Arrizqi [rezeki].

Tuesday, 19 March 2013

# Arrizqi sudah angkat montot.
# Arrizqi jalan-jalan dengan emak. cucimata.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Melewati usia 5 bulan, hrmmm apa nak taip ye? Hahaaa. Perkembangan Arrizqi sangat pantas buat masa ini, mungkin disebabkan oleh badan yang slim dan sedikit ringan berbanding abang dan kakak.

Aku akan mula memuri sebaik sahaja pulang ke Sungai Buloh. Habis sahaja batch terakhir susu S26Gold, Arrizqi akan diberikan DutchLady sebagaimana kakak dan abang. Jimat belanja.

Awal ini, hanya puri bubur nasi kosong sahaja akan diberikan sebelum aku variasikan peringkat demi peringkat. Sebagaimana Adli, Arrizqi juga akan dibekalkan jadual variasi puri untuk tidak mengulangi puri yang sama.

Semoga Arrizqi membesar dengan sihat sebagaimana abang Adli. InsyaAllah. Syukur sangat Arrizqi is very simple person. Dia seorang yang tidak suka menangis melainkan lambat menunaikan apa yang dikehendaki. Mandi air sejuk pun, tiada hal baginya.

Published with Blogger-droid v2.0.10

14 pasang kaki:

Izan Ishak said...

wahhh... kejap je dah 5 bulan ye arrizqi. dah mula angkat bontot... tak lama jelajahlah satu rumah ye.

Masya said...

PERKEMBANGAN YG MEMBAGAKAN.. MMG ANAK REZEKI NI...

VOVOVOVOV.. SHAWL TRIBAL ... SO SWETT PAKAI PEPLUM ...

JaSSNaNi said...

sama la.. safiyya pun minum susu dutch lady 1.. campur plak ngan susu ibu.. :) jimat belanja mak.. :) duit lebih kita leh shopping.. :)

eima said...

mak riqki dah start pasang bdn .. hang comey wei Ch@

Nad MamaZN said...

Arrizqi mmg anak yg murah dgn rezki
Senang umi n abi

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

comelnyer Arrizqi ni...auntie cubit pipi sikitla...

mamalieyna said...

Alhamdulillah... Arrizqi senangkan umminye.. :-)

Moga terus membesar dgn jayanya..aminn..

Zee Suhaini said...

salam kenal..datang singgah sini dan follow sekali..

@e_da said...

umi nanti share resepi puri yg best2 k..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Alhamdullillah, memudahkan tugas ibu kalau anak2 senang dijaga..

lebih kurang sama la eija dulu bg anak2 minum susu enfalac A+ utk usia mereka 0 -12 bln je, genap setahun masing2 bertukar susu Dumex, sbb nak jimat.., bg la diorang merasa susu mahal utk thn pertama..hehe, susu ibu cukup utk direct BF je..

ch@ said...

KakIzan:
Emak sdh stat lap peluh. Phew...

Yana:
Typo error byk btl mu ni yana, hahaa.
Best pkai shawl tu, main tibai je sbb rupanya ada shape, tak perasan. Rasa mcm nak beli plak.

Jassnani:
DuthLady jimat belanja. Hihiks. Susu ibu lg jimat tapiii apakandaya.

Eima:
Naik berat aku ddk rmh. 50kg...gulp. Comel tu ko bg je la kat Arrizqi. Segan aku.

KakNad, kakIeyna:
Syukur sangat2.

Lizz:
Cubit sakitla aunty, bg kiss la. Best sket - arrizqi.
Salam perkenalan - empunya hijaucantik.

ZeeSuhaini:
Slm knl dan selamat datang :) terima kasih sebab follow.

GreenJade said...

semangat nye arrizqi..geram jek..sebaya le dgn baby kite.

ch@ said...

GreenJade:
Really? Nnt blogwalk ke sana. Ihiks. Comelkan bb2 ni.

Masya said...

Nampak x?? tulisan besar.. sebab tgh buat kerja.. tp nak komen juga sudahnya banyak typo sbb nak cepat kikikiki....

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in