Gembira.

Thursday, 12 February 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Aku rasa hendak senyum sahaja sepanjang hari walaupun hakikat di sebaliknya aku rasa hendak tumbang dan tidak sedarkan diri untuk seketika. Lepas tu celik balik semula, buat kerja macam biasa dan macam tiada apa-apa yang jadi, hehe. Drama betul.

FAMILY- a link to the past, a bridge to our future. SIBLING- different children, different experiences but one love that they share.

Perasaan lebih sikit update bloghijau sambil layan lagu, oh da semestinya lagu Kpop, muehehe. So, aku hendak cerita apa ya (nada ala-ala Fara Queen). Owh tahun ini aku sudah naik pangkat lagi, aku sudah jadi aunty Long Sg. Buloh. Maksudnya, anak saudara aku sudah lahir, huye-huye-huye. Tahu tidak? perasaannya macam dapat anak sendiri. Over tahap maksima akan tetapi aku belum lagi dapat tengok baby Acu ni, jauh sangat nun di utara sana. Dengar khabar tokMama baby Acu daripada Selatan hendak naik ke utara, boleh tumpang.

Adik aku sudah jadi ayah, ahahaha macam tidak percaya sahaja pakcik trio yang manja tu, yang dahulunya asyik duduk bawah ketiak mama memanjang sudah punya anak. Alhamdulillah, kehidupan perlu diteruskan, aku sebaya dia dahulu pun sudah punya anak 3, lagila gelojoh. mwahaha. 

Apapun, chuka khamnida pakcu/makcu. Annyeong baby Acu. Nanti kita berjumpa ye. Boleh geng dengan kakak Auni. Reaksi trio bila aku sua gambar baby Acu ni, 

Abang Adli: Acu dapat kat mana adik baby tu? (Still dia cop adik baby).

Kakak Auni: baby acu gemuk macam acu.

Arrizqi: bibi acu tido.

Baby Acu, 2.8kg. 9/2/2015.


TokPapa dan tokMama yang mengalahkan anak-anak. Kemain.

 Abang Adli yang mewarisi iras pakCu.


#throwback.


Semua sudah turun pangkat bila dengan pakCu nanti, habisla. PakCu sudah gelebek baby Akma Wafiyyah je, tidak dapatla korang bertiga hendak minta manja lebih ngan pakCu. Even, nama pun A maka pergila cari tn Erwandi ye, mwahaha. Syukur sangat-sangat dengan pertambahan ahli keluarga ini. Semoga semuanya dipermudahkan dan di bawah redha Allah sentiasa. In shaa Allah.

Sekian sahaja entry hari ini, Arrizqi turns superhero sudah pun bangun. Jumpa lagi di lain entry. Daaa...

6 pasang kaki:

syawalsimpsons said...

serono auni dapat geng masak2 yee

azni hanafi said...

baca mukadimah tadi ingat cha ngandung lagik..haha larik..

AMIIZAA said...

congrats dapat anakbuah baru:)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam cha,
salam perkenalan yer
macam iols dolu la
belom kawen. anak menakan laaaaaa anak kita
dah kawen, anak menakan pun anak kita
tapi anak kita, anak kita laaaa...he3
pa pun jemputla singgah & join blog iols jugak yer nanti :)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

tembamnya bby...somellll..arrizqi bile nk dpt adik bby sndiri..hihihi

ch@ said...

Sue: ada geng. tggu geng dia btl lmbt la lg.

kakLily, Azni Hanafi: haip!!! blm lagi.

kakMieja: tq akak.

Ary+sha: waalaikumussalam, ahaaa btl tu btl. ok, nnt kita dtg okkay! tq sudi singgah.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in