Kehijauan.

Thursday, 21 November 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Suka hijau, aku dan hijau memang sudah sebati. Macam biasa menambah koleksi sedia ada, Modular Mates hijau, hahaa. Welcome bebeh. Oh, tambah sikit je sebab MM Rectangular 1.9L empat biji memang sudah sedia ada. Tidak sabar hendak menanti MM Square 2.6L hingga 5.5L. Kasi tukar semua yang bertutup merah, muehehe. Tamak.

Semakin hari hijau semakin mengembang sayap, kabinet sedia kekal warna kayu memang aku suka ala-ala kayu. Klasik gitu. Baru-baru ini, bonda QWP dan suami telah menghadiahkan bonzai, erm...bagus juga menjadi terapi mata bila berada di dapur. Sudah besar sikit nanti, aku pindahkan dalam pasu bunga besar pula maka, akan menjana satu lagi hobi baru, muehehe.

Ok, entry ni memang aku hendak tayang Tupperware, new comer in my kitchen, that's all.

Aku suka Modular Mates. 

Suasana dalam kabinet, cecomel je rasa. 

Suasana atas kabinet, semua dalam Tupperware. Ini sahaja barang dapur aku. Simple untuk orang yang kurang memasak. 

Peneman di dapur menambah eksesori, i love it so much!

My love tupperware. Ok, takde nak letgo lagi semua aku guna. Serius, aku beli dan guna. Phew!

Untuk anak-anak KuTuppy 2014, pembayaran sudah boleh dimulakan hujung bulan ini. Kita wassapp-wassapp ok, daaa.

8 pasang kaki:

Gieyana said...

Waa..bestnyer..byk koleksi cha..:-)

mama lieyna said...

Pandanganku ijau.... sejuk matamemandang..hehe..

Ok anak kutu sorang ni,noted :-)

Masya said...

hijau mataku....
modular mates tu.. sy punya biru hahahaha ... pelangi².. semua warna x kisah apepun.. cantik..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

nampak hijau disitu...

syawalsimpsons said...

ok set..gaji minggu depan isnin terus aku zass kat ko..tak leh la simpan lelama..masak aku nnt...

eima said...

semua hijau ..... pheewww

Sweetmama said...

hijau..slh satu kaler feberet k.eija jgk..

ok la tu beli dan guna, k.eija ni kadang2 beli je lebih, tp x guna pun..hehe

ch@ said...

kakGie:
masa kerja dulu slalu main kutu. simpan sikit2.

Sue, kakIeyna:
ihiks, bagus.

sisYana:
mula tu simpan yg tutup merah, pastu byk pula mm hijau, stat nk kasi tkr la nmpk nya.

Eima, kakJue:
:) suka.

kakEija:
sblm beli, pk dulu guna atau tidak, biasanya mmg beli dan berguna :)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in