Hobi kakakOni.

Thursday, 2 June 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Senak perut, asyik kerja nak mengunyah je. Asam, coklat, biskut mau naik lagi 2kg tengah bulan ni.

KakakOni dah ikut pangai mak dia, suka buku. Buku yang ada sticker plus colouring book. Habis meja tulis, lantai, sofa, peti ais, tapawe, dinding, kerusi meja makan, laptop mak dia jadi mangsa sticker. Janji tak conteng dinding sudah, walaupun ura-ura sudah ada.

Tengah best-best mak dia layan WordSearch atau baca novel, seronok dia dengan aktiviti disamping mulut macam murainya. 


See? this is my hand. Habis kena tampal. Bila lekat dengan bulu roma, tak ke sakit. Anakkuuu. Esok-esok mesti dia ajak adik dia buat aktiviti sama macam ni kan? eee tiba-tiba aku jadi tak sabar pula, nak bertukar hulk. Habisla korang dua beradik.

Bila dia tidur, rasa senang hati sikit. Mengemas rumah selaju-lajunya. Mengadap blog semahu-mahunya. Itu je masa yang aku boleh agihkan. 

Suka aku tengok dia tidur peluk Blue Willie ni.
Selamat Ulangtahun Kelahiran buat papa aku, AB LATiB bin TOHALUS. Katanya nak beli laptop baru, wow!

6 pasang kaki:

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

COMEL BUDAK KECIK NIE TIDUR...tampal oni jangan tak tampal...

mamalieyna said...

ahaks...rasanya bila dah mereka berdua nnti, mak dia yg kena buli..lalala...hahaha..

take care, mkn selagi boleh..hee~

qellissa said...

comelnya tgk oni tdo camtu..=)

EiJa ZaQuaN said...

hehe..hobi menampal ye..btol la cha..budak2 yg baru nak explore ni kalau dpt sticker..abis ditampal2nye merata2 sticker tu kan...

alahai comelnye oni tido..
eija pun sama amik kesempatan meghadap laptop time bb tido..

ch@ said...

cikJue, Qellissa:
dia buat operasi sesorang.

kakIeyna:
habisla berat mak dia tak naik2, kena kejar 2 askar suka menyakat.

eija:
tapi makin besar dia tahu mana tempat yg patut dan tak patut dia menampal. mcm oni ni habis semua dia tampal.

harus ambil kesempatan BW, nnt duit muff boleh beli baju ZiQri pula ;)

@e_da said...

lepas ni mama adalah mangsa buli kakak dan adik...

kdg2 bila dia tido kita sekali tido kan..comel oni peluk bear...

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in