Cinta hati.

Thursday, 2 February 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sedang asyik bercermin dalam bilik air, mengelamun, tiba-tiba...

Ada cerita lama, 
Sang kancil dan buaya, 
Sang kancil sangat cerdik,
Buaya akal pendek,

Kaki kancil digigit,
Sang kancil pun menjerit,
Itu bukan kakiku, hanyalah kayu,
Buaya pun tertipu, kaki disangka kayu,

Kau dah kena tipu, kau tidak berilmu.

Aku ternyanyi lagu niii, hahaaa. Puas aku google cari lirik penghabisannya, dapat jumpa di blog QamarulFikry Bahari. Thanks dear. Boleh nyanyi pada Aie dan Oni walaupun sumbang. Ngeee.

Dimana dia anak rusa Oni, 
Anak rusa Oni ada pada Aie,

Dimana dia buah hati umi,
Buah hati umi ada dengan abi,

Dimana dia cinta hati kami,
Cinta hati kami milik OniAie.

Aie pun dah nampak macam anak rusa, ke anak rusa macam Aie?

Selamat berhujung minggu dan selamat bercutiii. Tehehehehehe...

14 pasang kaki:

@e_da said...

aie sket lg lebih besar dr kakak oni..omeyyyyyyyyyyyy bam bam

anisalya said...

debabnya si aie ni. mst ada unsur2 mls nak bergerak sbb bdn berat kan? ngee...

eima said...

bambamnye aie...comey..kakak die dah kecik dah

Masya said...

pandai umi nyanyi untuk oni dangan aie yer... bertambah² tembam aie ni...

mamalieyna said...

hahaha...lebih kurang la tu =P..

arif takut betul dgn anak rusa tu =P..ntah apa2 je dia tu..

happy weekend.. muaaah to budak2 comel~

*Miss Syahnia* said...

muat plak dok bdua kat situ..hihi
aie telah mngambil sgala ketembaman dr kakak dia ;))


slamat bcoti sis ^__^*

Izan Ishak said...

geramnya tgk aie! makin bambam dia...

selamat berhujung minggu ye cha...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

hahaha..chomell sgt chinta hati ni..

aie membesar dgn jayanya..bambam btol la aie..makin boolat pipinya tu..:))

ch@ said...

kak eda, eima, kak izan:
muka lebar melebihi oni.

anisalya:
betulla kak, yg batch dgn dia dah meniarap. dia tak boleh2 lagi, hahaaa. janji sht sudah.

yana:
sukaaa sgt nyanyi sambil menari dgn oni, dia dah ada respon. aie tgk je la drpd car-seat dgn senyum lebar.

kak ieyna:
oni suka pegang telinga rusa tu, then lompat2. rmh tok mama dh la papan, nak tido pun tak sng.

ain:
hahaaa, tu la pasal. lemak oni kena sedut.

eija:
thanks eija :D

dilazfamily said...

Sekejap je dah besar Aie kan.Bulat yer dia

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

nampaknya adik tidak lama lagi dapat melintasi si kakak

ch@ said...

dilaz, kak jue:
ah tu la tu, mak dia pun nmpk kecik je. ngeee nak jugak interframe.

kayna said...

hahaha... alaaa comelll

ch@ said...

hihiii. pembuli emak ni.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in