Already 6 month.

Tuesday, 27 March 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Huwiiiieee! i'm happy-i'm happy. He is six month already. Alhamdulillah, Adli membesar dengan jayanya. Dalam 6 bulan ini, baru sekali demam. Dan hampir sahaja hendak demam dek terkena campak ringan. Malangnya, tidak sempat demam itu menyinggah.

Sudah pun makan solid-food, puri nasi bersama ikan bilis dan puri lobak. Best-best. Masih lagi minum susu ibu disamping susu formula dengan biskut Milna. The best moment is, aku masih lagi memerah susu di waktu bekerja, sesuatu yang tidak dilakukan semasa Auni berusia 6 bulan. 

 
Buat apa tu sedara?

 
Apa? tangkap kaki meja? eh-eh, janganla hantuk kepala kat kaki meja tu.

 
Adli: umi... i'm here. Hihiiii.
Oh, dah pusing sana pulak? jangan terselit bawah sofa ye. Karang tak boleh keluar pula.

Kayuh-kayuh, berenang-berenang. Suka ye.

Adli sudah pandai mengesot, sudah pandai mengunyah, sudah pandai menepuk air ketika mandi, sangat peramah dan mudah senyuman. Ada part dia seorang yang sangat pemalu.

Rumah aku kena sentiasa bersih sebab sudah ada tukang kutip masuk mulut. Auni... tolong kemas barang Auni.

Nota hijau: Seronok tengok bila dia main dengan kakak Auni. Hihiiiii.

17 pasang kaki:

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Happy 6 Month Adli..
Alhamdullillah mmbesar dgn sihat dan jayanye..moga terus diberikan kesihatan yg baik hendaknya..

semakin besar semakin encem la..geram aunty eija tgk tau...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

ala comelnya...senyuman sweet sangat..sekali pandang mcm gegirl pulak...

from heart nisah idham~ said...

gud job adli.. esok lusa dah pandai merangkak pulak!! :)

♥cikmOt♥ said...

wahhh sudah 6 bulan...dah bleh makan dah ni...tunggu iris esok lusa baru nak masuk 6 bulan ni...hehehe

eB ezrin said...

comelnyerrrrrrrrrrrrr.
geram3 :)

Nad @ MamaZakwan said...

membesar bagai johan! :)
happy 6mths old adli! :)
masa tgk depa main sesama mmg seronok
masa tgk depa gado sesama pun 'seronok' gak, huhu! =p

Imaan09 said...

tahniah cha, masih mengepam! usahakan apa y boleh.. bestnyaa..budak2 mcm ni, makin besar, makin lega! hehe..sbb masa kecik rs sgt fragile, mudah sakit dan mcm2 la..

Masya said...

alhamdulillah.. membesar bagai juara yang sihat, tu lah org kata belajar dr pengalaman.... kuatkan semangat sampai 2 tahun bagi aie minum susu badan..

lelamaisara said...

Alhamdulillah membesar dengan sihat...

eima said...

alisha bakal mengikuti jejak abg ayie..hehe dah boleh kedepan 2-3 kali henjut dah ...


bersih rumah ummi

Bond@ While@ said...

Yippi...adli dah makin membesar. Eh..umi still bg fm kat adli ke? Stok xcukup ea.

anisalya said...

alahai... kuat mengutip ye adli? umi tak bagi cukup makan ke? muahaha...

LYAfrina said...

weeeeee... tomeeeeiiiinyer..debab..geram nyer tgk pipi dia... dah 1/2 tahun yer..xlama lagi blh kaki..seronoklah mjelajah dunia :-)

ch@ said...

eija:
inyaALLAH, terima kasih.
roman wajah dia menarik perhatian org kan?

kak jue:
auni suka pakaikan cekak rambut dia.

kak nisah:
dia nak duduk dulu rasanya kak. montot mmg dah terangkat tinggi.

cik mot:
oh, adli dulu baru iris ek. hrmmm. mmg dia dah mkn pun.

eB:
hahaaa. marilah kiss saya aunty.

kak nad:
masa main tu dah elok dah. masa gaduh tu, tak tahan kakak cepuk adik. pastu muka adik pun cemik2 nak nangis. kakak takut kena marah, cepat2 pujuk adik.

lea imaan09:
masa kecik hari tu, Adli alhamdulullah dia tak byk kerenah. dah besar mcm ni lega sikitlah tapi penat nak kena pastikan rmh btl2 bersih. lagi2 auni tukang sepah.

yana, lelamaisara:
insyaALLAH yana. rasa sukaaa sgt.

eima:
boleh dah tu. adli pun, tiba2 je dah laju. agaknya dia geram dgn benda2 dpn dia, tu yg cpt tu. alisha tu tough gak.

bonda whilea:
ha'a, dah tak braper nak struggle. byk kali terskip, dah tak gigihlah.

kak anis:
hahaaa. agaknya la kan kak. tapi kang sumbat smua makanan bahaya pula.

lyafrina:
huaaaaa... time tu mak dia la pening. nk kena kejar kakak, nk kena kejar adik.

mamalieyna said...

beza 3 bulan eh dgn hakeem.. membesar dgn sihat ye adli...mmg sah2 sihat nmpk gaya tu..gerammm~

Izan Ishak said...

wahhh.. dah 6 bulan pun adli ye. rasanya cam baru je baca citer cha bersalinkan dia. makin bam2 nampaknya berkat susu ummi tu.

ch@ said...

kak ieyna:
insyaALLAH dia sht kak. kita sama2 doa anak2 kita dikurniakan kesihatan yg baik.

kak izan:
sekejap je kan kak izan? lepas ni ur turn. tu lah, walaupun tak struggle, tapi kita lega sikitlah dpt belajar.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in