Perangai kakak.

Monday, 18 April 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Pada suatu hari, seorang mak mengajak suaminya berjalan. Macam biasa la, mula-mula ajak macam takde respon, aku pun layanla Princess Hours yang tak habis-habis tu. 

'kata nak keluar, pergila siap' aku dah malas-malas ni dia mengajak pula. Ceh. kakakOni dah pun berselimut best je, layan mata.

Kejut dia punyala liat nak bangun, tengok orang kelam kabut bersiap dia bangun juga. Hahahaaa. Paling excited. Habis dia selongkar laci tudung/ shawl aku. 

 Ada tak rupa mak dia?

 Atas tutup, bawah? ngehehehe.

Lepas aku siapkan dia, tukarkan baju. Tengok apa dia buat ni. Nak marah pun tak jadi. Bila nak ambil daripada dia, dia lari. Geram betul.

Tu kaki tu, pangai mak dia la tu. Mewarisi.

Melayan dia, tengah mengemas rumah aku jumpa RM1.00 duit syiling dengan 4 batang pen/pensel terselit kat sofa. Habuk jangan katala kan, lepas jumpa semua kasi kat dia. Terus cari buku, habis buku mrABi dia buat nota. 

Dah bosan, dia masukkan 4 batang pen/pensel tersebut dalam tabung teddy bear. Eiii, tu macam mana nak ambil keluar tu, sudahnya mak dia jugak kena korek keluar semua pen/pensel terbabit. Haih!
Ini baru seorang ni, esok-esok dia ajak adik dia pulak, huiii mau bersilat aku mengejar duar orang ni, tak sabar rasanya nak menanti detik itu. Pasti aku akan jadi lebih tough kan? ngehehehe.

14 pasang kaki:

@e_da said...

ada rupa mak dia.. tp mcm byk rupa abi dia.. hahah jgn marah cha...

cute jek dia meniarap tu... kaki terkodek2...

eima said...

comey je ...
hahaha

mzhany said...

cha, nnti ada adik, oni mesti behave...hehehe takpun dua dua jadi mcm oni hihihi bersilat la mak hijau

EiJa ZaQuaN said...

alahai comeynya kak oni berskaf..
ohh dia suka wat kaki camtu ek..
zaquan pulak suka silang kaki time tgk tv cam papa dia..
bdk2 mmg suka tiru ape yg mak ayah dia wat kan.

PUANSTOBERI said...

masa akak tgk kat dashboard tadi, mmg ada rupa mak dia. hihihi..

cute oh Oni.. :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

oni bab kaki samalah dengan acik jue...
sabar umi tak lama lagi siaplah untuk bersilat

ch@ said...

kakEida:
hahaaa. takpe, biarla dia ikut ABi dia, sekurang2nya mak dia boleh berlagak single :)

eima:
=)

hany:
itula, harapkan dia yg behave la, jgn adik dia jadi mangsa buli sudah.

eija:
ye betul dah tepat sekali. cepat je dia belajar. jadi jangan buat kelakuan yg tidak senonoh.

kakReen:
kulit diaa je sama dgn mak dia. lain2 semua ABi dia kak.

cikJue:
sabung kaki. hahaha. dulu, kita selalu kena marah ngan mama. anak dara tak elok.

azzey said...

hu3...comelnya dia pakai skaf ek..:)

Cik Shiqa said...

sekali pandanh macam akak... dua kali pandang, lebih pada abi dia...

yg pnting, tetap comelll ngeee nk cubit!hehe comel je tgok oni baca buku

qellissa said...

seronok kan layan perangai anak..i'm waiting for tat moment..huhuhu

mamalieyna said...

aduhai si kakakOni..nnti ajar adik plak eh...kak eina tumpang ketidak sabaran nk menanti saat kakakOni ada adik..lalala..hehe..

ch@ said...

azzey:
ha'a scaft rambut mak dia, korek dlm laci tudung.

shiQa:
hahaha. takpe, memang dia rupa pak dia pun. anak bapak. kakakOni rajin belajar.

Qellissa:
time bosan bila dia tidur, sakat dia tidur. bila dia bangun buat hal, kita radang pula. hahaha serba tak kena. kadang2 bergaduh ngan dia. gaduh2 manja. syok.

kakIeyna:
hahaaa sabar eh, doakan kita diberikan kesihatan yg sentiasa baik.

♥sYiLaSyiRa♥ said...

comelnya oni pakai scaft tu..cute sgt..

ch@ said...

syila:
jarang dapat ambil gambar dia macam ni.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in