Tumpang gambar.

Monday, 14 February 2011

Yuhuuu, selamat kembali berkerja semua. Wah-wah-wah tersandar lagi di katilkah? bestnya la kan duduk bawah selimut masa ni, hiii.

Sabtu lepas, pergi memenuhi jemputan perkahwinan kawan mrABi, tnFaizal. Biras kepada tnFaizal ialah tmAzizi, manakala isteri tnAzizi adalah pnDahlia. Maka yang berkahwin adalah adik kepada pnDahlia, pnDyla. Hambik. Nak faham-fahamla, taknak faham tak mengapa la. Kesimpulannya, yang lelaki satu Unit, yang perempuan satu team PERKEP. Bertambah ahli baru.

Aku ikut konvoi 6 buah kereta rasanya, tak sempat kira sebab aku bantai tidur dengan Oni, perjalanan menuju ke Negeri Sembilan. Sesat barat, walaupun ada peta. 

Sampai-sampai tengok dah bersanding, sangat cepat. Pekena cendol terlebih dahulu, maklumla kepanasan tahap maksima, nak memberi Oni rasa sejuk dan duduk diam. Kot tak kerja dia nak menjelajah sana-sini. Mak dia la tukang kejar.


Sebenarnya aku tak bawa kamera, tumpang kamera pnUmmi, tapiii banyak pula gambar dapat ambil mengalahkan bila bawa kamera sendiri. Ngeee.


Jadi selagi terdaya interframe la bebanyakkan. Mujur la yang empunya kamera pun spoting.


Habis dah sesi jalan-jalan tengok pengantin. On Sunday, pergi rumah baru pnIzma, ambil perabot tak boleh nak snap gambar, sebab Oni sibuk nak tidur, pastu kereta dah jadi lori. Ruang terhad. Hehehe sempat melayan Hantu KakLimah Balik Rumah, wahahaha. Memang lawak.

Terima kasih sebab baca. =) mmuah.

17 pasang kaki:

@e_da said...

oo oni pegi makan kenduri rupanya.. patutla senyap... jauh berjalan.. syok gak lama akak tak makan nasi kenduri nih..

CiK JuE said...

aduh memang pening..tapi ganbar2 memang cun...

Puan Capa said...

hihi...oni bantai tdo ke..umi dia yg bantai tdo..hihi

rasp said...

mama Oni & Oni cantik aaa...
gorjes!

dilazfamily said...

wah makan nasi minyak yer.
cute gak ch@ nie

qellissa said...

bestnya g kenduri kawen..lg best pakai kamera org tp gambar kita yg byk..=)

Cik Shiqa said...

shiqa pon p org kawen gak. teruja tgok kete pengantin guna kete kodok. comel ny umi dan oni :)

Lana~Bulu said...

bila lihat pengantin ..hee
rasa teringin lah pulak...hee

rasp said...

sis, lupa plak nak bagitau..
akak ada tag sis tau...
yg contest fav. korean song tu...

mamalieyna said...

waah mkin bertmbh ahli PERKEP ye..hehe..akak calculate sekali tak..ngee..

hantu kak limah balik umah mmg lawak aa, 2x akak layan tengok..hehe..

*luv Syahnia* said...

sukew lah tgk oni pkai
baju red..fvrite kale
ain tu..hehe

cantik pngantin tu :)

ch@ said...

@kakIeda
betul, inila peluang nak jalan-jalan. hehehe.

@cikJue
pening sebab tak bawa kamera. rasa mcm nak patah balik, tapi dah sampai. tumpang ajalah.

@pnCapa
haha, sebab bangun awal, pening!!!

@rasp
erk, terima kasih akak. *blushing ni. adus.

@dilaz
kita refer nasi putih je, hahaha sorang kata cantik, sorang kata cute. haih! malu aiii.

@Qellissa
hahaaa tau takpe. mmg pnUmmi paling rapat antara puan-puan yg lain, dia mmg tau sangat dah.

@shiQa
haaa akak dah tengok kreta kodok tu, mmg cute gila. cecomel je. akak comel? bg kat oni je la.

@pakLan
jangan lupa kad hantar sini pakLan ;)

@kakIeyna
hahaaa okla, kita masuk skali. bertambah lagi ahli.
ha'a kelakar la citer tu, pdn la ada org masuk panggung berkali-kali.

@ain
ramai yg suka tgk dia pakai dress. sebab dia kan macam lelaki sikit, so bila pakai dress nampak ladies.

EiJa ZaQuaN said...

hehe..igtkan tumpang ape td..
biasala mmg camtu..sbb kadang2 bila bw kamera sndiri..malu pulak nak minta kwan2 posing dlm kamera kita..tp bila kawan offer bergmbar..bkn main lagi kita bergambr..(eija la tu selalunya..heheh)

alexa yussida said...

selalu mmg mcm tu kan..kalo kamera sndiri msti gmbr org len je bnyk..melainkan bw kamera tp kasi org lain pgg n snapkan..kekeke...cik oni comel mcm umi dia la..akak nmpk sgt tinggi..tehehehe:D

ch@ said...

@eija
haaa ni sebab kena offer la, tu yg interframe tu. nampak sangat macam mak kiah. kecoh+huruhara.

@yus
tinggi sebab pakai kasut tinggi. tapi, memang akak paling tinggi pun antara dorang ni. hihiii.

♥sYiLaSyiRa♥ said...

cantik je cha pakai tudung cemgitu...sesuai sgt, klo syila kner cari awning dulu..hihihi

ch@ said...

syila:
belajar dari internet, dari orang2 yg pandai pakai. lama-lama ok la.

 
Copyright © Diari Umi | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in