Terima kasih anak-anak.

Tuesday, 6 August 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Syukur sangat aku dikurniakan tiga orang ini, semakin hari semakin terserlah lasaknya, nakalnya, manjanya, comelnya, cerdiknya dan everything la yang boleh dikaitkan dengan anak-anak ini. Di kala hatiku gundah, dikala jiwaku kacau, dikala perasaanku galau, mereka membuat hatiku ceria dan berbunga.

Keletah yang berbeza tetapi masih boleh bersatu, saiznya yang berbeza tetapi masih boleh duduk bersama, karektornya yang berbeza bagaikan serasi bila bersama. Seorang yang menghiburkan, seorang yang rajin dan suka memujuk, seorang lagi yang manja dan berdikari membuatkan hatiku kembang-sekembangnya.

Lihatlah mereka menggunakan sofa lama milik emak dengan gembiranya. Yes, mereka berjaya memujuk emak di saat orang lain bergembira menjelang hari raya. 

Sofa as playground in the house. Jangan tidak tahu, yang paling junior tu pun dah gedik nak beraksi juga.

Sofa as a cho-cho train. Tengok siapa yang paling gembira? Arrizqi.

 Playing together.

Aku sangat suka semua gambar ini. Kakak, abang dan adik.

Kesyukuran keadilanku. Kehormatan ketenanganku. Petunjuk rezekiku.

Syukur alhamdulillah, aku memilikinya.

Aku masih lagi di rumah sendiri, tahun ini berhari raya yang pertama di Hulu Langat sekali lagi. Hrmmm. Semoga aku cekal. 

14 pasang kaki:

Nad MamaZN said...

Cha dikurniakan anak2 yg sangat baik
Alhamdulillah
Kak nad tumpang hepi dan bahagia :)))

PUANSTOBERI said...

ini lah yang dikatakan 'rezeki' dan 'bahagian' masing2 yg ditentukan Allah..
lebih di sana, kurang di sini, lebih di sini, kurang di sana.
Percaturan Allah itu jua lah yg terbaik utk kita :)

mama lieyna said...

Syukur.....
Rezeki n amanah dari Allah yg paling berharga...
Alolo, sweet sungguh serasi bersama 3 budak comel ni.. suka tengok.. :-) arrizzqi sama naik dah skrg, cayalah..hehe..

In sha Allah, ceria di pagi raya ye cha.. salam aidilfitri, maaf zahir n batin

eima said...

tiada yg ledbih indah dari diorg kan .. wlupun slalu panas hati diorg jugak cinta hati kita ....selmat hari raya ch@

Masya said...

kalau auni ada blog mesti dia pulak buat entry terima kasih umi lahirkan sy, terima kasih umi lahirkan adik2 sy happy ada kwn2 huhuhu...

pasrah tiada sistem giliran ya.. ke hubby x dapat cuti

Gieyana said...

Akak suka tgk dorang sedondon..nw limited nk bw kt blog but nsib baik kt insta leh tgk...cute both of them..nnt my secong junior pon fr sure lasakmcm dorang i guess..dh ada cikgu kan..:)

nuratika aziz said...

comey sangat anak2 akak.
sejuk jew mata memandang.
dah dekat nak raya neyh,happy eid mubarak :)

ch@ said...

kakNad:
alhamdulillah kakNad, dorang pandai bawa diri.

kekDa:
setuju sgt dgn kekDa.

kakIeyna:
arrizqila paling aktif. dia mmg ikut auni sungguh.

eima:
tu la pasal. naik hantu jg aku dibuatnya.

sisYana:
wah! sis, u lebih memahami. hiks.
dia dpt cuti tapi selepas raya. i'm ok with that.

kakGieyana:
tak apa kak, kita sgt memahami. kak IG tu pun saja ja.

nuratika aziz:
tq yang, hiks...
selamat hari raya juga buat awak ye.

nuyunbiz (001873431-W) said...

salam kenal cha..

suka tgk gmbar anak2 cha kat blog ni..sejuk hati..
baik budi betul anak2 cha..
selamat hari raya..

jom follow2 http://www.duniavitaminbiz.com

Salina@IbuAqil said...

Selamat hari raya cha..
Maaf zahir & batin..
Jmpt datang umah.. ;D
Sorry sgt dah lama x sggh sini jenguk anak2..
Dah macam2 ragam dah deme..
Anak2lah pengarang jantung kita kan.. :)

Sweetmama said...

lasak mcm mane pun diorang la penghibur hati kan..

k.eija pun suka tgk semua gambar² diaorg ni..,suka jgk dgn makna nama anak2 cha

ch@ said...

Nuyunbiz:
salam perkenalan,
baik budi? alhamdulillah. sekali sekala tu nakal juga.

ibuAqil:
OMG miss u damn much bu. kiss and hug for abgAqil. Selmat Hari Raya juga.

kakEija:
btl kakEija.
eh, biasa org suka tgk gmbr, jarang ada org suka makna nama. hiks. thanks kak, emak mmg hendak yg terbaik.

nurulfarehah said...

Assalamualaikum. Salam kenal.
Saya tertarik part pakaikan trip baju sedondon tu. Cute. Sbb saya pon suka pakaikan baju sdondon kat anak2 saya. ;)

ch@ said...

NurulFarehah:
Waalsikumussalam, salam perkenalan.
Oh! hehe...

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in