Hanya kertas.

Tuesday, 14 February 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Tiba-tiba terjatuh hati dengan art kertas ini. Pertama kali melihatnya, aku sangat teruja untuk belajar. Sampai hari ini aku masih lagi belajar.


Tadaaa. Hasil daripada ketidak cukupan peralatan untuknya. Terpaksa gagahkan untuk membuat bunga-bungaan. [aku yang kurang sikit dengan bunga]. Apahal kamera handphone aku makin tak clear ni? haish!

Harus belajar lagi, untuk membuat bentuk selain bunga. Kena beli paper shredder untuk mendapatkan saiz jalur kertas yang sama. Yang di atas tu, aku main hentam sahaja, hahahaaa.

Quilling pertama saya, comel tak? hehe...

Nota hijau: Mencari bahan-bahan recycle yang masih elok untuk di art kan. I love art so much :D wiii.

14 pasang kaki:

mzhany said...

kreatip ;)

Lelord said...

ekekekke nak kena beli tepon baru la tu baru clear snap gambo

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

ha elokla tu..akak skang plak gila membaking..nak buat kek je keje..mau tak gemok ahahha

mamalieyna said...

waaah ghajin betoi...minat tu penting kan..cantik2x.. ^_^

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mmg kreatif n comel,

eija kureng minat sikit benda2 mcm ni, tp gubahan bunga eija minat..

pernah tgk my friends kat opis yg minat n pandai buat qulling ni..

Masya said...

cantikkan sgt.. klu dah buat banyak.. buat frame.. boleh gantung kat rumah.. jimatkan..

Salina@IbuAqil said...

perghhhhhhhh mantop!!
cantik dik..
buatkan khas utk akak satu bleh?
nak letak kat meja opis bt terapi mata.. Hik3!!

dilazfamily said...

memang kretif cha nie.Rajin erk,boleh wat bisnes nie

ch@ said...

hany:
hiii. bila bosan mmg mcm ni.

kak lela:
kena hint2 kat abi ni.

kak rose:
wawawa best, boleh share resipi nnt. kita pun baru ambil oven drpd kampung.

kak ieyna:
btl tu kak, bila dah minat jadila apa yg dikehendaki.

eija:
hehe, kita suka sgt.

yana:
tapiii tu la, kena belajar bentuk selain bunga. hihiii.

ibu aqil:
beres, nnt kita buatkan special tuk ibu.

dila:
hihiii, insyaALLAH. saje la suka2.

@e_da said...

giler kentang la cha.. rajin tul.. cute la..

yanti isa said...

akak pun teringin nak buat .. tapi masa selalu jadi alasan

mama rifQy said...

hohooo..kwn opis kite mmg sgt2 suke buat bende2 gini..dan die mmg sgt2 kreatip!!

ch@ said...

kak eda:
tak pasal2 kentang jadi gila. hahaaa. nak ke? tunggu.

kak yanti:
kita baca blog akak pun, pack btl masa akak tu. akak terror menembak, ok la tu. kita tak reti menembak.

naa:
tgk org buat teruja sangat.

anisalya said...

ok je tu. blh bias buku scrap oni dgn aie dah ni.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in