Whitey Mommy, BFF and talkative mummy.

Saturday, 19 October 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Persamaan antara tiga orang di atas memang tiada. Seorang sedang dalam proses diet yang sihat, seorang sudah agak berisi dan seorang lagi very the friendly, sangat-sangat-sangat peramahnya. Perkaitan antara tiga kawan itu? Tupperware.

Pertamanya hendak berterima kasih sangat pada Whitey Mommy yang sudi datang ke rumah aku beberapa minggu lalu walaupun sesat barat. Seronok sangat dapat bertemu mata, berbual, makan-makan, bergosip dengan pereka bentuk template bloghijau sekian lama ini sambil memerhati keletah anak-anak. Khalis, dia sangat behave. Aku sangat kagum dengan sifat dia yang masih aktif tetapi sangat bersopan. Sangat jauh beza, kontra habis dengan Auni. 

Sha or Whitey Mommy mudah sahaja diajak berbual mesra. Topik pun rambang sampai ke gosip artis. Seperti yang aku bayangkan, Sha teguh dengan prinsip, mudah sensitif, tegas dan jika kena gaya dia mudah sahaja didampingi. Tujuan dia datang adalah untuk mengambil Freeze Water Bottle 2L 2 biji. Aku let go kepada dia sebab hanya tersimpan tidak diguna. Lagipun, aku target hendak beli yang hijau, hiii. 


Next, kak Azi my beloved friends and sister. Datang terjah malam-malam buta dek kerana hendak ambil sendiri hasil menjadi anak kutu Tupperware RM150. Set Mosaic Keeper, Thin Stor dengan Medium Square Round. Berbaloi tengok orang kecil bawa barang tidak cukup tangan, hahaa. Aku dapat shawl, sayang lebihla pada you sister. Hihiii...

See? anak ke laut, emak over acting.

Balik Johor AidilAdha lepas, rumah aku bagai hendak roboh dikerjakan dek Suraya. Ma'ai, ingatkan aku sorang cakap tidak berhenti rupanya, nah!!! tidak sempat aku hendak mencelah Jemah punya membebel, ya tuhan. Aku rasa kalau dibiar dia bercerita mahu tiga hari tiga malam dia boleh bercerita tanpa henti sesuai sangatlah dengan Akob si suaminya yang sangat pendiam tapi sporting tu. Gila ko Jemah oi, aku suka bangat kau datang. Aku suka bangat kau sudi jumpa aku. Serius wei, kau memang sangat best. Aku rasa kalau kau jumpa kakJue, kakNad, mau hingar bingar rumah, tidak akan cukup seharian duduk sembang menggebang. Banyak sangat ceritanya. Aku tukang gelak je la, bila sudah ramai-ramai aku redha je jadi pendengar setia. Ngeeee...

Izz tu, bikin aku geram je. Sudahla taknak dengan aku, saje je dia kan? Syawal memang bawa haluan sendiri, buat don't know je dengan askar aku, sebaliknya askar aku pula yang over hendak berkawan. Perangai melebih-lebih daripada kebiasaannya. Jemah, nanti kau datang rumah Sg. Buloh aku pula ye. Suka la ngan ko, best.

Dan sangat kebetulannya, kau datang malam tu esoknya hari ulangtahun kelahiran kau sama dengan Arrizqi, makanya kita memang geng. Jemah datang sebab saja, sudah alang-alang dia pulang ke Ulu Pengeli yang tidak berapa meter daripada Sg. Sibol jadi singgah saja-saja. Harap Jemah kenyang dengan hidangan terbaik air tangan mama aku tu, hihiii. Habis semua orang terpengaruh hendak makan bila duduk dengan Jemah. Jemah salah seorang anak kutu Tupperware tahun hadapan. Tupperware lagi kan? hehee.

Syukur Alhamdulillah aku ditemukan dengan kawan-kawan yang boleh sama-sama menyokong antara satu sama dengan lain. Semoga persahabatan antara kita, dirahmati Allah dan kekal hingga bila-bila. Sayang kamu-kamu-kamu ketat-ketat.

In shaa Allah mood untuk update blog sudah mula datang. Sukakah kalian? hahaa. Poyo sangat ni. Daaa...

7 pasang kaki:

mama lieyna said...

Meriah hidup dikelilingi kwn2 yg super sporting ye cha :-)

izan mama mia said...

wah rakan blog dtg berkunjung...best nyer

Fizah said...

meriahhhh :)

Nad MamaZN said...

Klu berkumpul reramai kak nad jadi pendengat setia jek.. Kak nad kn pemalu :p

Sweetmama said...

Alhamdullillah, srnok dikelilingi kawan2 yg supportive kan, dr teman blogger ke customer..n ikatan ukhwah terus terjalin..

syawalsimpsons said...

uittt ngata aku ni...itu la jemah...kalo bercakap mmg tak reti nak berenti..cer kalo suruh menjual...mmg dier la paling pendiam..sebab tak reti menjual..kakakka...insyallah nnt aku datang umah ko ok..kiter gebang2 lagi

ch@ said...

kakIeyna:
sgt menghargainya, akak pun sama. best walaupun pendiam.

Fizah, Izan mama Mia:
teruja dan seronok.

kakNad:
kita gengla, bior dorg yg bercakap. kakNad, jom potluck.

kakEija:
sgt btl kakEija, sahabat blogger yg kebanyakkan jadi penyokong terbanyak.

Sue Jemah:
kutuk? kau yg terbaik weih, suka. Jom potluck.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in