Friday, 11 January 2013

Happy Friday.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Bangun pagi kelam kelibut, jadual lari daripada biasa gara-gara bangun lewat. Ergh! Memang tiada orang marah tapi kesian pula pada abi yang tidak sempat untuk makan tengah hari. Masak nasi dan goreng nugget je yang lepas. Arrizqi ajak berborak hendak tidur berdodoi. Manja emak sungguh, belum lagi Adli yang setia  dengan bantal busuk landing depan kabinet dapur gara-gara hendak berdukung. Adeh!

Whatever pun, anak-anak harus diutamakan sebab aku tak gemar mendengar lagu sumbang daripada empunya diri. Masa sudah kelewatan beginila macam-macam hal hendak jadi. Hrrrmmm.

Hari ini, balik kampung dengan paksu anak-anak (adik aku) masing-masing excited sebab sudah merajuk dengan abi yang tiba-tiba bersiap dan ke tempat kerja. Sabar je la. Dan macam biasa, kena standby untuk Sabtu dan Ahad ni. Mujurla sudah plan balik kampung, kot tak memang melopong je la aku kat rumah walaupun jadual harian yang tidak berbeza setiap hari.

Aku hendak habiskan blogwalk dahulula lepas ni, cuti berblogging. Aci dak? Oh ya, selama inikan aku tertanya-tanya kenapa orang yang membaca bloghijau ni suka menyatakan cara penulisannya lain daripada yang lain, boleh aku tahu macam mana yang lainnya tu? Hihiii...Saje supaya aku boleh terus keep it up dan terus bersemangat. Aku rasa, aku menaip macam biasa sahaja, cerita pun tidaklah gempar sangat, bila aku baca komen-komen tu, terasa jugala mahu tahu apa yang beza dengan orang lain.

Ok, mahu packing baju anak-anak sambil layan Pengako Sa Yo. Jericho... Oh!!! Hah, lepas ni layan Sehangat Asmara pula ya, aku suggest sebab the best novel by Asha Sofea. Kay dan Zainal Arif. Oh! Adi Putra. Hiks! Daaa... Take care sayang.

Jom senyum dengan Arrizqi.






11 pasang kaki:

Nad @ MamaZN said...

mungkin penggunaan ayat yg cha gunakan
buat org suka dtg bloghijau ni
kak nad pun suka
macam baca novel
hihihihi

teratur dan tersusun
contoh:
sbnrnya nak cerita umah porak peranda dgn kerenah anak2 yg sepahkan mainan
kalu kak nad, dah buat ayat mcm, truknya sesangat la umah tu anak2 kecahkan!
tp bila bace kat blog cha, ayatnya lembut tp maksud sama, haha!

tu bg kak nad la..
paham tak? hahahahha!

apa2pun, take care jugak sayang!
hati2 di jalan raya ye
moga paksu tahan dgn keletah anak2 buahnya dalam kereta :)

Masya said...

suka .. sebab cha menulis macam kat dlm novel hahaha.. pengaruh baca novel kot ...

tu sbb suka singgah lg satu part cha bebelkan anak²... walaupun cha marah .. tp xdelah ayat tu kasar .. nak buat tergelak blk baca dibuatnya ...

seyes x terpikir lg kalau anak dah 3 blh x jadi mcm cha ni...

PUANSTOBERI said...

haha. ayat cha tu walo napak skema, tp bes baca.. kalo tgk kat blog akak.. ha...huru hara.. ngeee.

err... sure abi kena standby KL112 ni kan.. hurmm.. akak menci menda tu. menci.menci.menci. dan akak tak fhm knpa ada yg menyokong menda ni. dan akan menci skali org yg menyokong tu walo org tu ada hubungan persaudaraan ngan akak. sedih rasa. sbb mereka menyusahkan ramai orang. walhal, ketidakpuasan hati mereka boleh dibuat cara lain. bukan cara macam lembu giler tu..

Gieyana said...

cha lnyer gaya penulisan byk menceritakan apa yg cha rs, masalah, keindahan n so on dgn lebih terperinci..kalau sy, x kot...:-)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

Caya bahasa tue lain dr yg lain..sweet sgt sekali baca boleh tersenyum sendiri...

akak br plan nak pi umah cha ari ahad nie...alamak takde jodoh lg kita nak jumpa

mamalieyna said...

Iyeee..cara penulisan cha, bila baca mcm baca novel..leka jadinya :-)..like sessngat.. ! :-)

Ooh balik kg, mujurlah blk disaat sisuami sibuk dgn agenda esok n lusa..berkhidmat utk negara..wuu redha'

Hati2 blk kg :-)

Yantisa said...

selamat bercuti di kampung buat umi dan askar-askarnya .. kami ni tak pi mana2 hujung minggu ni . Abg misai pun kena standby jugak

ch@ said...

KakNad:
Oh...fhm2. Thanks kakNad.
Perjalanan lancar sebab semua tido.

Yana:
Pengaruh novel tu mungkin jgk la.
Boleh punya, emakkan berhati waja.

KekDa:
Mereka mahukan perubahan kekDa. Tu yg sanggup berjuang. Alhamdulillah, kali ini aman. Cuma kesian dgn baby dan kanak2.

Gieyana:
Terperinci? Ermmm... Kira bgs kn tu? Hiii...

KakIeyna:
Terima kasih sudi baca. Blog akak byk gmbr.
Suami kita serupa.

KakYanti:
Strong kak, strong. Ihiks!

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

comeyynya dia..pic yg last tu siap jelir lidah lg ye..mesti dia ckp..sudah2 la tu umi amik gambar adik baby..heheh..

setuju dgn komen semua diatas..suka baca sbb gaya penulisan cha yang ala2 baca novel, eija byk guna bahasa pasar je..

sal ya said...

tiga org pn dh tak menang tgn kan?

ch@ said...

Eija:
Abi yg snap ni. Emak xde la, dh x smpt pgg kamera apatah lg dslr.

KakSal:
Tgn obor2.

Copyright © Diari Umi. Designed by Whitey Mommy