Selamat datang kembar.

Friday, 10 February 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ya, selamat datang kembar. Mahu sahaja aku menangis semalam dapat bercakap dengan mama kembar ni. Perempuan-perempuan, sedih menangis, sakit menangis, gembira pun menangis. Hendak dimacam manakan? terima sahaja sudah itu hakikatnya.

Shoot, the story is. Entry terakhir kawan satu warna kesukaan ini ialah Kontraksi Makin Menjadi pada December 27 tahun lepas. Selepas tu kawan aku ni hilang, ghaib, sehinggala dua hari lepas, tiba-tiba teringat akan dia. Itu pun disebabkan aku menyelongkar drawer untuk mencari alamat kekawan blogger. Hehe, lamanya tidak buat Giveaway.

Syila atau mama kepada Syira di With All My Heart.

Terjumpala aku nombor telefonnya. Dail. Suaranya suspen, sebelum dia letak telefon lebih baik aku perkenalkan diri. Tiba-tiba aku gugup terkeluar nama Syasya, tidak begitu pasti orang di sana kenal atau tidak, sekali lagi aku perkenalkan diri as cha hijaucantik tuuu.

Yes, sama-sama berbalas ketawa. Huye-huye Syila seorang yang sangat ramah. Dia kata suara aku lain, macamla dia pernah jumpa aku face to face kan. Agaknya, orang jumpa aku semua pun jadi peramah. Ehehe.

Rupa-rupanya dia sudah dalam pantang, kembarnya sudah keluar pada minggu 33 secara normal. Adik kepada kakak Syira. Tahniah buat awak Syila. Kita seronok sangat. Baby girl pertama 1.5kg [betul ke?] sudah pun 1.7kg dan sudah keluar daripada balang. Baby girl kedua 1.3kg, masih lagi dalam pemantauan. Alhamdulillah, Syila diberi kemudahan sekali lagi, bersalin secara normal dan breastfeeding. OMG, makcik teruja betul ni.

Apa-apa pun, aku doakan semuanya selamat dan sihat. Ahli keluarga Syila pasti bertangis gembira. Kita tunggu kisah daripada empunya badan sendiri. Berpantang di kampung, faham sahajala no internet dan strict. Kebetulan handhonenya pula ada masalah.

Selamat berpantang kawan. Aku dan kawan-kawan lain, menanti berita lanjut tentang kembar. Jangan lupa UPDATE setiap tumbesaran kembar dan kakak Syira. Seronok. TAHNIAH lagi sekali.

Nota hijau: Terima kasih ibu Aqil Naim sama-sama berkongsi berita. :D

10 pasang kaki:

Salina@IbuAqil said...

Seronok dia kan dik..
Sekali keluar hah amik kau 2 terus..
Hik3!!!
Akak masa tau pun dia dh blk Kedah..
Pantang kat sana..
Moga semuanya sihat2 belaka..
X sabor nk tggu dia blk Ipoh.. ;)
TC Cha..
Happy weekend dik.. ;D

Masya said...

alhamdulillah.. seronokkan.. dengar kwn² dah selamat bersalin ni.. hari tu syila ade sms jugak bg tau.. sy siap buat entry utk dia.. sbb bestday kembar sama dengar saya.. so sweet...

http://masyaamiraaimie.blogspot.com/2012/01/perkhabaran-gembira-berganda.html

eima said...

wahh lahir kembar normal kagum betul....

eB ezrin said...

kembar? sronoknyerrrr dier. tahniah . hu3

Nad @ MamaZakwan said...

oo, dah bersalin!
3org gegurl la ek..
alhamdulillah selamat sumenya!

anisalya said...

seronok dapat kembar. tahniah utk beliau.

ch@ said...

ibu aqil:
tidak mengapala bu, semuanya sudah pun selamat. kita doakan dia sht.

yana:
ibu aqil ada beritau juga ada kwn yg dh buat entry fasal syila, tapi dia tak ingat. mungkin awak orangnya.

eima, eB, kak nad, anisalya:
rezeki syila semuanya girl.

mamalieyna said...

waaaaaaaaaaah best n terujanye! mmg tertanya2 pasal syila tu..tp taktau nak tanya melalui siapa.. bila tgk tajuk n3 cha ni, terus terbyg ini citer psl syila.. Alhamdulillah selamat pun dia..normal pulak tu.. kagum2x.. ^_^

tak sabar nk dgr citer dr dia sndiri kan..best2x..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Tahniah buat Syila,
itula ada baca di Blog Masya..

Bestnye Syila dapat kembar kan :)

ch@ said...

kak ieyna:
betul tu, kita tunggu dia update blog, mesti byk dia nak cerita.

eija:
rezeki masing2 eija.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in