Di atas. Di bawah. Di dalam.

Monday, 25 February 2013

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ok, kisah anak-anak lagi, selagi boleh ku taip, selagi boleh ku karang, selagi boleh ku membaca, selagi itula aku tidak akan berhenti untuk berkisah. Baru dua yang sedang aktif membesar, dua pun sungguh pening kepala untuk menguruskannya. Bila buat tidak tahu, bila mula hendak menyinga ada-ada sahaja yang menggelikan hati.

 Bawah katil.

 Bersepakat dalam bakul lepas semua pakaian dilipat.

 Dalam almari.

 Dalam besen dalam bilik air.

Dalam troli di supermarket. 

 Atas sofa.

Dalam kolam atas tilam. 

 Dalam kotak.

 Bawah meja.

Dalam kotak mainan. 

Dalam bilik air. 

Dalam, baldi dan bakul.

Hah, bayangkan je la macam mana aku yang handle dorang seorang diri. Sangatlah ke'stres'annya. Sampai satu tahap aku abaikan je semua benda. Dorang nangis pun aku buat tak dengar je. Kejam tak kejamkan. Hahaa... 

Nota hijau: Aku tak kisah dorang nak buat apapun, janji jangan nangis. Baru dua, esok lusa Arrizqi pula...waaaaaa....

15 pasang kaki:

Jue a.k.a Ibu 2F said...

memang TERBAIKLAH...
kalau akak mahu menjerit satu rumah tue...

@e_da said...

Esok lusa ummi join la skali masuk kolam sure ummi x stress.. Sbb sama2 nikmati.. Tp dlm baldi ummi x muat kot... Hhheeh

Nad MamaZN said...

Arrizqi tgh perati jek tu
Smpi masanya nnt die lagi hebat dr akak n abgnye :)

♥cikmOt♥ said...

comelnya mereka...

sal ya said...

budak2. habis semua ceruk dia orang nak explore.

Nisah Idham said...

Salam Ch@...
lame akak tak tinggalkan tapak akak.. hehehe akak membaca , menaip komen tak kan.. hahha mood membaca je mari, mood menulis baru hari ini ada...

alaaaa cumelnye anak-anak ch@ duk dlam bakul tu.. nasib umi dia tak join skali heheh

Rasp said...

tapikan sis...
rasanya lebih pada gelakkan tengok pe'el dorang tu lah dari nak marah....
arrizqi tengah kumpul data tu...
belajar melalui teladan...
dah cukup input nanti turn dia lak tunjuk skill hehehehehehe

mamalieyna said...

Hahaha... tak tahan tgk pic yg last tu... alahai anak2x.. membesar bersama gitulah gayanya.. nnti tunggu eh arrizqi pulak join.. fuuuuh dpt bayangkan keadaan cha.. heee...

Banyak pahalanya tu..sabar :-)

Masya said...

agak² siyuasi mak masa ni.. mesti bersandar kat sofakan.. kepenatan hahahahahaha.....

eima said...

tang auini tido bwh meja tu seriau kot2 die terjaga terantuk ... waaaa lebam

ch@ said...

kakJue, yana:
ahaks, mak jadi tarzan.

kak@eda:
tggu masa je la ni, tggu arrizqi pandai duduk.

kakNad, kakSal, RASP:
betul tu.

cikMot:
habis dh comel mak, bg pd dorg.

kakNisah:
takde hal nya. kita pun bkn rajin update. hahaa.
umi nak join tapi jadi lainla...

kakIeyna:
kalau ada yg menangis, tang tu jadi hilang sabar.

eima:
biasanya, nmpk mcm ni snap dulu br angkat alih tmpt tdo.

Mama Kembar 3 said...

cute sgt! plg suka pic auni lena bawah meja & pic yg last tu hehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

x dinafikan mmg boleh stress dibuatnya, sbb tu eija pun sama..x kisah la korang nak buat apa jnji x mmbahayakan..rumah bersepah tu belakang kira...

tgk tv dlm baldi dan bakul tu mmg lawak..

ch@ said...

kakNani:
ahahaaa, yg last tu mmg kita geleng kepala nengoknya. walhal dah jad singa sblm tu sbb main tu tak tgk adik.

eija:
kalau nangis tu, geram je rasa.

mamalieyna said...

Hahahaha... macam2x anak2x nk..akal panjanggggg :-)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in