Cahaya Petunjuk Rezeki.

Thursday, 15 October 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Annyeong! saeing-il chukahamnida Ersyad Arrizqi! Korea lagi, haha menyambil sebelum bermulanya Six Flying Dragons, owh! drama ni best. Qiqi sudah pun tiga tahun, petah, lincah dan tidak mudah mengalah. Oh my Qiqi sudah pandai bergasak, bergusti, membuli sampai tahap emak pun naik pelik, siapa yang abang sebenarnya ni?

Emak beritahu yang mudah sahaja, hari ini birthday Qiqi, so Qiqi sudah besar tak boleh manja-manja sangat. Qiqi menjawab selamba,
"eh, mana ada? adik kecik lagi kan?"
"haaa, kan da cakap adik kecik lagi" Hah! langsung dapat free kiss. Geram betul dengan mulut tidak padan kecik tu. 

Semalam seharian di rumah sahaja, hujan-berhenti-hujan balik semula masih juga berguling di rumah. Hari bermalas-malasan. Hendak petang baru Qiqi bising semula.
"abi, hari ni hari jadi adik kan, kan?" 
"mana ada, ye ke? esoklah" tuan Erwandi menjawab entah dan tidak sahaja. Cuti kali ini barulah puas menatap tuan Erwandi puas-puas. Jika tidak dia sibuk dengan kerja.

Siap emak masak tengah hari dan menggoreng jejemput untuk mengisi perut sebelah petang, tuan Erwandi keluar memulakan misi. Gembiranya si Qiqi melihat kek untuk hari jadinya, perasaan tidak sabar semakin menjadi-jadi. Riuh rumah sewaktu hendak makan malam.


Meeting di meja makan. Love this pic. so much.


Adorable Qiqi.


Ini kek.

Qiqi tahu dan steady sahaja memotong kek. Bukan hendak makan sangat pun, lebih kepada hendak main kereta yang ada di atas kek sebenarnya. Pandai tuan Erwandi pilih kek. Selamat hari lahir Norersyad Arrizqi.

It is so nice to have you Ersyad Arrizqi, who brings happiness to the family. Thanks Qiqi and happy 3th birthday!

Oh tidak lupa juga emak hendak mengucapkan selamat hari lahir kepada kawan blogger, kawan instagram, kawan tupperware, kawan korea, kawan emak selama-lamanya Suraya yang merupakan emak kepada Syawal, Izz dan Mirza. Juga kepada anak kawan Instagram emak, kakZura, happy birthday abang Irfan semoga kalian diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki selalu, insyaALLAH.

Sekian dahulu entry hari ini,six flying dragons da start, jumpa lagi. Daaa...

4 pasang kaki:

nurfadilah suardi said...

Selamat hari lahir Qiqi. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki Allah. Jadi anak yang soleh

eima said...

hAPPY bIRTHDAY qIQI ...KEJAP JE BESAR BUDAK NI KAN ..... PETAH PLAK TU

Mama Kembar 3 said...

Happy birthday Arrizqi! makin besar makin cute. Muahciked hehe

ch@ said...

dilaz: terima kasih :)

sisYana: tu la pasal. petah dia cam orang tua, letih hendak layan dia bercakap. thanks sis.

kakNani: thanks kak.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in