Turun temurun.

Thursday, 8 December 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Maafkan emakmu Aie, bukan tak mampu nak beli baru, tapiii apakan daya. Gaya kehidupan di bandar besar begini membuatkan emakmu terpaksa mencatu-catu budget. Walau macam mana pun, emakmu ini berusaha untuk berikan yang terbaik walaupun daripada bekas kakak Oni.

Mujur aku dah cuci bersih, simpan dalam plastik. Bila mamat ni besar sikit, maka boleh digunakan kembali. Yehaaa. Dan same like Oni, Aie pun suka dengan cik matahari. Comel gaknya bunga matahari tu.

 Butterfly Playgym macam tak sesuai ngan Aie je kan? Lantakla janji diam.

 Hellooo sunflower, Aie here. Teruja.

 Seronok tengok dia senyum.

 Apa la yang diborakkan tu kan?

 Love this photo so much. Love ur smile Aie.

Thank you sunflower ;)

Kakak Oni belum bangun lagi, malam tadi tah pil apa yang dia makan, tidurnya jam 6 pagi tadi. Puas aku pujuk suruh tidur, mata dia kemain segar suruh pasangkan kartun. Mujur dia tak kacau adik dia. Taktau lagi cemana gaya bila dia tengok aku pasangkan Butterfly Playgym ni untuk Aie.

Lepas sesengih dengan bunga matahari, Aie pun lelap. Senang betul anak bujang aku ni. Ahahaha. 

Semakin boleh sesuaikan diri, semakin boleh menerima hakikat. Aku semakin ceria. Alhamdulillah, thanks God. Seronok menyediakan kelengkapan pink dan biru. Tiba-tiba, aku agak suka dengan pink. Hihiii.

18 pasang kaki:

Nad @ MamaZakwan said...

aie dah makin bambam la..!!

Gieyana said...

Comey anak ko Cha..asyik tul dia ngan munge tue..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tak kisahlah janji masih elok...

minat pink...mesti jangkit dengan farisyah

mamalieyna said...

alolo..tomeinye Aie..rasa nak peluk cium jer..haih ..nnti mai umah tau, bwk Aie skali..nk cium2..montel dia~

hehe..takpe la ch@, still elokkan..mmg turun temurun pun bagus jerr...arif cuma ada pesen babygym tu..sesuai la tuk boy..

tapi matahari gini ni, ok je tuk boy..ceria la nengoknye.. ^_^

Lelord said...

hehhhe kalau ada baby pasni banyak brg turun temurun dari najlaa utk bakal adik (hhahahha tatau la jaman bila kan insyaallah)

PUANSTOBERI said...

Takpe Cha..elok lagi menda tu, bleh guna trun temurun. Tentah sok2 adik Aie pun bleh guna.
Ehhh...? HIksss...

Izan Ishak said...

muka aie dah iras2 kakak oni....sukanya dia main ngan sunflower tu ye. warnanya terang!

Qaseh Iman said...

CHA, akak pun recycle balik barang2 anak2 akak yg dedua perempuan tuh untuk digunakan oleh anak lelaki.. sebab brg2 tuh pun masih baru..nak buang sayang, maka kenalah turun temurun...

@e_da said...

dah semangat badan si aie ni... ala cha bekas kakak guna apa salahnya.. adik beradik.. jimat.. membazir kalau beli sorg 1 benda masih elok.. aie tak kisah kan aie.. hehe

Salina@IbuAqil said...

Elok lagi benda nya dik.. Beli bru mmbazir.. ;) owh!!! Dh bleh trima warna pink erk.. Yey!!! Hik3!!!

Cik Shiqa said...

tengok2 anak2 membesar ni mesti terasa nikmat menjadi seorang ibu kan.. suka nya tgok adik beradik berdua ni..

ch@ said...

kak nad:
hehehe, mak dia stat tak larat.

gieyana:
kita pun taktau best sgt ke munga tu, sbb oni dulu pun suka munga tu.

kak jue:
ahahaha, hijau tetap di hati. tu la, elok lagi.

kak ieyna:
insyaAllah sampai kita nnt.
ahaa tu la, lagi pun mahal tu yg simpan elok2.

kak lela:
insyaAllah. mesti meriah najla jd cikgu nnt.

kekda:
adik aie?ades! tunggu berat kita mencapai lbh 50kg la.

kak izan:
adik beradik kak, harus ada iras walaupun sikit. mungkin la tu, sbb tu dia mewarisi oni suka matahari tu.

kak aishah, kak eda,ibu aqil:
kan-kak-kan? masih baru dan boleh diguna pakai, pink pun pink la.

shiqa:
suka tak suka dah namanya anak, suka juga. ahahaha, cepat sikit shiqa.

anisalya said...

dulu tak suka pink jgk. tp bila ada anak2 dara ni dan permintaan diaorg kdg2 nk pink kena la layankan. botol susu abah pesan beli yang senang nak basuh. jgn ada lekuk2. kalau boleh beli yang besar senang nak masukkan tgn dlm tu utk basuh. blh gitu?

p/s: akak pun sama je. mana yg blh guna utk the next baby akak simpan elok2. buat apa nak membazir kalau still blh guna kan?

ch@ said...

anisalya:
bagusnya abah perihatin. mesti abah rajin basuh botol susu kan? sebab tu dia buat permintaan macam tu. hehe. ada ke botol susu besar mcm tu kak? muskel ni.

selagi elok, harus diturunkan.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

uihh..segak tol aie ni//tol la..lengan dia cm ubi kayu..hihihi

Marzhani said...

salam ziarah...cantik tilam baby tu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

yg penting selagi boleh digunakan, mmg la akan diturun temurunkan..(ayat ape la eija guna ni..huhu)

Eija pun mainan & tilam untuk Ziqry guna yg abg dia pnyer jerk.

ch@ said...

kak rose:
hahaha ubi rebus kak. muka manis.

marzhani:
butterfly playgym.aie takde tilam baby pun.

eija:
hahaha kan eija kan, sok turun kat adik oni lagiii.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in