Aidilfitri 2015.

Tuesday, 28 July 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Terasa macam budak baru belajar ber blogging, toleh kiri toleh kanan jeling kalender, selongkar meja kerja, baik update cepat-cepat sebelum mengarah cursor ke butang youtube, layan Korea. 

Memula, Salam Aidilfitri kepada semua pembaca bloghijau ini dengan harapan masih adalah hendaknya. Kad Raya, memang sudah tidak sempat untuk prepare (apakah ini sejenis alasan?) tapi aku telah menggigih dan menggagah menyempurnakan 50 keping Kad Raya untuk seorang kawan masa sekolah-sekolah dahulu. Berkenan pula dia dengan hasil kerja tangan HobbiesArt aku. Awalnya minta aku buatkan firdge magnet, selepas itu kad Anniversary dan kali ini Kad Hari Raya. Alhamdulillah, dapat merealisasikan permintaan beliau.


Inilah yang membuatkan aku menyepi seketika, selain itu ada lagi side-side order yang lain yang masih dalam pembikinan, huhuhu.

Hal raya, aku telah prepare satu minggu sebelum puasa, uniform seragam di taja penuh oleh papa aku makanya pilihan yang ada ialah warna kegemaran aku, muahaha. Mestilah hijau. Tahun ini, aku gembira sangat meskipun beraya dengan keluarga tuan Erwandi, mestilah seronok sebab kakak, abang, adik lelaki, adik perempuan dan adik perempuan tuan Erwandi berkumpul semua sekali. Happening dan pening. Meskipun, tuan Erwandi tiada bersama dengan aku pada pagi satu Syawal, beliau kena beraya dengan KPN, muehehe.

Syawal tahun ini, yang paling gembira sudah tentulah askartiga. Jumpa dengan sepupu yang ramai, sudah pandai pula membawa diri memasing, emak pun boleh buat hal sendiri. Memang bermain sahajalah kerjanya. Kejap menangis, kejap bergaduh, kejap berlari, kejap baik, meriah sangat dapat berkumpul. Jom kita layan gambar. Tengok anak bongsu emak yang paling keletah.

Askartiga dengan cousin. 


Qiqi with abang Haikal. 

Cam YB da dak Qiqi ni with kakak Oni. 

Tiga dara, kakak Oni paling bongsu. 

4 plus 2 plus 3, 9 plus 1 = 10 kids in the house. 

Diari Umi @ hijaucantik tentang emak dan askartiga. 

9 cousin with mak usu, ciksu and makLong. 

Tuan Erwandi dan abang beliau tiada dalam gambar. Team oren dan hijau yang tidak cukup anggota. 

Family potret in 2015. Da tengah hari baru dapat gambar ni.

Puas sudah cuci mata? hihiii, banyak lagi gambar cuma ambil yang cecomel sahaja. Aku suka sangat gambar keluarga hijau last tu, hahaha. sudah tiga kali masih kekal anggota yang sama. Bila hendak bertambah? hrmmmm... 

Sekian dulu ye, aku hendak sambung buat fridge magnet. Salam Aidilfitri, mohon maaf zahir dan batin, jumpa lagi see ya! 

6 pasang kaki:

Nad MamaZN said...

selamat hari raya cha! maaf zahir batin ;)

eima said...

wahhhh meriah dan comey belaka 3 beradik tu

Aty_Fared said...

selamat hari raya... :)

Khalid Kyle said...

Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sis sekeluarga, moga terus sukses & ceria2 selalu :)


Masya said...

selamat hari raya cha .. alahai hijau warna kegemaran amir, mujo tahun ni dia nak oren kot tak .. pitamlah lemari penuh baju hijau ....

eija_sweetmama said...

suka jgk tgk gambar family last tu sedondon hijau semua..

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in