Dulu dan sekarang.

Tuesday, 8 October 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ok, ini entry interframe, muahaha. Hujung minggu lepas, punya la hendak menggoda dan tergoda akhirnya, aku mengenakan semula kebaya hijau sepuluh tahun lepas. Sepuluh tahun lepas dengan potongan badan ala kerengga bolehla cerita. Comel, cun, comel, cun. Minggu lepas? hahaa.

Muat lagi tapi bukan potongan ala kerenggalah. Dah macam ulat bulu dalam kepompong, ulat bulu dalam kepompong pun comel apa, bulat-bulat, cute-cute gittu. Ok melalut. Layankan je la, pengurus rumah tangga melaram kebaya pose sebelum badan dibalut apron, hahaa.


Kenangankan? dulu 42kg je, lepas raya hari tu 46kg, sekarang 50kg ada kot, hahaa. Gebu sana sini, mungkin daripada aku bersama Maajun Anggun Bistari (MAB), mungkin juga aku bersama Collagen Cappuccino Vitamin C, mungkin juga kerana Everlyn Virgin Coconut Oil atau mungkin juga dengan Sheseido Masker. Ye, aku amalkan sesemua tu, hohooo.

Ohooo, tidak lupa untuk kekalkan spare tyre (ada juga tau) gunala Premium Beautiful dengan Slimshape AQasia Lotion, huahaaa. Macamlah boleh kembali asalkan? tidak mengapa janji berusaha, demi suamiku.

Adli yang tidak pandai-pandai buat isyarat V (peace).

So inilah permata hati kami berdua, salah satu menyumbang emak maintain dengan sit-up seorang dapat sepuluh kali, itupun kalau emak ingat dan tidak letih selain bersenam turun naik tangga yang purata sehari 4-5kali. Belum termasuk menguruskan rumah, bilik air, halaman depan. Terima kasih juga dengan gelaran pengurus rumah tangga. Miahahaa. 

Ok, sejak kebelakangan ini, aku lebih suka berbaju kurung di rumah, sayang baju kurung duduk dalam almari sahaja. Terima kasih kerana membaca entry interframe ini, maaf jika bosan ye, hihii. Daaa.

18 pasang kaki:

*azni* said...

cha,kita pun berat naik bagai dipam2..stress..dulu 46kg,skrg 54kg..tu bakal naik la berat badan..huhu..nak diet tp asik la ke laut jer..

PUANSTOBERI said...

berbaju kurung dalam rumah... waa... rajin sungguh.. tp ye lah kan.. mesti baju kerja cha dulu byk kan.

Fizah said...

Hamvoiiii......kemain :p

mama lieyna said...

Waah cayalah cha..ini baru betul pengurus..hehe,,
Akak baju lama dh selamat pass kt anak2 buah, dh confirm takkan balik ke asal..hu..

Demi suami kan, mcm2 diamalkan, ahkak pun kalah ni..ngee..kena blajar dgn cha gak ni..hehe..

Kisah Si Dairy said...

jadi surirumah pun masih boleh bergaya kan...janji cantik depan suami...dapat pujian...best2

syawalsimpsons said...

baguih ni pakai baju kurung kat umah...kalo aku dah mmg mana kain, mana baju..kakakkaka

jaja_NorLiza said...

cha ni kalo kuar sorang2..nampak cam student lagi..
tak gaya mak 3 anak..
comel!

Nad MamaZN said...

Baju kurung di rumah?!
Hebat! :)
Masih muat plak tu baju 10thn lepas?!
Double hebat! :)

Sweetmama said...

wah syoknye baju 10 thn lepas pun masih muat..kebaya pulak tu, k.eija masa zaman anak dara pun rajin berkebaya tp dh masuk anak 2 ni x muat dh baju2 kebaya lama..so simpan kemas dlm almari je la..huhu

bersungguh arrizqi memandang jari peace kakak auni, lepas ni dia plk buat peace..:)

eiela said...

saya pun baju kurung byk gila. tk bpakai syg plak. mak pun suruh pkai je kat umah baju tuh.

eima said...

tak rimas ke pakai bj kurung dlm rumah .. huhu tp betui jugak dr tak paki baik pakai kan ...syg je dah la upah pun lebih mahai dr harga kain kadang tu

hazlina azmi said...

still maintain lg bdn.....blogwalking,nice blog...
jom tukar2 link and follow blog saya..;)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

.:fyzz:. said...

cha its me fyzz..normal la nek bdn skit..tp muka mkin seri

ch@ said...

azni:
janji!!! ada org syg. hehe.

kekDa:
btl kekDa, dulu mmg sgt suka pakai baju kurung. ringkas dh mudah.

fizah:
ye, i tak cantik u...

eima, kakIeyna:
ahah! kita share apa yg kita guna dan amalkan je kak.

kisah si dairy:
setuju.

sue jemah:
aku lbh suka pula pakai baju kurung, cpt kering.

kakJaja:
skali kantoi dh anak tiga. hahaa.

kakNad:
ihiks. thanks kakNad.

kakEija:
mostly baju ada lagi dlm almari. baju bertunang pun ada. baju kurung darjah enam pun ada. hahaa.

arrizqi tu merakam memori.

eiela:
pakai je. syg buruk dlm almari.

hazlina azmi:
ihiks, tq dtg.

fyzz:
kan...tau dah tgk profile picture tu. biarla naik byk pun takpe.

Jue a.k.a Ibu 2F said...

wah slim bangat...
sampai sekrang pun masih slim...

Zura@Iwan said...

buat keja rumah pon leh slim taw..
sonok stiasa bsama anak2 kan Cha..
wpon kdg2 pening gk ngn telatah anak2 tp itulah permata hati kita kn...

#tgk Cha kasi anak2 pakai bj sm tu sng kn...beli sekali sama cuma size je berbeza..tk yah nk beli asing2..hehe..

Masya said...

TAK MENAHAN BERKEBAYA GITU .. SIAP NAIK TURUN TANGGA.. ALAHAI SIAP APRON KAT DAPUR .. KAMU NI MG PENGURUS RUMAH TANGGA BETUL NI ...

SAMALAH CHA MUAT TP BUKAN SIZE YG SAMA.. HAHAHA.. BILA PAKAI PG OPIS, KWN PULAK TAK CAYA.. KT PAKAI BAJU LAMA.. DAH DIA INGAT SY KURUS.. PADAHAL YG SPARE KAT DLM SENDIRI JER YG TAHU KIKIKIKI ..;P

CERIA² SAHAJA YER.. TERKOMEN PANJANG PULAK..

ch@ said...

KakJue:
Skrg, berisi sikitlah.

KakZura:
Kita ni metabolisma tinggi agaknya. Tu yg berat bdn payah naik banyak.

SisYana:
Kan...? Baju 10thn lepas pattern lamalah.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in