Blog ke blog 1.

Monday, 27 June 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Hari ini aku akan mengadakan segmen khas sempena hari istimewa aku dan pasangan hidup yang ke-tiga. Syukur-syukur. Dengan ini, aku yang sememangnya tidak akan jemu untuk sentiasa menghargai mereka-mereka yang menghargai juga.

Kenapa mereka suka datang ke blog aku, dan kenapa aku juga sangat suka ke blog mereka di bawah ini. Awak datang kepada saya, saya datang kepada awak. Hehehe, itu ringkas benar. Mari-mari.

BLOG PERTAMA, seronok membaca keluh kisah kakak seorang ni, pandai memasak, pandai menjahit, pandai menghias rumah. Senyumannya memikat hati apatah lagi melihatkan anak teruna dia nan seorang itu, mahu jatuh kasih aku dibuatnya. Oneday, aku akan terjah ke rumahnya untuk merasa laksanya. Ingat laksa ingat la blognya maka ingatla akan orangnya.

Kata kakIeyna:
"saya suka terjah blog hijaucantik seriusly sebab kaler blog ni yang sungguh menawan kalbu, hijau yang mendamaikan, sesuai betul dengan nama blog HIJAUCANTIK ! serius dulu awal2 mmg terpikat dengan kaler hijau cantik ni..hee~ then tentunya sebab cikOni, suka tengok n intai telatah budak comel tu..tambah pulak bila tau, empunya blog ni, adalah geng PERKEP..hee~ lagilah teruja nak kenal lebih rapat...tmbh pulak lagi empunya blog ni jenis prihatin, kreatif dan seangkatan dgnnya..so, mmg rasa nak kena terjah selalu lah.. kdg kalau free, takde n3 baru pun, mai terjah jugak...tp kdg takde masa, ada n3 baru tak perasan plak..ngee...sowi..

kesimpulannya " saya suka terjah blog Hijau Cantik"..mmg cantiklah~

BLOG KEDUA, sempoi. Pertama kali aku pergi ke blognya kerana sebab terpikat dengan gambar profilenya. Anak beranak sedondon hijau. Bahasa blognya, simple dan kadang-kadang entrynya pendek sahaja. Ada seorang anak teruna dan seperti blogger pertama sedang hamil anak kedua. Pertama kali juga, datang mengomen dengan menggunakan bahasa diri 'aku' yang pada mulanya aku anggap tak sopan, tapiii tidak lama kemudian, aku pun jadi suka gantinama itu. Rasa seperti dekat dengan dia.

Kata Eima:
kenape aku dtg tiap hari²?? aku dtg sebab blog ko mmg aku set dlm pala otak utk jengah tetiap hari...suka baca pasal oni + baca sal ch@. suka semangat friendship ch@...suka tgk ch@ yg sgt kreatif dr segi artwork + tulis entry even slalu entry die mmg panjang berjela² aku sure akan baca sampai abis

BLOG KETIGA, pemiliknya saaangat comel. Berpangkat adik aku, ye dia memang muda pun, hidup bujangnya ala-ala kehidupan aku masa dulu-dulu, bercinta, bertunang, berkerja, berkawan, seronok ke blognya kerana lagu. Bila baca entry, feeling dengan lagu rasa macam membaca novel sambil mendengar radio. Terasa mengimbau kenangan lama gitu. Ah, seronoknya kehidupan. Betul tak Ain?

Kata Ain:

ain dah anggp akk seperti akk ain sndiri..walau tak pernh bsua tp dpt rasakn kekuatan hbngan pshabatan tu dgn akk..
*hrp sgt dpt dok bsmbang dgn akk real 1 ari nanti* ;)

best baca cerita akak n pasal telatah cik oni, mngkin lpas ni kisah adik cik oni plak..terhibur mmbacanya ^__^

akk adalah isteri pd suami yg bkerja unit unfrm, insyallah lpas ni ain akak jd seperti akk, so.. boleh kongsi pndapat..kekuatan ktbhan n ksbran mnjd isteri pd suami yg bekerja masanya tdk menentu..hihi

akhr skali *tambahan* boleh dpt gift kreatif comel ni dr akk..hehehe.

Macam mana? puas hati membaca? tiga la dahulu. Oh tiga pemilik blog di atas, bolehla gantung ke, frame ke, tandatangan aku kat bawah ni di blog masing-masing. Suka aku nak tengoknya hari-hari bila datang ke blog korang nanti.


Kalau ada yang tidak berkenan dengan cara aku, minta maaf ye. Aku insan lemah. Daaa.

11 pasang kaki:

mamalieyna said...

hallu ch@..pepagi dh terjah ni...sbb view n3 td nmpk printsceen wjh blog kita kr blog ch@..teruja nak nengok..heee~

thanks ch@..penghargaan demi penghargaan ch@ ni tau..kak eina je tak sempat2 tempek tnda penghargaan ch@ kt blog tu..belum snap piccasnya..huu~

mai jelah umah nnti, bila2..tak jauh pun...roger je, nak mai..LAKSA siap!..hee~

thanks ats penghargaan ni...terharu akak..heee~

eima said...

huhu sgt terharu .. hahaha

tak sopan ek ...keke
tp bg aku tu buat kite tak batasan sesama blogger ... buat aku jd more mesra ngan bahsakan diri ngan aku ...
cth CikMOt even di blog aku ber aku ko ... realiti aku ttp panggey die kak ....

@e_da said...

happy anniversarry cha..semoga kasih syg kekal hingga ke syurga...

rajin cha buat review.. blog akak tersenarai tak?? hehehhe

*Miss Syahnia* said...

ya sungguh indah dan seronok
kehidupan ini kak..

lagi2 jika dicoretkan di blog
boleh kita mngimbau hari2 lalu
utk menggenangnya semula ;)

tq utk entry ni dear
sgt mnghargainya.. ^__^*

♥SyilaSyira♥ said...

selamat menyambut hari istimewa..semoga kebahagian milik cha sekeluarga...best entry ni..segmen reviewed lagi...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah bestnya, kita suka acara dari blog ke blog ni, leh eratkan silaturahim, eh blog kita tersenarai gak ke?

Puan Capa said...

eh...camne nak masuk mcm ni...ala..tak tua pun ;(

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

cik Jue Pun suka pergi blog mamalieyna...tapi yang dua tu tak pernah..pasni nak kena terjah gak nie..sebab nampak menarik...

ch@ said...

kakIeyna:
alooo, takde halnya la kak. kata free, manfaatkan je semua utk jalinan persahabatan. pergh ayat.

eima:
mula2 aku tak biasa, lama2 aku rasa mcm aku dah kenal lama dgn kau. mcm dh biasa bersama dgn kau walhal jmpa pun tak pernah.

kakEida:
t/kasih akak. terharu dgn wish tu. akak setia dgn kita, kita setia dgn akak =)

ain:
tak salah berkongsi kehidupan yg tak kekal lama ni.

syila:
t/kasih awak. kita tak selalu buat review mcm ni.

anje:
ramai yg suka nampaknya. ada ke tak ye. hehehe.

pnCapa:
masuk acara ni dgn secara tak sengaja je pnCapa.

cikJue:
inila tujuan review blog. selamat membaca ye cikJue.

Cik Shiqa said...

semua header comel2 belaka kan? ni lah best nye kawan ngn kak ch@ ni.. comel je kata2 dia.hehe

ch@ said...

shiQa:
header orang2 kreatif kan shiQa? suka akak menengoknya. kata2 dtg drpd hati shiQa. tak boleh main hentam.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in