Bersama kita ke zoo.

Monday, 16 November 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Aku termenung lagi, depan laptop sambil mencari ayat terbaik untuk entry pada hari ini, bersemangat sambil menyusun ayat, berlatarbelakangkan muzik Oh Won Bin ft. Miryo aku gigih menaip dengan harapan dapat menghabiskan entry dengan jayanya.

Apa aku buat sepanjang aku menghilang? kekeke, aku tidaklah hilang cumanya mencari sedikit ilmu, mencari sedikit idea, mencari sedikit kegembiraan, mencari sedikit masa untuk diri sendiri. Kegembiraan askartiga adalah paling membuatkan hati kembang sehingga tidak terucap dengan kata-kata. Meskipun kena kerah bangun pada awal pagi, asalkan berjalan ke luar daripada rumah mereka ok sahaja. Malah mereka pula yang bising apabila aku atau tuan Erwandi yang gagal mengikut masa.

Tuan Erwandi sudah berjanji untuk bawa mereka ke Zoo Negara, kakak Auni sudah siap Google apa yang ada di Zoo Negara, dia memang begitu. Orang sibuk dengan sukan negara 10 Oktober 2015, kami juga sudah bersemangat waja untuk bersukan di Zoo Negara dengan rasa tidak sabarnya, masing-masing sudah hampir hilang selera untuk bersarapan pagi di gerai berhampiran zoo. Mulut usah dikata, berbual berbalas cakap dengan kakak Auni macam bersembang orang lama di kedai kopi.

Hari itu tuan Erwandi dimurahkan rezeki, selain daripada kami anak beranak, telah menanti satu keluarga kawan kami masa belajar dahulu. Sebagaimana yang dijanji tuan Erwandi, keluarga pertama sampai di zoo dia akan belanja, maka rezeki mereka sekeluarga nampaknya. 

Bila sudah sampai zoo, apa lagi yang boleh di buat? acara sukan pun bermula. Berlari, berjogging, berjalan, menari, meniru suara-suara binatang, mengejar, berkejar, melompat, bergambar, selfie, makan, minum semuanya boleh dibuat dalam zoo. Seronok mereka berempat beriadah bersama. Aku pula yang tersemput-semput mendaki menurun jalan-jalan berbukit, berpeluh gakla ketiak akibat kurang sangat bersenam, badan pun terasa dipam-pam. 









 Kekasih kesayangan aku.



 Drama di pintu masuk zoo. Take action!

 Family potret of that day!

Family, we don't remember days...we remember moments.

Hurey, habis juga satu entry hari ini, miahaha. Oh! on that day, aku pakai baju tuan Erwandi. Bukan aje on that day, malah setiap hari pun aku feeling hendak pakai baju dia, baju aku sudah lama terperuk dalam almari, sudah jemu untuk dipakai. Ala, sharing is caring ma...apasalahnya kan. Tu yang nampak gebu lain macam tu, sila percaya berat aku masih tak cecah 55kg lagi weih! camno? 

Ok, sampai sini sahaja, jumpa entry akan datang. Ada-ada, tunggu rajin hendak transfer gambar dulu. Kalau sudah asyik layan drama ja, cemanalah kerja lain hendak selesaikan? kekeke. Jumpa lagi, Saranghae... 

4 pasang kaki:

syawalsimpsons said...

seronoknya bebudak ni G zoo negara

eima said...

pandainye auni google .... klu fahim pandai taip kat app store ngan playstore cari games!!

Wa said...

Seronok bawa anak2 jalan kan..:Salam kenal n follow sini.

ch@ said...

Sue: sgt la gembiranya mcm zoo tu dorg yg punya.

Eima: Auni da jarang sgt dpt pegang hp. main laptop je la kerjanya. tgk youtube.

Wa: seronok2 sebab emak skali dapat can bergembira. salam perkenalan, terima kasih sudi follow ;)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in