Umi sibuk.

Friday, 14 June 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Hai, umi tengah sibuk bersihkan rumah tu, sapu sampah, mop lantai, lap kabinet tv, lap sofa, dia pun baru je habis kemas barang-barang dalam kabinet dapur dan bilik sebab semalam orang pes-control datang basmi anai-anai di tingkat bawah.

Oni tengok umi kemas barang, aduih letihnya. Tolong dia sikit-sikit je, sebab dia lebih tahu mana letak barang-barang dia. Oni pun ambil kesempatan main dengan Adli. Barang Tupperware dia banyak sungguh, warna-warni macam pelangi.

Oh ya lupa, kenapa umi kemas rumah hari ni? hari ni tokMama, tokPapa dengan Acu datang rumah. Bersih sangat rumah Oni hari ni. Rindu sangat dengan tokPapa, macam sudah lama tidak jumpa. Umi kata, tokMama belikan Adli basikal, ada tempat duduk dua. Alaaa, tokMama tu suruh Adli bawa Arrizqi la tu, hrmmm. Oni pun dah ada basikal, nanti boleh main sama-sama. Lagi, umi kata tokMama dengan tokPapa belikan Oni, abang Aie dengan adik Riki baju baru. Oni suka sangat.






Ok la, Oni nak pergi mandi hujan. Minggu depan umi sambung taip ek. Selamat bercuti kawan-kawan umi. Daaa.

Yang benar, Oni anak perempuan:

11 pasang kaki:

Jue a.k.a Ibu 2F said...

acik jue suka tengok gambar awak bertiga...
suka tau...
selamat mengemas ye umi

Sidratul Muntaha said...

sweet je bebudak ni
aih..
tetiba rs nk blik umah plak kelek anak2
ahahaha

syawalsimpsons said...

baguih oni ni...nak join mandi ujan boleh..kikikiki....suke tgk sama je baju...nnt nak tiru jugak la..penjahat punyer aunty soya..kakakkaka

fazilzura said...

wahhh tiga2 bj sure sama kan

eima said...

umi sebuk mnegamas ..oni jgn nakal2 ajak adek2 buat hal plak tau

Yanti Isa said...

kemas jangan tak kemas umi .. sama la kita , bila orang nak mai baru sibuk nak mengemas ..hehehe

Nad MamaZN said...

Good gurl oni ni :)
Yeay best la ada ramai yg layan oni adik bradek arini :)

mama lieyna said...

Hikhik..comel oni bercerita :-)

Oni jaga adik tau, jgn kasi sepah2 rumah, penat umi :-).. seronoknye jumpa tokmama tokpapa n acu... boleh melepas rindu..

:: Mrs.SyahNia :: said...

untunglah ummi,
heroin dah beso dah boleh
tlg ummi..yeayy

Sweetmama said...

ala cutenye oni bercerita..hehe

suka sgt tgk gambar2 mereka 3 beradik ni..

ch@ said...

kakIeyna, kakYanti, Eima, kakJue:
hari2 mengemas pun rasa tak bersih2.

SidratulMuntaha:
terpisah sekejap pun dah rindu.

Sue:
kau buat skali dgn encik Akob. masa aku empat beranak sedondon. smua satu colour. Berlima takleh, boria.

kakEija, kakNad, fazilzura:
emakla yg suka.

Ain:
penat lelah membesarkan dorang terbalas.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in