Wanita daripada KRU.

Wednesday, 27 February 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Senang je wanita ni kan? aku rasa bagi bait lagu ni pun sudah cukup. Ah, terharunyaaa sobs-sobs-sobs...

Di sebalik semua lelaki di dunia
Pastinya didukung seorang wanita
Dia berkorban untuk
Memberi yang mampu 
Demi insan yang disanjung dalam hidup


Aku: Tidak sempurna, banyak lagi yang perlu aku belajar. Aku kena berusaha.

Tatang hatinya bagai permata
Luangkan masa untuk bersama
Bilang padanya kau sayangkan dia
Sepenuh jiwamu

Tenangkan hatinya bila resah 
Setia didalam ceria dan gundah 
Itulah saja balasan diminta
Seorang wanita


Aku: Yups, ini sahaja. Just hug and kiss everyday. Bila abi say terima kasih, OMG sangat terharu. 

Senyumannya mampu mengubati pilu
Ketika dunia tak kelihatan indah
Wajahnya yang ayu 
Menenangkan kalbu
Jangan kau hampakan cintanya yang tulus


Aku: Walaupun tidak seperti model, but I try my best to be the hottest, gorgeous and still friendly.

Itulah dia seperti dia menyelimutmu
Itulah saja balasan diminta
Seorang Wanita



Aku: Semoga abi sentiasa bersabar dengan mood, perangai, kerenah aku yang tah apa-apa ni, faham dengan angin malas yang datang tiba-tiba. InsyaALLAH, aku akan berusaha membaiki diri.

Comel tak mak budak ni? hahaaa...
[Ini semua poyo...phuiii]

Nota hijau: Berderai-derai air mata aku masa menaip entry ni. Jiwang pula hari ni, sobs! Kepada anda-anda-anda dan anda juga wanita bertulang besi berurat dawai. Proud to be woman and mommy [nak jugak].

7 pasang kaki:

Masya said...

alamak!! dah pandai phuii jugak...

yuppss.. liriknya sgtlah menyentuh hatikan.. mmg untuk wanita... tak banyak dihargai itu sudah lbh dr mencukupi...

Nad MamaZN said...

Suke lagu ni jugak

mamalieyna said...

Huuuu...

Begitulah harapan seorang yg brgelar wanita... In sha Allah.. moga para suami kita sentiasa memahami..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

suka jgk dgr lagu KRU ni..

dan setuju sgt dgn lirik lagu ni dan kata2 cha..yups perempuan x minta lebih..cukuplah menyayangi dan mencintai wanita sepenuh jiwa dan seikhlas hati..eh tetiba eija pun jiwang jgk..hahaha..

eima said...

tak penah dgr .... tp kadang tu kite tak dihargai selayaknye kan ...

ch@ said...

yana, eija:
ihiks...

kakNad:
=)

kakIeyna:
insyaALLAH.

eima:
nnt kau google, touching sgt.

sal ya said...

hahaha...

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in