Dalam koleksi.

Wednesday, 21 March 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Wordless Wednesday? hahaaa, takde maknanya. Banyak nak tayang ni. Hahaaa. Macam biasa, ingat hari tu my dealer Tupperware ada kata balance undi aku RM50? Huhuuu, akhirnya pengukus  Tupperware aku pilih. 

 Sangat suka dengan set sudu ni. Mudah lagi menyenangkan RM 13.90.

 
Semua saiz pun ada, menambah lagi yang sedia ada. Pengukus warna merah, lepas ni kalau keluar warna hijau memang aku frust.

Semalam abi bawa balik Tupperware yang berharga RM360 kesemuanya. Satu beg penuh. Teruja dan berwarna-warni sampai tidak muat kabinet dapur aku dibuatnya.

Sebulan RM30, ok la tu tak rasa sangat bila dapat selebuk macam ni. Tahun ni, aku ada main lagi RM40 pula, aku aim tempat beras. Hahaaa. Itu pun kalau dapatlah. Sebab biasanya pilihan dibuat mengikut katalog paling terkini.

Rasanya, bila dah duduk rumah menjaga anak-anak nanti, aku hendak aktifla berbisnes Tupperware ni, hahaaa. Best.

Semalam juga, masa mahu ambil Auni dan Adli, aku bertemu kawan satu sekolah, duduk satu kelas yang sama lagi, rupanya dia baru sahaja berpindah masuk sedangkan aku sudah merancang mahu berpindah keluar. Hahahaaa. Boleh pula bertentang mata dalam satu lift yang sama.

Rahman berbaju kotak-kotak yang aku jumpa. 
Gambar fail: REUNION buka puasa 2010.

Dia inspektor dan abi inspektor so aku ikut abi yang memang menetap sementara di quarters pegawai ni. Hahahaaa. Tumpang je. Malam tu, macam biasalah bila sudah bersua, kami berchatting di FB. Ngeee, macam tidak percaya.

Nota hijau: Ada cerita fasal kawan lagi. Esoklah sambung.

10 pasang kaki:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tahniah koleksi Tupperware makin bertambah...
best jumpa kawan lama nie..

Masya said...

wahh makn bertambah koleksi tupperware.. klu main kutu tupperware pun baguskan.. jimat sikit.. xdelah sederap byr.

mzhany said...

ok hany tunggu pengukurs kaler hijau ahahaha...hany setkt ni semua brg tupperware yg kaler hijau je ada dlm koleksi. hehehe sebabnya tak byk pun beli...br je secoet. itu pun beli yg hany betol2 nak guna laa

from heart nisah idham~ said...

dulu akak suke kumpul tupperware, tp skang dh byk akak sedekahkan kat tong sampah.. hehehhe dah pecah (err ganas tul akak gune!!)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah best bertambah koleksi tupperware

dkt opis eija ni diorg main rm20 jerk sbln & mmg masing2 dok aim tempat letak beras.

Salina@IbuAqil said...

TCha!!! Akak pon kalo duk umah sendiri mauh giler ngumpul tupperware gak ni.. Jelus jer tgk org duk beli brg2 dapur camni.. Akak x merasa lg.. ;(

mamalieyna said...

amboi mkn bertmbh2 koleksi ye..takpe main kutu tak terasa sgt kan..^_^

bertemu kwn lagi?..ramainye kwn2 kt area sini..k.eina rasanya tak pnh jumpa kwn 1 sekolah kt sini..

Izan Ishak said...

wahhh.. teruja betul kak izan tgk koleksi tupperware cha tu. macam2 kaler ada...

anisalya said...

banyakknye koleksi tupperware cha. tapi bekas beras tu ingatkan murah je sekali tgk harga walaweh. hahaha...

ch@ said...

kak jue:
sikit2 lama2 jadi banyak. hahaaa.

yana:
sebab tu kita suka main kutu je. kalau beli sendiri, rasa mahu nangis tengok RM ada kepak.

hany:
kita beli, semua kita guna. ada juga yg dah lesap entah ke mana. rasa sayang, tapiii biarlah. tak ada rezeki utk yg itu.

kak nisah:
bkn boleh claim baru ke kak? kita beli pun sebab boleh claim lain kalau pecah atau koyak.

eija:
kita main je asalkan ada orang ajak. tidak kisah pun berapa kena byr, kalau mampu. RM20 pun kalau 5 orang dah RM100. dpt satu set.

ibu aqil:
hahaaa. ini nafsu pun ye juga ni. hihiii. dulu, tak mikir pun. pastu setiap kali nak menjamu orang resepi sendiri terkial-kial cari tapawe.

kak ieyna:
rasanya, kita lebih ramai kawan yg berhijrah ke KL kak.

kak izan:
skrg ni, tapawe tak macam dulu. satu warna je. skrg set dia semua kaler pun ada. tu yg menarik tu.

kak anis:
hahaaa, tu ar kak kita ingat pun RM150++ je. rupanya nak cecah RM300. hahaaa.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in