Seketika bila bersama.

Thursday, 23 June 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

'Anak itik tokwi mandi dalam kolam, sakit apa tokwi sakit sendi tulang'


Mak dia punya kerja, layankan aja. Sekali pandang, comel. Dua kali pandang, eh! comelnya. Tiga kali pandang? oh! memang comel.

Bebey kesayangan Oni.

Umi: Oni nak susu ke, nak makan?
Oni: mamam (makan)
Umi: ok

Umi: Oni nak nasi ke, nak biskut?
Oni: skut (biskut)
Umi: ok

Umi: Oni dah makan vitamin?
Oni: lum. tak. (belum, mintak)
Umi: ok

Umi: Oni jom cuci yak.
Oni: ndiii (mandi, sambil buka baju)
Umi: cuci yak je, bukan nak mandi
Oni: tutuk (busuk)

Umi: tu fish (tunjuk aQuarium)
Oni: tish, nkan (fish, ikan) sambil tangan on suis lampu akuarium.
Oni: haaa. tersengih puas hati nampak ikan dengan jelas.

Umi: Oni jom tidur.
Oni: maaa maaa, tutu (mama, susu)
Umi: ok, tunggu kejap.
Oni: mammaa, bebey. (mama, baby) suruh bawa teddy bear dia skali.
Umi: minum susu dulu, nanti umi bawa naik katil.

Oni. Hadiah yang tidak ternilai harganya.

Ok, dia sudah dibuai mimpi. Terima kasih sudi baca ;)

19 pasang kaki:

*Miss Syahnia* said...

geram kan tgk dak kecik
baru berlajar cakap..
comel je ;)

ank buah ain baru 3thn
tp dah pndai ckp..
teletah..suka layan cakap
dia..ckp mcm org beso..hihi

♥SyilaSyira♥ said...

alolo comelnya oni....tergelak baca ayat² oni..

dilazfamily said...

so sweet. entri pemanis di pagi hari. tak lama lagi oni nak dapat adik

PUANSTOBERI said...

besanya tedi bear Oni..acik pinjam leh?? :D

NURUL AINI NORAZMAN said...

hhhahaa~
hanya umi dia je yg faham bahasa pelat dia tuh,.
klu ckp dgn aini mmg tak faham la,.haha

bosar eh bear dia,.jeles,.=p

shay said...

ni ada yang ajak dia cakap pelat ke, dah besar pun pelat lagi...

gigit pipi boleh ke dak oni... geram tengok...

Izan Ishak said...

holoh holoh.... comel betullah oni ni! geget boleh tak?

@e_da said...

alololoooooooooooo 1000x pun mmg comel.. cha bila pakai tudung nampak sket muka mak dia... ehheh terutama tang pipi.. ehhehe pandai la oni cakap mika tak pandai lg la..

yanti isa said...

alaaa comeinya makcik Oni ni .

Akim punya style pulak , dia akan repeat the last word yang kita tanya dia .

EiJa ZaQuaN said...

mmg x dinafikan cik oni sgt comelll..
ohhh ini ye bebey dia...

Puan Capa said...

oni macam muka cha....sweeettttttttt~

ch@ said...

Ain:
kadang2 geram juga, sebab dia tiru kita cakap. rasa mcm dia mengajuk pula. walhal kita tanya dia.

syila:
dia belum pandai cantum perkataan lagi. tapiii, dia dah faham apa yg kita tanya kira ok la tu.

dilaz:
bebey dia kata. bila tanya perut, dia pegang perut then say 'bebey'

kekDa:
mak dia belikan utk tokMama, sudahnya tokMama bagi ke dia. Best peluk. RM37 je, air hitam Jhr.

aini:
ahaaa tu betul, mmg mak dia je boleh translate, abi dia pun tak faham. bear tu lbh bsr drpd oni, kadang2 sendiri takut bila terpandang dlm gelap.

mamaShay:
kita mmg tak ajar dia pelat. tapi lidah dia blm mahir sebut lg.

kakIzan:
geget? huaaaa, pipi mak dia nak gigit tak? kikikiii.

kakEida:
tak lama lagi Mikhail pandai cakap. dia tak tunjuk skill dia, peningla nak translate bila dia membebel, mengarah, memaksa kita buat apa yg dia nak.

kakYanti:
sama mcm Oni, baru2 ni je dia pandai menjawab.

eija:
ha'a, inila bebey kesayangan dia. masa kecik dulu dicampak-campak, dah besar ni dia tidurkan, dia bagi makan, dia bagi susu, tukarkan pampers. training jd kakak.

pnCapa:
hiiiiii, bila buang towel tu. muka abi la.

AKO @ retna said...

adehhb tomei nya dier....
meh sini nak cobit molot tu cikit hehehe :p

Salina@IbuAqil said...

hadiah yang tak ternilai..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

comel je....harta yang tak ternilai...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

comeynya dia dengan gambo teddy besr besaq tu...anak penawar duka & lara

ch@ said...

kakRet:
bibir bapak dia, drpd dalam perut dah nampak. sebijik sama ngan pak dia.

ibuAQiL, cikJue:
nilainya tak terbanding.

anje:
mak dia pun kadang2 seram ngn teddy bear tu. besar benar.

mamalieyna said...

alolo tomeinye perbualan mereka~ ^_^

arif garang...suka gaduh main2 ngn abah dia..hee~

ch@ said...

kakIeyna:
hahaha, oni jangan diusik barang dia. mmg dia nak juga sampai dapat, terukla gak abi dia kena debik.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in