Kawan. Sahabat. Teman.

Wednesday, 30 May 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sebenarnya, ada banyak je hendak cerita, tapiii... hew-hew-hew.

Cakura kerajinan menipis. Jadiii...

Baby Nayli dan Demok Adli.

Macam sama tapi tidak serupa.

Ukhuwah persahabatan ini akan kekal hingga bila-bila, bertemu kak Nad di rumah Eija. Keduanya blogger yang baru sahaja singgah dalam hidup aku. Tidak mustahil kita menjadi sahabat yang kenal lama.

Tulisan dia, tulisan dia, tulisan aku... ceritanya hampir sama, tapi tidak juga serupa. Eija bekerja, aku bekerja, bila kita cuti kita surirumah sepenuhnya seperti kak Nad, berperang dengan dua orang anak bersama seorang insan tersayang. Kan?

Kak nad rajin pergi bercuti, Eija juga rajin pergi bercuti. Mereka sama di situ. Satu yang aku suka keduanya mempunyai senyuman sangat ikhlas. Macam disuruh-suruh. Lihat...

Oh perut makcik macam pregnant adik Adli pula. Tiiidakkk. SitUp-SitUp.

Cerita tentang kitar hidup, cerita tentang keluarga tersayang, cerita tentang ukhuwah terjalin, cerita tentang tempat percutian, cerita yang boleh dikongsikan bersama-sama. Indahnya persahabatan walaupun berkenalan daripada berblogging.

Nota hijau: Semoga anda-anda-anda yang sedang membaca bloghijau ini, terus menjadi sahabat makcik sehingga bila-bila. Ni je dapat cerita, hahaaa.

Nota hijau: Eh, tadikan asalnya hendak letak gambar dak dua tu je. Muahahahaaa...

15 pasang kaki:

ka . ka . mim said...

bestnya dpt jumpa mommy2 blogger selalu

♥cikmOt♥ said...

yelah...akak tak sama...akak berperang ngan tiga tentera...sobs...

anisalya said...

di alam maya jugalah kita dpt kwn baru dan berkongsi rasa sebagai isteri dan ibu. ewah...!!

nanakimie said...

sekali nengok ada iras baby nayli and adli,heee:)

rasp said...

tak sangka kan dlm alam maya nie kita mendapat sahabat2 baru kan...

Masya said...

yups... banyak yg kt belajar dr blog ni.. jumpe kawan yg suke bercerita kisah hidup dah jadi ibu² ni.. banyak yg saya belajar dari gelagat anak8 dan cara nak mendidik.... suke² sangat.. moga ukhuwah ini akan berterusan...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

bestnyer jumpa bloggers...eh! Eija....:-)

Imaan09 said...

ye makcik.. kita kawan..hehe

Gieyana said...

bestnyer jumpa.....bbNayli bambam..:-)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

betul tu indahnya persahabatan w/pun berkenalan melalui blogging..

Insyaallah moga kita dapat terus kekal bersahabat selamanya :)

eima said...

adli ngan nayli hampir sama size...hikhik

tringin tul nk jumpa korg .....

mamalieyna said...

nayli n adli seiras dah..kalau hakeem mencelah, mesti jauh beza ni..hakeem kecik molek sket wlu pipi nmpk labuh..hehe~

yez..senyuman ikhlas tu, kak eina je kalau bgmbor tak reti sengih camtu..ngee~ =P..
sahabat selamanya..InsyaAllah..

salam rinduuuuuuuuuuuuu...lama pulak rasa tak berBW..huuu~

Nad @ MamaZakwanNayli said...

[1] mana de slalu pi bercuti, tu lepas dah plan setahun yg lalu, huhu!

[2] sgt jeles pd mereka2 yg bekerja ;( tp percaya dgn rezki yg Allah kasik..insya-Allah

[3] bile dh tak keje, takde ramai kawan (ofismate), kawan blaja dulu pun dah takde berapa nak kawan lepas dah tau status sbg HW..jadiknya, dgn berblog la kak nad dpt ramai kawan..harap2nya dpt trus berkawan sampai bile2, insya-Allah

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya ketemu, biler plak turn kita nak ketemu

ch@ said...

mira:
ada even dan berkesempatan kita jmpa mira, kalau tak ada mmg masing2 dgn keluarga sahaja.

cik mot:
kita tetap seorang emak, ibu, mama, umi kak. sama je.

kak sal:
akak kena share byk, sbb pengalaman akak lbh sikit :p

nanakimie:
sebaya tapi tak serupa. berat mungkin sama. adli lbh sikit rasanya.

rasp:
betul tu kak. tiba2 dia muncul dlm hidup. jom kita jmpa.

yana:
insyaALLAH, kita share sama2. lbh byk org kita knl lbh byk citarasa dan ragam yg kita boleh belajar.

ym:
kawan eija ke?

lea:
kita kan geng :D

gieyana:
pipi nayli mmg kalah adli.

eija:
insyaALLAH eija.

eima:
jom-jom. one day nnt aku dpt rasa kita akan jmpa eima.

kak ieyna:
akak senyum malu-malu. dorang ni mmg senyuman habis daya. takpe akak lemah lembut, boleh je kita kawan ngn akak. no problem walaupun kita yg jadi pemalu :)

kak nad:
-ada juga la pergi bercuti kak nad.
-jadi suri rumah lbh struggle dan pnt. tapi puas hati dpt tgk anak membesar dpn mata. ada hikmah tu kak nad.
-insyaALLAH, kita pelihara sama2 hubungan persabahatan ini kakNad.

anje:
jom kita. i malu la dgn u. hihiii.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in