Merah jambu dan biru.

Friday, 9 December 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Ahahahaha pelik bila aku sebut merah jambu aka pink. Ye, aku memang kureng dengan pink. Aku pencinta hijau sesangat. Akan tetapi, apabila mendapat sepasang cahaya mata, aku makin dekat dengan merah jambu.

Terasa suka je nak sediakan baju seorang merah jambu dan seorang biru. Wiii, pandai abi pilih baju untuk adik dengan kakak. Sama design tapi berlainan warna. Macam tu juga dengan botol susu. Actually, botol susu biru Pureen ni untuk Oni juga. Bila dah ada dua dan nak sedondon jadila biru milik Aie, merah jambu milik Oni.

Serasi bersama gitu.

Oni suka bila tengok botol biru untuk adik. 'ameee (sama)' sambil tunjuk botol susu Aie dengan botol susu dia. Bila sudah minum Oni suka susun botol sebelah botol Aie. Sweet betul anak daraku ini.

Aku dah boleh terima merah jambu. Hahaha. Syukur, Allah kurniakan aku sepasang cahaya mata cinta ini. 

Kan aku dah kata, bila Oni bangun daripada tidur dengan sengih kerang busuknya terus aja dia me'landing' atas Butterfly Playgym Aie. Dan lelepas tu, memang jadi milik dia semula la. 

Apa nak buat, hari-hari sebut abi-abi-abi dan abi. Abinya pun tah memana perginya. Aduhaiii jangan menangis ye emak Oni. Nanti abi Oni balik.

12 pasang kaki:

mamalieyna said...

sweetnye mereka...suke jugak merah jambu, tp terpaksa pendam dulu..huu~ tunggu next plak..no.3..haha..Insyaallah..eh eh mana tau ada rezki yg ke-2 ni, kuar bleh plak jd merah jambu kan..hehe~ see masih menghrp..jeles ngn ch@ dah ada sepasang..hee~ ^_^

huu~ sadisnya si abi takde..hu~

Cik Shiqa said...

pink kan comell.hehe besar nye botol oni..

Noli Cupcake Bentong said...

dah mcm kembar..bestnye anak ch@ dah sepasang..hihi

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel..suka tengok...

Diyana said...

abi gi mane?tkpe mama..sabor..nnti balik la abi..:D

ch@ said...

kak ieyna:
tak apa la kak, kalau sama jantina pun ok what. akak menjadi bunga antara mereka bertiga. boleh juga disedondonkan mcm sweetmama tu. janji mereka dan akak sihat.

ahaaa tu la, tak sabar nak tggu dia blk.

shiqa:
wek-wek. hijaula cantik. botol susu besar tu pun tak cukup lagi.

noli cupcake bentong:
ehehehe, tak tau la kalo bebetul kembar. pengsan.

kak jue:
eheheh, t/kasih kak, kita lagi suka tgk farisyah tu dah pandai posing.

anisalya said...

tu la akibatnya bila baca semua baru komen. bab botol susu dah lepas kat komen bawah pulak. halakan aje la ek.

Cho Zila said...

akakni pun anak2 dua pompuan satu belikan pink satu biru.. pink tetap adaler dah girlkan...

Masya said...

SERONOKNYA TGK KAWAN² BLOG DAH ADE ANAK SEPASANG... COMELNYA BOTOL TU.. BDK² NI KENE BELIKAN YG UNIK² MESTI DIA ORG SUKEKAN...

ch@ said...

anisalya:
ahaha, takde hal la kak. kita fhm sbb kita pun selalu buat mcm akak. muahaha.

cho zila:
ahaaa tu la pasal. hari tu time oni, rasa mmg takmau pink, tgk2 bila dpt aie rasa teruja pula nak bg pink dan biru.

masya:
alhamdulillah yana, rezeki. botol pureen murah je. bagi oni dgn aie yg penting isi dlm nya je, botol tu dorang tak kisah langsung, mak dorang je melebih-lebih. hehe.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

eija pun suka jgk kaler pink ni, tp xde bb girl, tp kadang2 bila dh minat sgt kaler pink tu, eija beli jgk utk bb boy..lgpun skrg byk jugak t-shirt boy kaler pinky2..hehehehe..

ch@ said...

eija:
mama mikhail baru je beli baju pink utk Mikhail. ok je, zmn skrg ni baju pink utk lelaki sudah tiada masalah.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in