Tahniah mamaMikhail 3.

Sunday, 15 March 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Kejutan!!! Ahaaa tengok tajuk tu sampai 3 siri cerita kakak kesayangan aku ni. Laaa korang tidak percaya ke? betulla, ini benar-benar terjadi. Terkejut tak - terkejut tak? hihiii.

Cerita tentang mamaMikhail atau kakEda sudah banyak sangat dalam bloghijau, dia bersalin, dia beri hadiah, dia datang melawat, dia berkerja, dia keluar untuk outstation, dia sentiasa ada bila aku perlukan telinganya untuk luah perasaan, dia jarang tidak reply apabila aku menghubunginya sehingga aku menyenarai pendekkan namanya, dirinya dalam kakak dan adik beradik terbaik yang aku ada. Betul, she is so caring and loving person. 

Ini, drama tentang pertemuan kami yang pertama. Raya dan aku sedang menunggu hari untuk bersalinkan Adli, menggigih menggagah datang untuk berjumpa dengannya. Sila baca dengan penuh perasaan untuk mengembalikan nostalgia, muahaha. MamaMikhail yang sangat happening dan bercakap tanpa henti.[link sila klik tanpa segan].

Berhenti di situ sahaja? Andweih (tidak!!!). Mestilah ada rentetan persahabatan sehingga entry hari ini boleh muncul. Alamak cepat taip hampir ke jam 12mlm, nanti sudah tidak valid, hehe. Masa dia dok kalut, heboh dengan stress dia pregnantkan yang nombor dua, tiba-tiba aku pangkah dia dengan aku pregnant nombor tiga, bahahaha. Alaaa ini cerita kelakar aku 3 tahun lepas, mesti tersemat dalam ingatan yang setia membaca bloghijau ini, makanya dengan rasa suka gembira kami sama-sama berkongsi rasa sehinggalah aku yang bersalin dahulu diikuti dengan dirinya. tahniah mamaMikhail [link sila klik tanpa segan untuk nostalgia].

Bila masing-masing meneruskan penghidupan, dia memberi khabar gembira bahawa dirinya pregnant yang ke tiga, big clap for you sis. Proud sangat-sangat, you are so strong sis. Love u. Tika ini aku ialah penyimpan rahsia paling setia. Steady je dengar keluh kesah dia, aku tukang dengar pula kali ini, but kakEda ini bukannya suka sangat hendak mula cerita melainkan dia benar-benar sudah tidak tahan lagi. Akak, kita sentiasa ada untuk pinjamkan telinga, don't worry. Aku pegang rahsianya sehingga dia sendiri yang umumkan kelahiran hero keduanya, tahniah mamaMikhail2. [link, kakEda mesti hendak baca ni kan?]


Sekarang, aku perkenalkan yang terbaru fresh keluar daripada rahim, comel tak-comel tak? Selamat datang baby. Hero ke tiga, merangkap anak kakEda nombor empat, alhamdulillah. Syukur pada Allah, rezekinya melimpah ruah. Aku rasa hendak menangis bila kakEda kongsikan gambar baby ini. Selamat dilahirkan dengan berat 2.8kg pada jam 10:24pg pada tarikh 15.3,15 di Naluri Wangsa Maju. Semoga mama dan baby pulih dengan cepat. Alhamdulillah. Baby rahsia juga ni, sama kes dengan anak nombor tiganya, eeeee geram. Rindu sangat ngan baby-baby ni.

Ini yang nombor dua, kakOnat...tembam.


 My favourite ni.


Dedek, anak kakEda yang ketiga.


Tentera-tentera kakEda. Angkat senjata-angkat senjata!!!

Ok, just doakan mereka lekas pulih untuk menjalani rutin harian. KakEda, hwaiting!!! (fighting, berusaha). Inilah, hero-hero kesayangan kakEda, plus satu princess yang saaangat comel. Aku sudah lama jatuh hati dengan si princess yang aku panggil Donut tu. Tengokla tu, rambutnya, keletahnya, mukanya, eee nak cobit pipi sket, boleh? hiiii.

End, tahniah kakEda, tahniah my beloved sista. Sayang kamu selalu, muah-muah-muah! Sekian entry kejutan untuk malam ini, jumpa lagi di lain entry. Daaa....

Be happy, be yourself. If others don't like it, then let them be. Happiness is a choice. life isn't about pleasing everybody.

7 pasang kaki:

@e_da said...

Thank u so much darling atas entry ni... sgt bermakna... i luv too..q. muah muah.. my beloved lil sista...

eima said...

Laaa adr sorg lg tahniah kak eda....tank sangka u....
Selamat berpantang

ch@ said...

kakEda: no problem sista. love u too.

Manja: ihihi, penutup katanya.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam cha,
tahniah pada kak eda :)

sal ya said...

Dh lm x dtg sini. Cha bila lg nk menambah2? Haha... Bau baby mmg wangi.

ch@ said...

Sha: waalaikumussalam, tq for wish.

kakSal: susah soklan akak tu, ada rezeki kita tambah eh ;)

Shiqa Nawar said...

woaa comel nya baby... rndu plak zaman aina bby baru lhir kehkeh

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in