Aku dan buku.

Monday, 30 May 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Hebatnya cuti walaupun cuti dua hari, bilala aku nak rasa cuti sekolah semula ni, memang tak mungkinlakan, so dengan malas-malas di hari Sabtu, aku bershopping barang dapur sementara mrABi belum masuk kerja sebelah malam.

Lepas dia betulkan alarm kereta, terus ke Carefour Wangsamaju. Hari tanpa beg plastik, I like, sebab tak ramai orang. mrABi ajak shopping dulu baru makan, aku dah kebulur nak makan dulu, ada pula yang pengsan tengah memilih barang nanti.

Terlupa bawa senarai barang, main ingat-ingat je le. Terpaksa berjalan satu demi satu lorong, memerhati rak demi rak. Penuh troli. Mujur makan tadi, ada tenaga nak mengukur Carefour tu. 

Macam biasa, mrABi bagai tau-tau je, bila keluar mesti nak cari kedai buku. Hihiii. Sibuk aku memilih dengan kakakOni, berebut-rebut dengan dia, mujur aku dah planning buku apa nak beli. Tak planning pun aku memang redah je suka beli buku.


See? aku dah ada semua koleksi novel Anis Ayuni, yeay suka-suka. Kasih Yang Suci, Nora Elena punya pasal. Oh! gembiranya hatiku. Word Search, teman dikala bosan, bukunya tebal. Pertama kali aku beli. Hihiii. 

Colouring book tu, kakakOni punya. Sekali masuk kedai buku. Tak sah kalau tak membeli. I love book.
Jatuh cinta dengan buku tak salahkan?

12 pasang kaki:

eima said...

aku jugak yg ak suka membaca ... cam ne nk terapkan anak suka membaca klu mak die tak tunjukan minat...huhuh

♥SyilaSyira♥ said...

wah...bestnya baca novel..syila lama dah x beli buku..

qellissa said...

Nak beli jugak lah Kasih yg suci tu..x sabar nak tgk ending Nora elena tuh

Farra Dhelina said...

Salam umi oni :-)

wah novel nora elena! baru smlm katam kan cite ni kat tonton, best jugak ye cite dia!

Puteri Amna Balqies said...

salam..

kasih yg suci saya dah bace,beshhh!!

Nia Azalia tu beli kat ane?

EiJa ZaQuaN said...

mmg x salah..hobi yg bagus mmbaca ni...nnti msti anak2 pun minat membaca..
eija ni minat..tp dh lama dh tinggalkan novel..patutnya time berpantang ni mmg ada masa sgt kalau nak start balik baca novel...hihi..

*Miss Syahnia* said...

ulat buku..
nanti beby lam peyot pun
suka mmbaca kan.. ^__^

wahida said...

saya suka tgk citer nora elena tu..tak sabar nak tunggu sambungan dia ptg ni..

dulu zaman remaja, mmg layan novel, sejak dah beranak pinak ni, mmg tak dapek la...huhu...

mamalieyna said...

rajin sungguh~ kak eina dh lama tak beli buku, surat khabar pun tak sempat baca..hahaa...alasan~ =P

Mama Gee said...

wah dh baca novel kasih yg suci ek....apa jadi endingnya...? hehee

ch@ said...

eima:
itu tak dapat nak tolongla. kadang2 minat ni datang sendiri eima. aku suka membaca sebab mak aku pun suka membaca.

syila:
bila tengok makin lama makin tinggi, makin la nafsu nak membeli dan menyimpan tu meluap-luap.

Qellissa:
sila beli, ekekeke.

farra:
waalaikumussalam farra.
cerita dia sweet2 kan? okla utk layan sambil tunggu maghrib dan nasi masak.

cikAQies:
nea azalea? oi anis ayuni la. novel nea sy kureng sikit.

eija:
masa dlm pantang sibuk online. lps tu tak boleh layan novel sebab oni susah jaga masa baru lahir.

ain:
hahaha, harap2la. boleh mak dia tumpang sekaki bila dia beli buku nanti.

wahida:
dulu, kini, dan selamanya. suka membaca, suka novel, suka majalah, suka suratkhabar.

kakIeyna:
tapi akak pandai menjahit. pandai memasak. okla tu, akak ada hobi lain selain membaca.

mamaGee:
blm habis baca lagi la mama cayang.

@e_da said...

dah sapai care4 wangsa maju awat tak roger??? dah dekat umah akak dah tu..

cha nak pinjam buku kasih yg suci..hehehhe

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in