Kilogram.

Friday, 6 January 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Agak-agakkan aku ni dah berapa kilogram eh? pipi aku tu, haish! macam dah dekat nak sama dengan Aie je gamaknya. Makan punyala banyak, bukan 2 jam sekali tapi setiap jam pun makan, hasilnya pipi juga yang mendahului. Adeiii.

 Tiba-tiba aku orennn. Ngeee.

Ahaaa camnila aku bila abi tak ada, ahahaha. Nampak budak dalam stroller tu? Anak dara aku posing baik punya dengan mata tak buka.

Aie tak pandang kamera, dia tengah adjust keselesaan nak tidur. Memang dia tidur time aku dukung macam ni. Campak la cemana pun, dia buat derk juga. Selesa kot, macam kena peluk gittu.

Belakang tu beg baju dorang. Dalam stroller tu pun ada cooler beg. Totally kilogram semua yang aku kena hangkut? ahahahaha.... geleng kepala kak Ana bila aku mengangkut dorang.

Abi tak ada, sempat lagi aku nak posing kan. Muahahahaaa. 

Pipi je naik ni, camno den nak buek laieee.

Ni pun aku gak, tengah projek tenusu. Tak nampak pula Medela Swing tu gara-gara nak interframe lebih. Masa memula nak pumping tadi si Jeanne tu ikut sama. Sibuk nar dia nak tahu cemana susu keluar, bila dia nak tengok sendiri macam mana keluarnya susu itu, dia pun balik opis semula.

Mesti dalam kepala dia berfikir-fikir lagi kan? Ahahaha, nasib ko la yang.

18 pasang kaki:

PUANSTOBERI said...

Hikss... cute tau.. cam Aie gak :D

Masya said...

suke senyum.. suke ketawa.. sdg diulit bahagia bersama sepasang permata hati.. mestilah pipi pun naik kilonya.. hihihihi... ala tomey²...

saya pun naik pipi lps kawin sampailah ade anak memang tak boleh nak kurus dah...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

xpe la cha, pipi jerk yg naik, trademark cha la tu..
yg penting badan maintain kurus..^_^..

kita ni makan lebih sikit abis sume part naik..huhu

mamalieyna said...

ADUHAI CHA...DLM DOK USUNG BYK KILOGRAM TIAP2 HARI TU, BLEH PLAK TANG PIPI NAIK EK..HEE~

APAPUN TABIK LAH CHA NI..KALAU K.INA TAKTAU LA..HEE~

Salina@IbuAqil said...

hik3!!! comel je dik cha kita.. sama je senyuman dia.. teringin nak tgk cha menangis plak.. ;p ratu ayor mata jgk kan?! ;D

rasp said...

kalo slalu dok usung gitu..
tak lama lagi kurus lah u sis...
tapi pada mata i tak nampak mana bambamnya pun...

Gieyana said...

cfm kena angkut mcm2 bila da bb kecik kan..miss the moments...:)

Noli@Ibu Wafa said...

ala tomey2..hehe...aie ade geng nnt..kehkehh..

Nida said...

Cha.. pipi dan semakin montok... tapi cute..:)

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

comel ape nek tang pipi cam pau kcang ehhehe

Lifesaver Hamzah said...

uishhh..kagum dgn cha..leh angkat kedua2 sekali gus

ch@ said...

kekda, noli, kak nida, kak rose:
;) hiii.

yana:
;) tq.
tak boleh kurus lps ada anak, itu la trademark kan? janji bahhagia.

eija:
hahaaa. mudah sgt turunnya brt bdn ni, tapiii part lebihan spare tyre ttp ada.

kak ieyna:
agaknya sibuk angkut smua benda so kurus cepat, pipi tak kena angkut apa2 kan. hiii.
*bila tiba masanya, perkara mustahil kita kena buat dah jadi tak mustahil lagi.

ibu aqil:
eheh! kita menangis dlm bilik air je bu, bawah air pancut, so tak nmpk sgt la. takmor la sedih2. hiii.

rasp:
kita mmg tak gemuk kak, pipi je yg naiknya. hahaaa.

gieyana:
btl2, kadang2 barang dorang melebihi barang kita sendiri.

capa:
kadang2 orang yg sedar kita angkut melebihi muatan, kita sendiri tak sedar kita angkut punyala banyak.

mzhany said...

cha, xpe xpe, pipi tu comey ape...jgn turunkan ia...hihi hany suke pipi naik ni...eh eh tang badan naik tak suker nih

ch@ said...

hany:
comel? hahaaa.

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comey aje walaupun pipi mendahului...
kena berisi sikit sebab nak mengangkut banyak benda...

ch@ said...

kak jue:
tau takpe.

anisalya said...

tu la. nampak pipi cha tembam semacam je.

ch@ said...

anisalya:
:) huuuuu, naper tak kata badan kita naik skali. best sket dgr.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in