Baru nak mengecek.

Tuesday, 24 May 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Sungguh aku tak sangka, dia mampu habiskan seorang diri tanpa memberi sedikit kepada emak dia. Jumaat hari tu, terasa nak belikan kakakOni roti bun kacang merah. Then, aku singgah Petronas sempat shopping-shopping.

Bila sampai je rumah, dia dah pun membelek plastik shopping tu, aku beli roti kok (cicah dengan air panas memang sedap) dengan bun kacang merah untuk kakakOni. Habis dilenyeknya bun tu.

Siap aku campak mana-mana yang patut, aku pun bukakan dia plastik bun tu, asyik dok 'mama tak, mama tak, taaak' minta aku bukakan. Dia terus bawa diri. Senyap je.

Aku kelentang-kelentung kat dapur dan mendobi. Hari Sabtukan hari holiday. Bila aku tak dengar suara dia aku rasa pelik. Tengok-tengok dia masih kusyuk makan.

Sekali lagi aku datang, eh?

'mana roti Oni?' tanya aku. Dah tak nampak kat tangan melainkan mulut je comot.
'teyyy' sambil buat tangan gaya dah habis dan dia dah pun tersandar kat sofa.

 katakOren yang comot sedang belajar gaya terkini melompat dengan Disney Channel.

Baru aku nak minta sikit. Cis, melepas. Terus aku ajak dia mandi, sebab bau dia memang masam gila. Budak kuat berlari. Budak kuat berpeluh.
Ooo kakakOni dah suka makan sendiri-sendiri ye. Bagus-bagus.

Cantik tak? cunkan? dapat minggu lepas. Untuk digantung di kereta la pastinya. Geram pula aku tengok orang order kemain banyaknya, cecantik pula tu, aku nak membuatnya memang takde kuasa. Bukan minat aku menjahit. 

Rasa nak letak nama kakakOni, tapi kang esok-esok kena bersoal jawan dengan adik-adik dia lak.

Aku tempah kat blog mamaImaan09. Pergila selongkar blog dia, [::Imaan Kami::] semua ada kat sana, sebarang pertanyaan sila ke sana terus. Hihiii. 
Dah pun bergantung kat kereta enWaja. Aku nak tampal yang Baby Kiko kat kereta mrABi, mesti dia taknak kan? hahaha. Kereta sport tiba-tiba ada 'Baby Kiko on board'. Padan muka.

15 pasang kaki:

♥SyilaSyira♥ said...

Wah sakannya kakak Oni...kuat makan...best klo tgk bebudak kuat makan...apapun board utk kereta tu mmg cantik..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

best nye kakak oni makan.......
kesian umi ye tak dapat....
makan roti bun sampai layan disney channel

Izan Ishak said...

gud girl kakak oni. dah pandai makan sendiri roti bun kacang sambil layan katun ye~

*Miss Syahnia* said...

oni dah kuat mkn skang yea..
dah takmo share ngan ummi die
kak pasni akk kene beli lebih2
cikit..bakal kongsi ber4 plak ;)

EiJa ZaQuaN said...

hehe..biasala cikoni dh semakin nak membesar..so makan pun dh pandai nak makan byk n sndiri.

Imaan09 said...

waaa..macih ye cha..

Imaan09 said...

jap..jap..off topic.cemana cha wat ayat kt kotak ijau tu yek..?

shay said...

seronok la oni nak makan... aimi susah sungguh suruh dia makan... macam - macam cara dah shay buat...

ch@ said...

syila:
cemburu kita tengok syira, tembam dan gebu. biarlah tak larat dukung pun, janji dia sihat.

cikJue, kakIzan:
tu la tu, mata tak beralih drpd tv, mulut mengunyah je, serupa pangai mak dia.

ain:
bereempat? hahaha, kan ain kan? mesti lagi meriah makanan kat rumah akak.

eija:
betul eija, kalau kita suap dia boleh ajak main hide and seek. geram betul. so biarla bersepah dek kerana dia nak makan sendiri.

lea:
t/kasih kita tu utk awak. hihiii.

oh itu blockQuote ('') sebenarnya, kan ada tutorial nak buat kotak blockQuote jadi cantik, tapiii kita tak pandai, minta orang yg design (whiteymommy)buatkan sekali.

shay:
sama juga la mamaShay, kalau tak kerana mood dia nak makan, memang dia paling muka dia kat dinding.

Salina@IbuAqil said...

Alahai cik oni.. Macam Aqil mkn x reti nak share.. Sapu bersih sorang2.. Telan ayaq lioq je lah cha oiii.. :D

♥SyilaSyira♥ said...

cha : syira tu tembam tapi mamanya ni ha..makin susut jek..hahaha

mamalieyna said...

dah pandai berdikari..bagus2x... ^_^

comel la mende tu...kiut~ berkenan..hee~

ch@ said...

ibuAQiL:
hahaha, Oni tak kedekut tapi sebab mek dia lambat minta, tu yg habis tu.

syila:
betulla wak, boleh nampak tu.

kakIeyna:
haaa, bolehla tempah ;) sweet.

@e_da said...

sian ummi dia sib baik tak mengidam bun kacang tu oni..hehehhe

cute la cha..nak selongkar gak la blog tu...hehhehe

ch@ said...

kakEida:
tu la tu. dah makan pun sikit.
hah pergi selongkar. murah, cepat, dan pantas.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in