Warna-warni.

Monday, 16 July 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Terima kasih kepada semua yang menyokong Hijaucantik 3rd Giveaway, senarai pendek akan dikeluarkan secepat yang mungkin. Akan diusahakan berikutan masa untuk mengadap blog sungguh pendek. Huhuuu.

Baru sahaja menyiapkan lebih kirang 450 ekor rama-rama quilling untuk goodies bag Mazerah [Mas-kawan opis] untuk majlis perkahwinannya. Huh, mujurlah dia membantu menambah 50 kuntum bunga. Satu-satunya student quilling aku, habis semua peralatan quilling aku dapat pada dia. Rupa-rupanya, dia lebih tekun belajar daripada aku sendiri.

Habis semua kertas shredder. Ngeee... Dah macam hapa nak milih warna.

Sebahagian bunga buatan tangan Mazerah. Kemaskan?

 Batch terakhir ke 500 ekor rama-rama.

Awalnya, aku hendak buatkan bunga, olo... tidak tekunla untuk meyiapkan 5 kelopak yang kecil-kecil, bergam yang melekat sana-melekat sini, habis semua comot. Sudahnya jadilah rama-rama. Bila sudah cecah beratus, dan berwarna-warni, eh? cantik pula.

Sekarang, aku fokus untuk buat kad hari raya pula, itupun yang mana dapat je lah, hahaaa. Aku hanya sediakan 40keping sahaja. Memang rutin setiap tahun, aku suka beri kad hari raya pada kawan-kawan dan yang lebih utama, kena setelkan Giveaway secepat yang mungkin. Huhuuu. 

Nota hijau: Huuu, ada 500 ekor rama-rama lagi yang menanti. Maaakkk tolong!

12 pasang kaki:

♥cikmOt♥ said...

memang kretip...jeles...hehehe

PUANSTOBERI said...

Chaaa... sobss... da ttp eh GA tu.. akak nak masuk... tp so bz.. ari keja sibuk keja, ari mggu sebuk hunting barang utk si KSU. langsung tk sempat. cena nih? Buleh masuk lagi tak?? hihikk

Eh... rama2 itu lawa.
Eh lagi skali. Alamat akak ada kan, utk antar kad raya tu. Haha. Tak tahu malu betul ini olang kan?? ngeee :>

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

ya allah kreatif bangat ini umi...
hahaha tak sempat nak join..asyik busy je....
tak dapat rama2 yang comel...

eiela said...

cantik2..

Salina@IbuAqil said...

Uwaaaaaaaaaaaaaaa!!
Ni lah bahananya lama x menyinggah umah kwn2..
Akak terlepas GA cha..
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
Sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Sobssssssssssssss!!
Neway tahniah pd peserta2 yg berjaya msk..
Akak ttp bg sokongan yer dik Cha.. ;D

Masya said...

meriahhhnya... macam² warna ade....

Noli@Ibu Wafa said...

alaaa santeknyeeeee..berpinar mata tgk kaler..cute la ch@..mcm ch@(bodek kot2 leh dpt sekor..hihi)

Nad @ MamaZN said...

500??!! pastu 500 lg??!!
kalu kak nad la, hmmmm
ate, dh jenis kurang sbr kekdahnye, hihihi

anisalya said...

nak kad raya. hahaha... puasa belum dah nak kad raya pulak. apa da... cantik cha rama2 tu.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Wah ini kira tempahan ke atau tolong² kawan ni cha..

mmg colourful n cantik sgt..:))

Rohani Hashim said...

cha, hany nak mintak maaf banyak cha. baru semlm hany dapat kad besday dari cha. sbb hany kan dh pindah rumah. semlm baru pergi rumah lama amek semua surat2. tengok2 ada kad besday uuuuuu, maafkan hany yer cha.

tapi i likeeee. sebab hijau. tgk hijau je dh tahu dr sape.

terima kasih banyak2 cha,n again maaf banyak2 tau.

ch@ said...

cikmOT:
bila bosan, stres, jadila mcm ni.

kekDa:
kekDa blm pindah rmh baru ke, alamat opis la ek, nnt kita cari smula, kadang2 tak simpan. ada rasanya.

takpe, kita mmg slalu buat GA 2 minggu je, insyaALLAH ada rezeki kita buat lagi. simple je ni.

kakJue, ibuAqil:
oh, hadiahnya pun bkn rama2 ni kak, giftnya lain. rama2 ni for my frens. insyaALLAH ada rezeki kita buat lagi.

eiela, yana:
thanks :)

noli:
hahaha, yg membuatnya lagila... tak boleh tekun sgt, bila tekun siap 1000 ekor boleh rabun warna jadinya.

kakNad:
tehehe, ye kakNad, 500 lagi for 1000. doakan kita sempat hendak belek.

kakSal:
mestila kak, kad kena ready sebelum raya. tak gitu? insyaALLAH ada utk akak, tapi takle bgs mcm kat kedai ye...

eija:
bolehla dua2 tu. eija nak tempah pun boleh juga. hahaha. kalau sukala dgn hasil tgn i yg kayu ni.

hany:
ala takde halla hany, kita muskel gak, sampai ke tak kad tu. rasa address dah btl dah. hihiii... lama kad tu betapa dlm peti pos. kehkehkeh.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in