Ulangtahun kelahiran Auni.

Monday, 2 July 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Selamat Ulangtahun Kelahiran ke-3, Auni.


Auni dapat Ipad daripada Abi, umi rasa hendak buat birthday party untuk anak perempuan umi ni, tapi abi kata tunggu dulu buat semua sekaligus, doa selamat, house-warming, jamuan raya. Hrmmm, tak apa nanti kita celebrate kecil-kecilan dulu ye since Auni masih shy-shy-cat lagi bila suruh tiup lilin depan orang ramai.

Bila sesorang pandai pula nyanyi lagu birthday. Lengkap dengan acara tepuk tangan dan tiup lilin. Terima kasih kerana ceriakan hidup umi, abi dan adik. Kamu memang supergirl.

Nanti umi buatkan bilik Auni warna pink macam Auni suka since kamu sudah tidak mahu lagi tidur dengan kami bersama-sama. Umi minta abi letakkan tv untuk rancangan kesukaan Auni, ada meja tulis dan ada banyak bear-bear. Janji dengan kitorang, Auni jangan nakal-nakal. Nanti abi kurung Auni dalam bilik air lagi, mahu? tentu Auni sudah serik bukan?

Nasib baik abi buat macam tu sebab Auni sangat nakal, suka pukul adik, suka lempar-lempar barang kena adik, mengamuk tidak tentu hala, kalau boleh semua kemahuan Auni kena penuhi. Kata pak su, Auni terlebih manja. Ya, umi pun akui tu.  Sekarang, Auni takutkan? tidak mahu lagi buat nakal. Auni kena sayang adik macam Auni selalu cakap siap dengan gaya-gaya tu.

"ayaaaang umi, ayaaang abi, ayaaaang adik" 

 
 
 
 
 
 
 
Penceria rumah dengan seribu satu macam keletah.

Nanti umi ajarkan Auni macam mana hendak pegang gunting. Kita buat art sama-sama ye. Kita buat tama-tama [rama-rama] 

Banyak lagi umi nak cerita betapa istimewanya kelahiran Auni. Walaupun aktif tidak terkata, sekurang-kurangnya umi tahu kamu memang cargas dan pintar. Sejak ada Ipad, bila umi tanya "Auni hendak pergi sekolah tak?" pantas sahaja kamu menjawab.
"boleh Auni bawa Ipad Auni?" hrmmm...  

Nota hijau: Menu Adli minggu ini, Keledek lenyek bersama oats, ikan caru kukus bersama kangkung tumis air dan epal kukus lenyek. Gambar? tiada hehehe, sama je macam lelepas punya.

18 pasang kaki:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

HAPPY BIRTHDAY...AUNI SAYANG..
acik jue doakan auni sentiasa sihat,jadi anak yang solehah,jadi kakak yang baik.jadi anak yang rajin dan jadi budak yang pintar...
LOVE AUNI SO MUCH

eima said...

adli dah mkn ikan cencaru ...wahhhh kluit die mmg tak de alahan la ...ikan gatal tu tp adli mmg superboy la semua ok tak de pepe pun ...

hepi besday k.oni ... moga kamu jd anak yg terbaik ye ... dan makin cerdik hari ke hari ... & jgn nakal2 diape2kan adek tu ... adek tu lgi besar dr awak ... kang ayie besar balas dendam tatau la ....hahaha

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

selamat ulangtahun kelahiran kak Oni...semoga menjadi anak yang solehah...makin cute makin cantik, doakan yang terbaik untuk kak oni

Masya said...

happy bestday kak auni... semoga dipanjang umur, menjadi anak yg solehah yer... membesar dgn bijak dan sempurna...

nanti auni buat party jgn lupe jemput auntie... yer...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

♫ Happy Bday Auni..♪♫
Srnok dia dpt hadiah Ipad ye..
Moga Auni terus membesar sebagai anak yg sihat, cerdik dan menjadi anak yg solehah.

tak lama lg cha dh nak pindah rumah sndiri ye..betul gak tu buat semua sekaligus..nnti jgn lupa jemput ye..hehehe..

