's my favourite too. 


2nd... Jalan-jalan raya secara rawak sambil meningkatkan berat badan secara mendadak. Aku saja mengenakan baju kurung biasa-biasa, sebabnya aku fikir tuan Erwandi hendak bawa tobotW, mana tahu dia bawa tobotZ pula, so pakai je la da siap digosok.

 Tn Erwandi's and his nephew, also #sya2kids there.

 Sebahagian cucu to'ki per sepuluh. Semua berkumpul masa ni.

Huahaha, seram hendak tengok muka sendiri.

Eh, gambar sesat... me, mom ang sil.

See me-see me? udah besaq gedabaq tu, takkan la tak nampak kan...? with puan Edzna. 

Sukaaa sangat dengan minah ni. Inilah kawan sembang kepop aku, kawan yang... kau luah la kata apapun, dia akan sudi pinjamkan telinga dan keluarkan hujah-hujah dia, she is a teacher. Kawan yang... akan tadah je bila aku sembang pasal Korea, sebab... dia pun kaki kepop jugak, muahaha...

My friendshipforever friends. 

Dua orang ni, manusia yang paling rajin dengar aku mengomel. Puan Dyla, dia muda sedikit daripada kami but... aku suka dengan kegigihan dan kekentalan yang dia ada. Macam mana aku boleh kawan dengan dorang ni...? dorang ni ialah isteri kepada kawan tuan Erwandi, muahaha. Yang menjadikan kami agak rapat pabila, kami berkongsi kegemaran dan perangai yang hampir serupa, muahaha. 

Korang, semoga korang sentiasa diberikan kesihatan yang berpanjangan dan terima kasih kerana sudi menerima aku seadanya. Kali ini, kami tidak dapat kumpul sesama, Dyla balik awal, aku hadir lambat ke rumah Edzna, tahun ini sepatutnya kami berkumpul di rumah Edzna. Ini semua tuanErwandi punya fasal, cis!

Gambar fail.

 Us: Gambar fail juga: 2015 punya raya.

Only those who care about you can hear when you're quiet. You and I are more than friends. We're like a really small gang. 

But, aku sudah pun jumpa Dyla masa hari ulangtahun kelahiran bulan Mei tempoh hari, thanks sudi datang jengah aku. Terharu. Sekian sahaja kisah pendek aku beraya, hujung raya aku sibuk berulang alik ke hospital pula, mengapa...? tunggu. Kasi aku fikir idea untuk mengarang ayat dengan baik-baik. Just you, take care ok. Buat kak Nadia Irwani dan Eima atau Manja, nanti whassapp address ea. Kalo takpun email ja kat nsahida@gmail.com. TQTQ!


4 pasang kaki:

mamaarifakeem said...

syoknye raya jumpa kawan-kawan... puas ye..

ha a la, nmpk cha makin berisi..hii.. tp tak bleh lawan akak la, berganda naik lepas bersalin ni, pantang sndiri, byk skip skip, mana nak kurus balik..huhu..

singgah xpress..

moga sihat n ceria selalu sahabat!

Nad MamaZN said...

uit.. awat ada nama cheq kat bawah tu? cheq ada buat salah apa2 ka? huhu

eima said...

ini hang kata sedikit caption sbb tak de ideas ... hahaha

tp wei serius comey la keta tobotZ tu .. rasanya byk kali dah tobotZ ni bertukar rupa dan warna kan

sal ya said...

Mungkingelng yg berwarna warni tu kena penuhkan smp ke siku cha. Haha...

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in