Suka tapi malas.

Monday, 10 December 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sepatutnya tidak ada seperti istilah di atas. Suka tapi malas. Kalau sudah suka tu, buat je la kan tanpa malas. Hiii...

Aku suka tengok corak luarnya, macam-macam corak sampai rambang untuk memilihnya, dan aku ada jenis, minky, printed dan juga plain. Oh! yang ekonomi sahaja.

Aku suka tengok Auni dan lebih-lebih lagi Adli memakainya, dengan kaki dia yang demok-demok tu, jalan macam anak gergasi, he looks so cute.

Aku suka dan tidak kisah untuk basuh, cuci, bilas setelah ianya digunakan.

Aku suka untuk menjemur secara tersusun di ampaian.

Aku suka sangat melipat dan menyusun di dalam laci khas untuk menyimpannya.

Tapiii...satu part yang aku malas tentangnya ialah...

memasukkan insert ke dalam pantznya sebaik sahaja di angkat daripada jemuran. Ergh!

Tolong-tolong masukkan insert niii... huhuuu!

 Berguna tangga ni tatkala hujan.

Nota hijau: Cloth-Diaper brand QQBaby :) Peace!

9 pasang kaki:

aThidEaN said...

samalah kita.
part masukkan insert mmg agak malas.
saya pun QQBaby sajer

Nad @ MamaZN said...

Tmpt sidai adalah sama kalu hari huja.
Kemalasan utk masukkan insert juga sama..hihi

eima said...

aku dah kuburkan hasrat aku asbb alisha nk dah nk membesar dah pun....
sbb aku tak snggup ....bj pun tak terlipat ni nk uruskan CD ... dr jd perkara yg sia2 sbb tahap kemalasan aku melampau baik la aku buat tatau je ...harap org rajin cam Ch@, Nad & CM je boleh ....

nurfadilah suardi said...

hehehehe.Mesti cute kan pakai CD nie. Teringin nak guna tp malas nak basuh.huhuhuhu

ch@ said...

Athidean:
tu la. lemah je rasa.

kakNad:
hahaa, shopping beli paling suka.

Eima:
hiks, takdela susah sgt pun. nko rajin part lain. suka tgk nko tepek resipi yg nko buat.

Dila:
sgt cute. lorr, sama je mcm cuci baju biasa.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

itulah suka gak tgk corak2nya yg pelbagai n menarik..

tp setakat ni blom ada pengalaman lagi menggunakan CD n rasanye x terbuat kot.

ch@ said...

Eija:
hahaa, takpe... kita dah beli so kena gunakan.

sal ya said...

Azfar je yg pai diapers skg. itu pun dia ckp tak nak pakai. adehhh... selalu tny dah pandai ckp nk kencing? hehehe... dia jwb 'Cing je." blm blh lg.

ch@ said...

kakSal:
smua berdrypers lagi, jenuh hendak ajar auni tu.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in