Mewarisi pangai maknya.

Friday, 19 August 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jumaat yang indah, setakat ni masih lagi berpuasa penuh dan bangun sahur. Alhamdulillah semoga sampai ke hari penamatnya. Hari kemenangan.

So persiapan raya aku biasa-biasa je, tahun ni tahun Oni collect duit raya, Oni kena make sure abi bawa pergi beraya, umi pun cuti lama. Harus kena jalan rumah ke rumah. Macamla umi larat kan. Kikikiii. Larat je kalau makan punya fasal.

Aku risau dia jadi macam tahun lepas. Menjelangnya raya, dia bantai tidur. Buat spoil je dah berbaju kurung cecantik, tidur pula. Takpe la, janji dia dah pandai bawa diri. Dah berlari sana-sini berkawan. Pak-pak sedara dia pun majority nya suka menyakat.


Tu diaaa, pose bila tengok TV. Kemain seksinya. Tapi aku suka je pangai dia macam ni sebab tidak mengganggu aku buat kerja. Kadang-kadang siap ada balang maruku dipeluknyaaa. 'mamaaa olo (mama oso)'. Itu pangai aku la tu, suka benar dengan TV.

Pantang dengar bunyi pintu, berdesup ke pintu melihat siapa datang. Walhal abi je pun, kata anak abi kan? harusla. Dah letih bergelak sakan berdua membongkang tidur berduet. Esok-esok ada adik, aku rasa dia kerap ajak abi dia jalan. Habislaaa.

 Oni dengan aku, Nurin dengan pnUmmi. Langsung tak sama kan?

Bila dengan abi, bila dengan ayah masing-masing? hehehehe, love this pics so much.

Aku dengan puan Ummi masing-masing pregnant anak kedua, lelaki. Sebaya. Oni dan Nuyin sebaya. Abi dan ayah Nuyin satu tempat kerja. Oni dah suka main dengan Nuyin, Oni lasak, Nuyin pun lasak jugak. Hahaha. Kami banyak persamaan.

Sebenarnya jiwa aku kacau ni, tu yang keluar entry tah apa-apa ni. Hari Jumaat, biasala. Thanks kerana sudi baca kisah biasa aku ni.

17 pasang kaki:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah..baby boy ke..tahniah...bila gaknya time cik jue nie

Diyana said...

oni tgk babytv tak?kak skrg,bersyukur btul ade channel baby tv tu..haha. anak2 boleh ngadap tgk sampai 2-3 jam..lepas le ,mama die nak memasak di dapur dgn tenang. babytv tu bagus noo..education gitu.

eima said...

umi die pun kaki wat gitu ke klu tgk tv ...hikhik

@e_da said...

ummi borek anak rintik ye oni? hehehhe

sonoknya sama je ngan kawan yek.. nti sesama usung 2 anak lak..

fazilzura said...

wahh bersilang kaki tu ... hihihii

PUANSTOBERI said...

wah..kemahin cik Oni tgk tv yer.. hihi.

Puanbee2 said...

kitaorang pulak biasa tetiap tahun beraya dari satu rumah ke satu rumah , tapi tahun ni tk tahu lah mcm mana , sbb kebanyakkan adik beradik balik rumah mak mertua depa.. tapi anak2 tetap meriah bab raya ni kan ch@ ..

bee dedulu pun bab makan dan berjalan larat je walo pun perut boyot bagai hehehe...

Farra Dhelina said...

amboi cik oni! hahahaha..bukan kemain lagi ye..haha

Salina@IbuAqil said...

alololo cukup suka tgk muncung si cik oni tu.. seksis!!!!! :D

Hanim said...

wahhh..kusyuk tul kak oni tgk tv sambil silang kaki...takde gangguan...

NURUL AINI NORAZMAN said...

amboii kemain bergaya oni tgk tv,.hahahaah

tu kire bff oni la dah besar nti,.bnyk persmaan,.hahaha

Effa said...

samalah dgn anak-anak di rumah ni.. suka tgk agent oso. jack and the neverland pirate pun derang layan gak.

:)

ch@ said...

CIK JUE:
dah mention la cikJue, insyaALLAH boy. takpe cikJue, ALLAH itu adil mungkin cikJue blm dpt sebab farisyah masih memerlukan perhatian. bersabar ye.

KAK DIYANA:
ada channel tu tapi setiap kali buka mesti time yg lagu membuai-buai tu, mak dia skali nak terlelap. nnt kita cuba buka waktu siang pula.

EIMA:
hehehe, betulla tu.

KAK EDA:
hahaha, peribahasa barukah?
itula, mmg dia ikut sungguh.

FAZILZURA, KEKDA, FARRA, KAK HANIM:
tu la pasal, dah mcm dewasa sgt je.

BEE:
btl bee, dh jd mak ni, tgk anak gembira adlh saat bahagia.
* tapi awas dgn sakit perut.

IBU AQIL:
hahaha, itu muncung abi dia kak. mak dia takde. dlm perut pun, itu yg nmpk dulu masa scan.

AINI:
skrg pun dh bestfren, masa org tu blm jln, dia sabar je tgk org tu jln jatuh-jln jatuh, skali org tu dh pndai jln, kemain gembiranya main sesama.

EFFA:
bdk ni asal namanya kartun, yg warna warni menarik minat dia, ralit la. kalo tak, takde de dia nk lyn TV.

♥SyilaSyira♥ said...

bukan main lagi cara baringnya tu..sgt comel r oni..oh cha...rak tv kita sama la..baru ingat cha pernah komen kat entry kita sebelum ni..mmg sebijik

juanita said...

wahh..cantiknye blog ni..suke2. tau dr blog pn bee

www.tetikusrusak.net

mekchu said...

tuh dia mem besar.. hehe..

ch@ said...

SYILA:
ahaaa kan kita pnh kata pasal rak TV tu.

JUANITA:
thanks, nnt kita pi rumah sana eh ;)

MEKCHU:
betulla tu.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in