5 bulan ini.

Wednesday, 29 February 2012

Assalamulaikum dan selamat sejahtera.

Tidak pandai meniarap apatah lagi mahu mengesot. Hanya mampu menjadi ulat gendon menyebabkan dua kali tersodok tiang jatuh tilam dan melanding lantai marmar sejuk di bawah katil. Kesian-kesian.

Hanya memakai baju bersaiz satu tahun dan ke atas juga mengenakan lampin pakai buang Drypers bersaiz L. Sudah pandai senyum penuh perasaan sambil melompat-lompat ketika di dalam besen semasa mandi. Tidak mengambil kira kesakitan pinggang dan kelenguhan tangan emak yang sedang menyokong untuk mandi.

Sedang mengalami keguguran rambut di mana proses untuk penumbuhan rambut baru menyebabkan sedikit botak dan rambut pacak ala Beckham tidak kelihatan. Roman wajah tetap manis. 

Sangat peramah ketika di tegur dan sangat alert ingin menyampuk apabila mendengar namanya disebut-sebut oleh pengasuh. Sering menjadi model ketika sudah mandi mahupun pertukaran Drypers. 

Sangat mudah diuruskan dan tidak begitu cerewet untuk tidur. Hanya diberikan susu perahan dan biskut Milna di rumah pengasuh selama satu hari. Jarang tidur sewaktu dihantar dan pulang daripada rumah pengasuh.

ubi rebus-ubi rebus-ubi rebus :)


Yes, buah hati aku Adli yang sudah pun mencapai 8.3kg. Oni masa 5 bulan baru 7.3kg. Hohooo. Semangat-semangat.

Aku sudah tidak sabar untuk membuat frozen solid food for Aie, kena cari bekas ais yang bertutup, membuat puri dan membeli warmer. Huyeee. 

Nota hijau: Sifir setiap pagi. 8kg Aie + cooler bag (3 ice-pack+4 botol x 4ozs susu) + beg baju = ????? ada tak sama berat dengan emak yang pikul semua di atas? hahahahaaa. Sabar je la. 

9 pasang kaki:

eima said...

maknanye aie dah tak minum FM la ni ek ... sgt bambam la....

alisha dah nk masuk 5 pun br 5.4kg smlm timbang paed dah bebel2 sbb berat asek naik turun je....asek pi jumpa doc je....

@e_da said...

membesar dgn jayanya.. tangan pun berketak-ketak.. jgn memain ngan aie ni tau!.. hehehe

Masya said...

kuat semangat btl ibu oni dan aie ni... serius teringatkan sy masa amir kecik² dulu.. memang semangat macam ni lah... semua yg tgk geram jer... lenguh tangan dukung jgn cakaplah huhuhuhu...

mamalieyna said...

eeiii geram tgk ubi rebus tu..upss..rasa nak geget2 jer..hee~

alhamdulillah membesar bagai juara nih~ mmg mantops habis, fenat si maknye..tak padan anak dgn maknye..hee~

carijodoh said...

huhuhu... mmg bambam. dah nak sama berat dgn azfar...

eB ezrin said...

sayu hati... & rs sgt2 tenang tgk... hugs :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comelnya cara tidurnya...
bambam tak ingat ...tapi tetap macho...
mesti peramah mcm uminya jugak...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah sudah 8.3 kg, Ziqry 5 bulan baru 7.1 kg.
geramnye tgk air nye lengan tu..berlapis2..

bln depan dh boleh makan bubur..sekejap jerk kan..

ch@ said...

minum juga, tapi kadang-kadang je aku bagi kalau stok tak cukup. aku takde stok yg byk2 tu. ala comelnya berat alisha. kena bg susu byk2.

kak eda:
skali dia tunjuk penumbuk, serammm.

yana:
betulla tu. suka tegur orang dia ni, pastu bila orang tegur balik dia jadi malu.

kak ieyna:
itula mak aie dgn aie. hahahaaa.

cari jodoh:
kak anis ke ni? sikit lagi sama dgn azfar.

eb:
kan? syahdu je tgk anak2.

kak jue:
dia pemalu kak.

eija:
ziqry tu sama dgn oni dulu. baru 7.3kg je. tak sabar nak buat solid food dia.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in