Anugerah.

Monday, 16 December 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ye aku tau, kamu rindu bangat sama aku. Ye aku tau, seminggu lepas aku gak biasa update bloghijau ini. Ye aku tau aku ada banyak sangat perkara hendak dikongsi. Ye aku tau, aku pun sudah rindu bangat sama kamu semua. Ihiks... habisla, terbawa-bawa drama Love In Paris. Lambat sangat tunggu di tv3, nah layan online. Habis season 1, sambung lagi season 2 nanti. Oh, Dimas Anggara.

Ha, selain tu sibuk baca novel, habis tiga buah novel. Isteri untuk disewa, Bukan kahwin paksa dan Bukan Kerana Aku Tak Cinta, ketiganya sangat best dan ok boleh kumpul jadi koleksi. Gila kentang, semedang buat kerja senggang-senggang saja. Ihiks. Maklumla semenjak anak-anak sudah pandai main sendiri-sendiri ni, cari emak pabila sudah letih, hendak air, hendak susu dan hendak tidur sahaja. 

Bila aku tenung-tenung gambar-gambar mereka di FB, rasa rindu sangat. Tapi, untuk hamil lagi sekali, bukan sekarang. Tahun depan umur 30, pun aku hendak pasang badan lagi. Tahun sibuk, jadi gak bisa hamil, tambahan lagi sudah sedia enam botol Maajun Anggun Bistari. Ngehehe!

Baby-baby aku. Omel bangat deh!

Cahaya Kehormatan.

 Cahaya Kesyukuran.

 Cahaya Petunjuk.

 Baby-baby aku yang menginjak 6 bulan. Kenapa korang comel sangat ni! Isk.

 Penglipur lara, Auni. Cinta kami.

 Mr bodyguard, abang besar. Buah hati kami.

Yang sentiasa comel. Jiwa kami.

Tahun pertama yang ditempuhi dengan penuh riang dan gembira, penuh dengan suka dan duka.
Selamat ulangtahun yang pertama (2010, 2012, 2013) untuk kalian bertiga.

Terima kasih Allah atas kurniaanmu untuk kami, terima kasih untuk anugerah terindah dalam hidup kami, terima kasih kerana hadirnya anugerah ini, menjadikan aku seorang emak yang sangat bertuah. Terima kasih. Cheeky-cheeky yaya!

Auni: Aie!!!, Aaaaaaiieeee...........! (panggil macam nak bergegar rumah)
Adli: Aki...Aki...Akiiiii! Adik..Adik...Adik!!!! (buat muka geram dengan Arrizqi)
Arrizqi: Woo...Wooo...Wo...Yayaayaaa...whei-whei-whei!

Emak: Yaduhaiiii!

10 pasang kaki:

Masya said...

Hahaha... Anugerah yg x semua org berpeluang memperolehinya....

mama lieyna said...

Ihiks... comel sangat! :-)
Untung la, belum 30, dh 3 anak..hehe.. Alhamdulillah kan...rezeki masing2x..
Akak target nk sorang lg, skrg mls nak pasang badan.. ahaks.. baik punya alasan, takmo diet kan..ngee..

Nad MamaZN said...

alhamdulillah
anugerah terindah...
:)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

anugerah yang tidak ternilai...

syawalsimpsons said...

macam2 kerenah anak kan...

Suzie Aleeya said...

waaa...nko dh khatam novel isteri utk di sewa k?? huhuhu,aq blom bkesempatan nk mbeli lg...tp cter tu aq dh polo ckit dlm blog penulis (syamnuriezmil)...best²kn novel penulis tu :)

gerammmyee tgk bdk 3 org tu...serasi bersama selamanya ngehehe

Sweetmama said...

yup anak2 anugerah terindah dan sgt bernilai :)

itulah kan bila tgk balik gmbar2 diaorang masa baby, rindu nak ada baby lg, rasa mcm cepatnye diaorang membesar..suka jgk tgk gmbar anak2 time diorang baby..chubby je, dh besar aktif lasak susut bdn jdnye..

Zura@Iwan said...

Alhamdulillah..
annugerah yg sgt indah kan Cha..
beruntung Cha mempunyai 3 org permata yg comel ni..
rezeki masing2 kan...akak bhrp gk dpt menambah lagi zuriat..amen..

#rajin Cha membaca novel..minat yg sgt mendalam tu...ayat2 n3 pon dh lebih kurang dlm ayat novel..hikss

eima said...

syok nye .. tgk gambar depa2 ni .. comey .. tak sangka kejap je depa ni membesar .. brape lama dah aku baca hang ni kan ...

ch@ said...

kakJue, kakIeyna, kakNad, sisYana:
in shaa Allah, smg Allah terus turunkan rezeki utk kawan2 sama merasainya.

Sue:
baru tiga, kadang aku pun dah terkonfius nama.

Suzie Aleeya:
ha a, habis dah. kelakar. nak collect koleksi dia pula.

kakEija:
tu la, ni bahana dah rindu sgt nak pregnant tapi tak mau. menatap wajah anak yg ada blk smula la.

kakZura:
ayat novel? ahahaha, tak perasan pula kita.

Eima:
lama jg bloghijau ni, drpd Auni lahir baru aku aktif menulis sampai dia dah ada dua orang adik.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in