Si seksi.

Friday, 18 March 2011

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Hari Jumaat sudah, aku pun dalam dilema ni jadi atau tak nak balik Johor ini malam. Berikutan baju pun tak berkemas, katanya mrABi ada jemputan kawen anak datuk katanya. So, duduk diam-diam tengok dan tunggu je apa yang akan jadi.


Owh, ye si seksi yang aku maksudkan ialah, dua biji botol susu baru Oni, seksi pink dan seksi blue gittu. mrABi yang pergi beli, BPA Free. Harganya RM8 sahaja, Pureen. Suka aku tengok bentuknya. Hahaha, sekali aku search, haaa ada warna hijau juga, warna oren juga.

Owh, jangan risau, pasti aku akan beli buat koleksi. Ahahaha. Macam aku pula yang guna botol minum susu kan?


Banyak tak botol susu Oni, baru seorang ni. Tapiii semuanya akan dihapuskan dengan segera, buat masa ni aku baru bungkus dengan plastik dan gantung kat pintu je. Masih terasa sayang. Kata mrABi tukar semua, beli baru.

Ini baru yang berada di rumah, rasanya di rumah pengasuh ada lebih 5 biji botol yang besar dan tinggi. Demimu Oni, biarlah beribu RM terbang sekalipun, biar membesar dengan sihat.
Owh aku tak kisah botol susu apapun sebenarnya janji yang terbaik untuk anak-anak aku. Tapi kalau dapat avent ke, medela ke, owh sangat dialu-alukan juga, ahahahhaaaa.

18 pasang kaki:

eima said...

botoi fahim tetiap bulan tukar ..tp dulu ade kod 7 tuh ... mmg spesis oni gak ...sbb mama die pemalas nk basuh botoi kumpul dulu ...hahahha

BondaWhilea said...

hahaha..same lah ngan akak. suke kumpul botol susu. yang kecik² abis sume dah buang..tinggal yg panjang² je. Dan sgt bahaya kalo bawakwiya g shopping sebab dia akan pilih sendiri botol susu yang dia suka.

*botol susu tak leh pakai lame, kena tukar selalu. kan..

Puan Capa said...

uwais pakai avent..sbb botol avent je boleh masuk puting mum.huhuhu...duit pun melayang..berdesup-desup.haha

CiK Jue aka ibu FarisYah said...

memang seksi....cik jue mas farisyah pakai botol memang koleksi lah..mesti yang comel2...suka sangat

mzhany said...

waa cha, beli yang ijau ijau ;)

EiJa ZaQuaN said...

eija setia dengan MAM..dr zaquan kecik hingga la ke besar..
setakat ni ada 5 botol MAM..

yg brand lain ada gak dpt hadiah dr kawan2 masa zaquan lahir tp kalau x silap bkn BPA free..jdnya eija simpan kemas sbg koleksi jerk..hehe

igt utk bakal adik zaquan ni eija nak tukar EVENT pulak..

mamalieyna said...

cekci...kak eina pun nak cari baru,,tunggu waktu rehat kang pnjg sket masa, n pnjg sket langkahnye,,hehe..

sayangkan nak buang botol2 comel tu..hu~

Nida said...

Betul tu... yang terbaik buat yg tersayang..

p/s: bestnya balik Johor.. nak ikut gak!!!!!!!

Salina@IbuAqil said...

Cha!!! Yg biru 2 sesuai utk Aqil.. Mr. Abi x belikan utk menantunya sekali ke?! ;op

mekchu said...

biar berhabis ringgit.. janji anak sihat...botol boleh diganti, tp anak?? huuiiiiiiiii...

ch@ said...

eima:
hahaaa, pantang nampak yg cantik cepat je terpikat. spesen la ngan aku, malas cuci botol hahaaa. bising je bapaknya.

bondaWiya:
kita tak boleh tengok kalau gambar kat luar tu turun kaler, tapi kalau ada puting lebih, still guna juga yg lama. oni tak pandai pilih lagi, mak dia je excited memilih.

pnCapa:
memula dulu nak juga guna avent, tapiii reganya, tak mampu memiliki. so beli je la yg biasa2. murah, cantik dan warna-warni. akan datang ni, takde la kena juga melabur.

cikJue:
kan? sayangnya tak boleh buat koleksi, kena babai juga demi masa depan.

hany:
koleksi Oni banyak biru la hany, tempat susu, tempat air masak semua warna biru.

eija:
akan datang ni avent la jadi mangsa. hiii, medela ke. comel jugak.

kakIeyna:
kan-kak-kan? kita dah masuk tong sampah semalam, tapiii kutip balik tak sampai hati. masuk plastik dan akan dibuang secara senyap2 :)

kakNida:
mari-mari. jom-jom. hiii.

ibuAQiL:
hahahaaa biru tu la Oni sayang bu. dia bukan penggemar pink sebagaimana emaknya =)

mekchu:
tersentuh mekchu, ayat mekchu menusuk hati. betul sekali.

Farra Dhelina said...

rasanya dlm minggu ni, klu buat stat brg ape yg laris kat pasaran mesti botol susu kan heee

Puanbee said...

oh ada jenama pureen eh ..boleh lah g terjah nanti.

ZanaNordin said...

salam ziarah

1st nak komen...cantik layout rumah nie.....

oohh...samalah...me pun terus check mana2 botol Batrice yang tak boleh guna tu.......from 6 botol, 2 ajer boleh guna. Tp yg boleh guna tu pun kena buang gark....mr. Hubby ku suruh buang...

Now, Batrice ada 3 botol jer...2 botol biasa2 tp Free BPA then 2 lagi botol brand MAM. 1 letak rumah 1 letak rumah nenek dia.....

ch@ said...

farra:
ye betul sekali.

ch@ said...

bee:
aku pun taktau bee, laki aku tu memang pandai je cari benda-benda yg savingkan duit dia ni. hahaaa

zana:
salam selamat datang =)
t/kasih juga kpd whitey mommy yg design.
kan? sayang rasa nak buang botol2 cute tu. cecomel je. tapiii demi anak.

ibuhebat said...

wah.. bagus, bagus.. dah tukar bpa-free bottles. saya pun kena amik langkah yang sama..

jemput join GA :) mana tau bertuah ;)

salam perkenalan...

ch@ said...

ibuhebat:
salam perkenalan dan selamat datang ke blog hijau :), nanti kita terjah ye. hahaaa utk anak mesti yg terbaik.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in