Terima kasih.

Thursday, 16 February 2012

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Yes, terima kasih yang tidak terbalas kepada pnIzma, kerananya aku masih di sini, di Nextnation Network Sdn Bhd untuk tahun yang ke-3. Ini rekod kerja paling lama aku pegang. 

Akhirnya, berjaya membuat rekod sendiri :D Award bersama saguhati.

Sesungguhnya aku bersyukur kerana perjalanan aku di kompeni ini diterima sebaiknya memandangkan hanya aku satu-satunya perempuan berbangsa Melayu. Dikelilingi keluarga berbangsa lain, bukanla faktor untuk kita menghadkan batas pergaulan.
  1. Daripada aku single, sehingga melahirkan anak pertama membawa kepada anak kedua. Anak-anak Nextnation. 
  2. Daripada aku tidak pandai memandu, turun naik bas kepada memandu kereta.
  3. Daripada berkereta manual kecil kepada berkereta besar automatik.
  4. Daripada opis berjarak dekat membawa ke opis berjarak jauh.
  5. Daripada pekerja bawahan, aku kini senior. Huh! tak layak benor.
  6. Daripada bergaji biasa-biasa membawa bergaji yang memang aku harapkan.
  7. Daripada aku tak boleh ingat jalan One Utama membolehkan aku ke sana dengan perlahan-lahan.
  8. Daripada ber'boss'kan yang biasa-biasa bertukar dengan boss yang teliti.
  9. Daripada tak pandai cipta alasan, kini aku boleh cipta alasan. Hehehe.
  10. Daripada aku mempunyai 3 orang teman membawa  aku keseorangan.

Sampai bila aku di sini? hiii, tunggu dan lihat sahajala ya. Sampai masa akan ku pergi jua. Buat masa ini, rezekiku masih di sini, aku sangat suka di sini. 


1st time attend dinner.

2nd time attend dinner.

Orang yang bertanggungjawab. pnIzma.

Terima kasih semua yang menyokong aku. Entry korek semula bertarikh 7hb Julai 2012 :)

19 pasang kaki:

@e_da said...

semoga terus kekal.. boleh jd super duper senior.. hhehehe

zaidah said...

semoga cha lebih sukses dalam kerjaya...

Diyana said...

rekod baik tu. majikan jaga elok..x yah pikir nak tukar keje.jd senior staf byk pekdahnye :)

i.z.m.a said...

alahai... rindu pulak rasa kat kerusi tu, meja tu, pc tu... sob sob sob... :-'(

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sonot kan..byk ajar erti hidup..:-)

Salina@IbuAqil said...

Gud luck dik.. Moga terus maju jaya!! Amin!!!!

dilazfamily said...

seronoknya bile diri dan kerja dihargai.semoga cha sentiasa berjaya.cha tolong vote qistina boleh.tq

rasp said...

kalo sekitar opis tu ok...
mmg sayang nak ditinggalkan...
smoga kamu sukses sis :)

Mama Kembar 3 said...

bestnya cha, dpt keja di tempat yang cha suka. Moga cha lebih sukses kat situ.

by the way, ada keja kosong tak kat situ? rekemen laa aii hahaha! ;-)

ch@ said...

kakEda:
huh, super duper. tak tahan.

kakZaidah, ibu aQiL, rasp:
t/kasih. gigih mencari seberapa banyak pengamalan.

kakDonut:
really kak? nak cubala tahan sehingga bila. hiii.

izma:
sudahla kau, tmpt kau skrg ni kan lagi best.

kakRos:
betul tu kak.

dilaz:
insya-ALLAH.

kakNani:
lambatla kakNani, baru je tutup sesi interview. dah ada pun calonnya. hahaha.

mamalieyna said...

Tahniah ch@..bukan senang nk bw diri dlm company gitu kan..congrate~ byk perubahan positif tu.. ^_^

kak eina lak, tmpt ke-2 bekerja after grade..mmg lama...lebih 6 tahun sudah..cepat masa berlalu..

All the best n good luck utk seterusnya~

♥SyilaSyira♥ said...

bestlah cha keje ngan mereka² yang bukan seagama dan sebangsa ngan kita, tetapi memahami kita...lama cha bertahan..semoga success selalu

ch@ said...

kakIeyna:
t/kasih kak. huaaa akak lagi lama, 6 tahun. u ispired me akak.

syila:
dorang mmg tak peduli sgt pun, tapi dorang jns menghargai. kita baik dgn dorang, dorang baik dgn kita.

Noli@Ibu Wafa said...

alhmdulillah..moga terus dimurahkan rezeki di sana..tahniah tahniah..

Salina@IbuAqil said...

Alahai dik!!!
Bangga akak..
Tahniah dik..
Teruskan prestasi terbaik mu itu..
Akak sokong cha..
;D
Happy weekend & TC dear.. ;)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah bagusnya cha siap dapat award lagi,

kalau dapat company yg meghargai staff pastinya kita akan bertahan lama kat sesuatu tempat tu kan..bkn senang nak bertahan dkt compony swasta yg hanya kita sorang jerk melayu ni..

Moga cha terus kekalkan prestasi kerja yg baik & dilimpahkan rezeki..:)

ch@ said...

noli:
insyaALLAH.

ibu aqil:
happy weekend bu. thanks.

eija:
betul tu. amin eija. smg terus bertahan utk ke 5thn.

anisalya said...

tahniah ch@. bkn sng nak jdk senior.

ch@ said...

anisalya:
eheh, malu kita.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in