Selamat berjuang kawan.

Monday, 19 March 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Aku kesunyian, that's it. Dia seorang peneman yang setia, mempunyai pelbagai cerita, mempunyai sikap ceria. Sepanjang perkenalan kami sudah bertemu dua kali. Hubungan daripada berblogging membawa ikatan persahabatan ini bagai saudara.

Ah! kak Eda, aku doakan kau selamat pergi dan selamat kembali. Betapa berat hatimu melepaskan ahli keluargamu terutama Mikhail yang sudah mengerti itu, begitu jugalah berat hatiku untuk melepaskan mu pergi. Perginya dirimu meninggalkan aku tidak berkawan.

Banyak-banyak kawan ber'GTalk', kau sahaja yang sangat mengerti keadaan aku. Aku doakan kau berjaya menunaikan amanah yang dipikul dengan sebaik-baiknya. Jumpa lagi selepas engkau selamat kembali ke tanah air. 

Mama Mikhail akan bertolak ke Filifina menggalas tugas kerjanya. Meninggalkan keluarga tersayang selama 6 hari. Bersua kembali kita nanti kak. Selamat semuanya dan semoga berjaya.

Sayu meninggalkan buah hati kesayangannya. Serik dan ianya terlalu perit jiwa dan raganya (nangis aku baca entry ni). Sabar ye kak, semoga ada hikmah di sebalik kejadian. 

 Mikhail.
Gambar fail: mamaMikhail entry sayu --<@.. My life journey..@<--

 kak Eda, time ni Adli belum keluar aku sakit mata. Sedang menghitung hari.

Nota hijau: Tanggungjawab untuk keluarga, tanggungjawab untuk kerjaya, tanggungjawab untuk diri sendiri. Betapa besarnya erti sebuah pengorbanan. Cayok.

9 pasang kaki:

eima said...

sian mika...ingat kan tak jd pegi rupenye kena pegi jugak eda kan

from heart nisah idham~ said...

sebesar manapon pengorbanan yang perlu di korbankan.. life must go on.. semoga jiwa kalian semakin tabah.. :)

anisalya said...

semoga dia selamat pegi dan kembali.

Izan Ishak said...

semoga semuanya dipermudahkan oleh Allah.. sapa yg tak sedih meninggalkan family terutamanya anak wpun cuma 6 hari...

Masya said...

semoga segalan dipermudahkan.. selamat pergi.. selamat kembali...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

itula byk pengorbanan yg perlu kita galas..

sedey baca..
mmg pun hati kita mesti berat nak tinggalkan anak..tp tuntutan kerja pulak..

mcm tu jgk eija rasa bila kena tinggalkan anak sbb kena keluar Audit (Outstation)..
Uwaa..next month kena tinggalkan Zaquan & Ziqry 5 hari O/station ke Penang..

Moga Eda tabah hadapi saat2 berpisah 6 hari dgn Mika..

ch@ said...

eima:
tak ada reason munasabah utk dia tidak pergi. dia menggalas tugas utk negara. smg dia tabah.

kak nisah, kak izan:
setuju.

kak anis, yana:
insyaALLAH.

eija:
OMG, mmg strong lady la bila tinggalkan anak2 sebab bertugas. kan-kan-kan?

@e_da said...

Sayu hati baca entry kamu setelah 7 hari disini baru berpeluang baca blo cha rkndu sgt kat cha rindu semua rindu bumi malaysia..... Rindu aunk dan adli bam bam huhuhuhhu

ch@ said...

kak eda:
akak takde, gtalk tak on. huuuuu. miss u so much ah.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in