Spontaneous Thursday.

Thursday, 15 March 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Bukan susah mahu gembira, perlulah menggembirakan orang lain dahulu. Melihat orang tersenyum gembira, dah pasti hati kita suka juga. Bila sama-sama suka, hidup pun jadi ceria. Bila ceria, kan sentiasa muda. Apa ada pada umur, itu hanyalah angka semata untuk mengingatkan kita tidak selamanya muda. 

Jika anda hendak gembira, gembira sahajalah. Hahaaa.


Macam tak menjadi je quote makcik tu, lantaklah. Yes, mereka ialah anak-anak saya. Saya suka hendak menyebut "anak-anak" walaupun baru dua orang. Hihiii.

Nota hijau:
Syasya gedik. Muahahaaa.

13 pasang kaki:

Nad @ MamaZakwan said...

ape plak tak menjadik..
menjadik la tu..
kalah shakespeare hehe...
btul, nak hepi, hepi kan org lain dulu :)

from heart nisah idham~ said...

suke!! suke ayat tu.. buat reminder untuk akak jugak, thanks dear :) ..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

leh jd penulis buku novel ni ehehehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hehe..sama la suka cakap anak2 w/pun baru ada anak dua..tp betol la kan lebih dr satu mmg anak2 la pun kan..

anisalya said...

asal anak2 hepi, kita secara tak alngsung akan hepi jugak kan?

LYAfrina said...

SELAGI kt hidup ni..nikmatilah dgn sebaiknya..bahagiakan org2 y kt sayang..psti kt akan merasa lebih gembira bila lihat insan tsyg happy

PUANSTOBERI said...

2 orang jadi la anak-anak. nati kalo 3 jadi anak-anak-anak. teehee :D

ch@ said...

kak nad:
shakespeare... teringat masa skolah dulu.

kak nisah:
sama2 kita.

kak rose:
salah satu impian gak tu, cuma risau tiada orang mahu beli.

eija, kak anis, lyafrina:
stuju-stuju.

kekda:
4-5 org kekda? apa pula sebutannya?

Salina@IbuAqil said...

Hik3!!! Gembira akak bila baca quote cha tu..
Trsengeh kambeng akak deq cha.. Hi3!!!!

ch@ said...

ibu aqil:
itu quote spotan la tu.

Izan Ishak said...

nice quote cha!

kak izan suka tgk gmbr cha n anak2... mmg nmpk muda aje. nnti ada org ingat jalan ngan adik2 tu... hehe...

Masya said...

senyum tak perlu kata apa² sudah membuatkan hati gembira...

ch@ said...

kak izan:
quote yg betul2 spontan tu.
ekeke, dh mmg ye pun. "emak pergi mana?" ayooo.

yana:
hiii.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in