Imaan09 said...

happy besday kakak auni..dengar cakap umi tau.. ni bukan nakal ni..ni cerdik dan kreatif namanya..

Bond@ While@ said...

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Auni. Moga menjadi anak yg solehah..bijak pandai. Jgn buli² adik ye.. :)

Noli@Ibu Wafa said...

slmat ari lahir kakak auni..moga makin pintar dan dgr ckp ibu abi tau..hehe..
.
kalo dekat2 nih leh sedekah kek sebiji..hihi..
.
tc kamu ;)

retna yusof said...

wah utg auni...
aunty umur tiga polohan ni pun lom mampu lg nk pegang ipad heheh

umi umi nak ipad juga :p

sitiebby said...

cha,
happy birthday to auni.
moga jd anak yg soleh.
mmg dah blh sekolah la.

mamalieyna said...

happy birthday auni yg comel!

jd anak yg solehah ok, amin...

waaah, umminye dah hint2x tu nak siap2kan bilik auni, mesti dh tak lama nk pindah masuk rumah baru kan..bestnyer..^_^...bilik kaler pink..hehe!

Nad @ MamaZN said...

hepi bday auni! :)

anisalya said...

happy belated ye auni sayang... kena kurung ye? sian kt auni ni...

ch@ said...

kakSal:
bila fikir semula mmg kejam. tapi, bila kata auni ddk dlm bilik airlah, terus diam. takut. pengajaran buat dia.

kakNad, anje:
:) terima kasih mama.

kakIeyna:
:). hint je melebih, masuk rmh barunya pun tah bila. hiii. smgt emak je berkobar ni.

sitiEbby:
:). mau pening kepala cikgu dia ngn mulut bertih tu. berhenti bercakap dia menyanyi pula. sampai mak dia pekup telinga ngn bantal, pening.

kakRetna:
takyah la kakRet, takde retinya kakRet nak main Ipad tu, udahla besar gedabak, berat pulak. payah nak usung.

Noli:
terbayang puff Noli, terbayang kek pelangi. yummy-yummy-yummy.

bondaQWP:
hopefully bonda. berharap sgt dia boleh protect adik dia. kata kakak kan.

leaImaan09, yana:
:) Alhamdulillah, drpd 1.8kg. membesar bagai juara.

eija:
jeles btl dgn eija ni, pandai je buat love2la, muzik2la, hehehe. insyaALLAH masuk rmh baru nnt. rmh kecil2 je. atas tanah.

eima:
aku cuba je bg ikan caru, letak kangkung byk2. kalau dia alah mmg x bg dah. sbb mostly mknn dia bedal. so far, tak nmpk lg gatal2/ruam.

itula yg aku pesan pd Auni, adik tu lagi tough, karang Auni kena pijak ngn adik cemana? tapiii Adli mmg sabar la. dia tak agresif mcm Auni.

kakJue:
aduhaiii, kakJue jom kita jumpa. rasa mcm kakJue dekat sgt ngn kita. terharu sungguh wish akak ni. huaaa.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Ala cha nak buat love tekan ALT bersekali dgn no.3, nak buat muzik tekan ALT bersekali dgn no. 14/13..

nnti cuba buat tau..senang jerk..

@e_da said...

allhuakbar!.. sorry auni.. untie tak perasan besday auni.... ampunnn ummi...

apapun untie doakan semoga auni jd anak yang bijak, solehah dan berguna untuk abi dan ummi di masa akan dtg...

ch@ said...

eija:
♥♪ ok jadi... thanks eija. haha...

kak @eda:
hahaha... 2 hari terlepas. thanks mamaMikhail.

Shiqa Nawar said...

hepi betday auni.. (sori lewat.hehe)

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in